Konsantrasyon Ama Nasıl?

Kullanıcı avatarı
Bru-x

Konsantrasyon Ama Nasıl?

Okunmamış mesaj gönderen Bru-x »

Konsantrasyon Nasıl Sağlanır?

Konsantre olmak için özel bir çaba harcamayın. Her çaba karşı tepki geliştirir. Bir şeyi yapmak için uğraş verdiğinizde mutlaka çok boyutlu bunun aksi yönde bilinçte gelişecektir. Zihin size gerçekten istediğiniz şeyi tam anlamıyla doğru bir şekilde yapabilmeniz için farklı yönlerinide gösterir. Karşınıza çıkabilecek olumsuzlukları yenebilmeniz için onları size gösterir ve siz gerçekten sabredip sonuna kadar giderseniz işiniz bittiğinde gerçek anlamda tecrübe sahibi olursunuz.

Eğer bu tür çalışmalara yeni başlamışsanız konsantrasyon konusunda sıkıntı yaşanması çok doğaldır bundan anormal bir durum yok. Zaman içerisinde bu sorunları aşacaksınız sakın olaki bu durumu kendinize sorun yapmayın. Olması gereken doğal bir süreç olan kabul edin. Bir insanın otomobil kullanmadan önce yalnızca gaza basmayı öğrendiğini düşünsenize.. Bu bilinen bir konu olduğu için insan bilinçli olarak araba kullanırken gerekli herşeyi öğrenir. Konsantrasyon ise Soyut bir durumdur ve genelde bilinçaltı, beyin ve zihin işin içerisindedir. Bazı durumlar size nedensiz gelebilir ancak Emin olun ki Siz Konsantrasyonunuzu sağlamaya çalıştığınızda bunun aksi olmasının dahi sizin sağlığınız, zihniniz ve bedeniniz için çok büyük yararları vardır. Bu bir süreçtir ve bu sürecin ne zaman sona ereceği tamamiyle sizin bu durumu kabulleniş, idrak ediş ve sabrınızla doğru orantılıdır. TEPKİ GÖSTERMEK ve SORGULAMAK YERİNE ANLAMAYA ÇALIŞMAK bir çok problemin çok daha kısa sürede çözümlenmesini sağlayacaktır.

Bazıları bu süreci normal hayat içerisinde öğrenirler. Bisiklet kullanırken, resim yaparken yada hassasiyet gerektiren konularda uğraş verirken. Beden-Ruh ve Zihin bu süreci kavramaktadırlar. Bir bakırcı ustası bakırı döverken yalnızca bakıra şekil vermez aynı zamanda Bedenine, Ruhuna ve Zihninide şekil verir. Sanırım burdaki hassas nokta anlaşılmıştır.
Telekinezi gibi konulara ilgi duyanlar temelde sadece Telekineziye ilgi duymazlar; Bilinmeyene, ulaşılması zor olana ve beden dışı soyut dünyada ilgili duyalar. Bu ilgi onları farklı düşünmeye, farklı hissetmeye ve farklı yaşamada itecektir. Konunun temelinde yoğunluğu yakalarken Meditasyon, Rabıta, Tefekkür gibi alanlarla ilgilenip konsantrasyon konusunu çoktan geride bırakacaklardır.

Son olarak Konsantrasyonla ilgili şu basit örnek konuya küçükte olsa bir ipucu verecektir sanırım.
Yemek yeriz; Çünkü beynimizden gelen sinyaller bedenimizde bazı besinlerin azaldığını ve bunların temin edilmesi gerektiğini bize bildirir.
Yemek yeriz; Çünkü çok leziz bir yemek kokusu almışızdır. Çok güzel bir yemek görmüşüzdür. Nefsimiz daha fazla tad almak ister, daha fazlasını ister. Görüntüsü farklıdır, hoşumuza gitmiştir O'nunda tadına bakmak istemişizdir.
Başaranlar, önce inandılar, sonra yaptılar; Başaramayanlar ise, önce yapıp sonra inanmayı denediler.

https://telekinezi.com.tr/app.php/rules

ed155

Re: Konsantrasyon Ama Nasıl?

Okunmamış mesaj gönderen ed155 »

benimde konsant rasyon sorunlarım var vede 15 yaşındayım beyin gelişiminin tamamlanması için beklememmi gerekiyor yoksa bu normal bişeymi cevaplarsanız sevinirim :?
I'm have returned
Kullanıcı avatarı
sleons

Okunmamış mesaj gönderen sleons »

beyin gelişimi diye bişey yoktur her insanın beyni gelişmiş olarak yaratılır siz sadece onu bazı aşamalarla hızlandırırsınız.zaten beyin yaşalndıkça yavaşlar değil mi siz onu sadece hızlandırabilirsiniz...
konsantrasyon mslesine gelince kendinizi konsantre olmaya adapte etmeyin.bir şeye konsantre olmak istiyorsanız sadece hayal kurmayın ve onu düşünün...işte size konsantrasyon...
başarmak ve başarmamak...ikisi de aynı tıpkı olmak ya da olmamak gibi...

hayatta yaptığınız başarısızlıklar bile sizin başarılı olduğunuzu gösterir...

siz ikisini de kaybetmemeye çalışın...

ya ikisini kaybedenler...
Kullanıcı avatarı
elemor
Yaşadığınız İl: 6 Ankara
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım
Cinsiyetiniz: Erkek

Okunmamış mesaj gönderen elemor »

evet beyin gelişimi biraz tuhaf kaçmış gerçekten. asıl önemli olan beynin hangi yaşta olursa olsun uygun kullanımı olması lazım. neticede beyin ruhla irtibat halinde değil mi?
Kullanıcı avatarı
sil3nc3r
Yaşadığınız İl: 6 Ankara

Okunmamış mesaj gönderen sil3nc3r »

Ne kadar erken başlanırsa o kadar ileri gidilmesi kolaylaşır.
Hele ki doğduğundan beri ailesinden gelen bu tür olaylara şahit olmuşluğu fazla olan insanlar çok daha kısa sürede üst seviyelere ulaşabilirler.
Geri döndüm

Kullanıcı avatarı
Deathstar

Okunmamış mesaj gönderen Deathstar »

Konsantrasyonu kolaylastıran ve bulundugunuz alandan uzaklasma da yardımcı olabilecek bir kac program var benim bildiğim eger isterseniz link verebilirim .(tabi admin ve mod izin verirse)
not:Benim işime yarıyor belki sizede kolaylık saglayabilir
İyigünler..
I'm ONE
Kullanıcı avatarı
ibrahimduygulu

Okunmamış mesaj gönderen ibrahimduygulu »

evet önemli olan inanmaktır olacağına ve konsantre işi yaşının küçük olması aslında daha iyidir... sadece yapman gereken inanmak çünkü insanların küçük yaşta hayal gücü daha yoğundur...ve sadece yapması gereken bru-x inde söylediği gibi enerjiyi tüm vücutta hissetmek ve eline verebilmek kullandığın el demek istedim çünkü elle enerji yaymak çok daha kolaydır. geliştirince sadece gözlerle yayabilirsin... inan inan inan konsantre hiç bişey dşünmeme odaklanma ve tekrar söylüyorum inanmak çok önemli....
İnanmak başarmanın yarısıdır...Bu her iş için böyledir...
Kullanıcı avatarı
delux_74
Yaşadığınız İl: 73 Şırnak

Okunmamış mesaj gönderen delux_74 »

Ben psi wheel i çevirebildiğime göre konsantre olabilmişimdir. O zaman ben nasıl konsantre olduğumu şöyle açıklayayım.

Elinizi düşünün. İşaret parmağınızı.

İşaret parmağınızı hareket ederkende aslında konsantre vardır düşünceme göre.
Ben parmağımı bükmek için onun bükülmesini hayal etmem, aksine günlük sıradan basit birşey olarak algılayıp gözümde hiç büyütmeden bükerim. Bükülmesini dahi istemem. Sadece o anda kansantrasyona göre hareket ettiririm ellerimi.

Ben şimdi şunu gördüm, psi wheel e odaklandığımda onun dönmesini hayal ederken pek işe yaramadı. Ama ben onu bir parçam gibi ne zaman görsem aynı elime verdiğim komut gibi komut veriyorum. Yani onun hissedince kabulleniyorum. Konsantrasyona göre hareket özgürlüğü çıkıyor ortaya.

Nasıl elini hareket ettirebiliyorsan, aynı şekilde psi wheel ide hareket ettirebilirsin. Ben hükmedebildiğim şeyleri örnek alarak konsantrasyon olayını gerçekleştirebildim. Çalıştıkçada artık beyninizin bunun günlük hayatın sıradan bir parçası olacağını düşünün ve bu hayalle çalışın. Siz çalıştıkça artık bunlar sıradanlaşmaya ve çocuk oyunu haline gelmeye başlıyacaktır.

Aynı başka yeteneklerde ilk başlarda nasıl zorlanıyor ve çalıştıkça artık refksleksleriniz ve bilgi-ilgi geliştikçe çok rahat yapar oluyorsanız buda aynen öyle olacaktır. Kasmayın dert etmeyin, sadece olacağına inanın.

Dedelerimiz kendi zamanında başlamış olsaydı şimdi bizim işimiz ne kaar kolaydı, belki uçuyorduk :lol:
Hatalarım doğrularımı götürmüyor, doğrularımı arttırıyor!
Peki senin hataların ne yapıyor?
Kullanıcı avatarı
ddemmahum

Okunmamış mesaj gönderen ddemmahum »

bizim torunlarımız uçar inş.. :)
::Welcome to home Bruce::
Kullanıcı avatarı
Sai
Yönetici
Yönetici
Yaşadığınız İl: 54 Sakarya