Uzayın Dışında Ne Var ?
Moderatör: Sai
Forum kuralları
* Forumlarda T.C. Yasalarına aykırı konu açmak ve konulara yazmaz,
* Genel ahlaka aykırı yazılar yazmak, resim-video ve çeşitli medyalar eklemek,
* Küfür ve aşağılama içeren yazılar yazmak,
* Dil, Din, Irk ve Mezhep ayrımı yapmak, kışkırtmak veya bunlara zemin oluşturmak,
* Ahlaki, Tarihi, Örfi ve Kültürel yapımıza aykırı konu başlatmak, konularda yazmak ve yayınlamak,
* Hangi nedenle olursa olsun Siyasi konularda başlık açmak, açılmışsa başlık altına yazmak; başka bir konu altında Siyasi konulara girmek, Siyasi tartışmalar başlatmak, başka konuları Siyasi tartışma malzemesi haline getirmek;
Forum ortamının sıhhati açısından Yasaktır. Bu kurallara uymayanlar hiçbir uyarı verilmeksizin Forumdan Uzaklaştırılacaklardır
* Forumlarda T.C. Yasalarına aykırı konu açmak ve konulara yazmaz,
* Genel ahlaka aykırı yazılar yazmak, resim-video ve çeşitli medyalar eklemek,
* Küfür ve aşağılama içeren yazılar yazmak,
* Dil, Din, Irk ve Mezhep ayrımı yapmak, kışkırtmak veya bunlara zemin oluşturmak,
* Ahlaki, Tarihi, Örfi ve Kültürel yapımıza aykırı konu başlatmak, konularda yazmak ve yayınlamak,
* Hangi nedenle olursa olsun Siyasi konularda başlık açmak, açılmışsa başlık altına yazmak; başka bir konu altında Siyasi konulara girmek, Siyasi tartışmalar başlatmak, başka konuları Siyasi tartışma malzemesi haline getirmek;
Forum ortamının sıhhati açısından Yasaktır. Bu kurallara uymayanlar hiçbir uyarı verilmeksizin Forumdan Uzaklaştırılacaklardır
- Admin
- Site Yöneticisi
- Yaşadığınız İl: 7 Antalya
- Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım
- Cinsiyetiniz: Erkek
Re: Uzayın Dışında Ne Var ?
Sıkıldığım zamanlarda bende çok düşünürdüm bunu. Öyle ya genişleme için bir alan olması gerekir. Bu düşünce madde boyutuna has bir düşünce olduğu için kavramakta zorlanıyoruz. Olmayana doğru bir genişleme sonrası oluş.. Bunu düşünürken zihnimizde oluşan görüntüler bile şu ana kadar gördüklerimizle ilgili. Bir atom patlar ve etrafa doğru yayılır. Bir ateş yakılır duman etrafa yayılır. Dumanın ulaştığı yerlerde daha önce duman yoktu. Dumanın ulaştığı yerlere gidebilmesi için oralarda duman olması gerekmiyor. (Güzel teoriler çıkabiliyor)
Aramak, güzel bir çabadır.
Evet dediğin gibi ama bilim adamları uzay genişliyor diyor. Demek ki bir şeyin içinde ki genişliyor.Budray yazdı: ↑27 Oca, 07:54
Bir alanın büyümesi için etrafında boş bir alan olacakki büyüyecek değil mi demek istedim yani en son uzaysa daha nereye büyüyor?
Bana hep soyut gelmiştir yani ruhani yerler olarak sadece ruhumuzun algılayacagı, ruhlar dünyası gibi bir yerde geli cennet. Uzayın dışında felan pek sanmıyorum. Olabilir de ama Allah'ın ne yaptığını bilmiyorum kesim bir şey söylenemez.
Ben cennet falan uzayın dışında mı diye düşünmemiştim.. Uzayın içindedir belki baya büyük sonuçta.. (:
Beynim idrak edemiyor artık.. (:Yönetici yazdı: ↑27 Oca, 13:49 Sıkıldığım zamanlarda bende çok düşünürdüm bunu. Öyle ya genişleme için bir alan olması gerekir. Bu düşünce madde boyutuna has bir düşünce olduğu için kavramakta zorlanıyoruz. Olmayana doğru bir genişleme sonrası oluş.. Bunu düşünürken zihnimizde oluşan görüntüler bile şu ana kadar gördüklerimizle ilgili. Bir atom patlar ve etrafa doğru yayılır. Bir ateş yakılır duman etrafa yayılır. Dumanın ulaştığı yerlerde daha önce duman yoktu. Dumanın ulaştığı yerlere gidebilmesi için oralarda duman olması gerekmiyor. (Güzel teoriler çıkabiliyor)
Bir şeyin olmaması yokluk ise yokluk da kendi başına nasıl oluşabilir ki.
Yani şimdi uzayın kendisi aslında boşluk değil. Burada uzayı mı duman olarak düşünmemiz gerekiyor. Ortada bir sonsuzluk var ve uzay her tarafı kaplamaya başlıyor, sonsuzluğa doğru genişliyor..
Ya da hiç düşünmeyip ölmeyi mi beklesek. Kolaya kaçmak gibi oluyor ama o zaman garanti öğrenmiş oluyoruz.. (:
- Admin
- Site Yöneticisi
Evet uzayı duman olarak düşünmek gerekiyor ama onu da sonuçsuz örnek olarak vermiştim. Dumanın da bir yere gidebilmesi için önceden o gideceği yerin var olması gerekir. Oda içerisinde kağıdı yaktığında duman var olan mekana dağılır gibi.
Ama şu düşünce daha mantıklı. Sürekli var olan mekanlardan sonra (Ki bu Allah nasıl her zaman vardı sorusunu beraberinde getirir. Ki bu da bizim gibi herşeyde başlangıcı ve sonu olan bir yaşam formu ve mekanı için doğaldır) genişledikçe var olmaya başlayan alanlar diyebiliriz.
Ama şu düşünce daha mantıklı. Sürekli var olan mekanlardan sonra (Ki bu Allah nasıl her zaman vardı sorusunu beraberinde getirir. Ki bu da bizim gibi herşeyde başlangıcı ve sonu olan bir yaşam formu ve mekanı için doğaldır) genişledikçe var olmaya başlayan alanlar diyebiliriz.
Vesvese gelir ya sürekli Allah her zaman vardı ama nasıl vardı. Başlangıcını ve sonunu aramak gibi. Uzay varsa uzayın dışında da bir şey vardır. onun dışında da vardır. Ya da bu yanlış yanlış oldu.
Bilemiyorum ama son dediğin en mantıklısı Abi.. Her ne kadar anlaması, idrak etmesi zor olsa da.. (:
Bilemiyorum ama son dediğin en mantıklısı Abi.. Her ne kadar anlaması, idrak etmesi zor olsa da.. (:
- Admin
- Site Yöneticisi
Düşünmeden inanmaktansa düşünüp inanmak, bularak inanmak daha değerlidir.
Yani. İbrahim as gibi. Cahiliye devrin dekiler biz atalarımızın dinini bırakmayız diyorlardı. Bizde aynıyız.. Doğduğumuzdan beri müslüman olarak yetiştik. Daha doğrusu yetişmedik (: Sadece atalarımızın dini deyip inanıyoruz..
Konu sapıyor neyse çok dağıtmayayım. Buraya da girersek çıkamayız.. (:
- delenamo
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: Boğa Burcu: 21 Nisan-21 Mayıs
Bildiklerim şöyle: Uzay boşluğu dediğimiz şey boşluktan ibaret değildir, onda mekanın dokusu bulunmaktadır. Evren genişlirken mekan da genişliyor. Evrenin dışı diye bir şey söz konusu değildir. Orada hem her şey vardır hem de hiçbir şey yoktur. Bu açıdan tüm mekan aslında boyutsuzdur ve tekillikten ibarettir. Hepinizin bileceği gibi de Allah mekandan münezzehtir. Mekanın olmaması da beynin algılayabileceği bir şey değildir.
Bildiğim bir şey varsa o da hiçbir şey bilmediğimdir.
-
- Yaşadığınız İl: 1 Adana
- Cinsiyetiniz: Belirtmedi
Benim teorime göre evren diye bir şey yok. Sonsuz bir hiçliğin bilinmeyen bir köşesinde büyük bir çekim kuvvetine sahip bir şey sonsuz hiçliğimizdeki maddeleri çekiyor ve biz bu büyük çekim kuvvetine sahip "şey'in" çekim kuvvetinin geçerli olduğu yerlere evren çekim kuvvetinin son bulduğu yere ise evrenin dışı diyoruzdur. bu evrenimizde büyük çekim kuvvetine sahip karadelikler vardır yedikçe içine ne kadar büyük kütle atarsa o kadar güçleniyor ve çekim kuvveti o derecede artıyor. şu ana kadar keşfedilmiş en büyük kara delik olan NGC 1277 17 milyar güneş kütlesi kadardır. bu devasa kara deliğin çekim kuvveti bizden 1 2 bin ışık yılı uzakta olsaydık bile şiddetli ama hissedemiyecegimiz bir şekilde içine çekerdi. şanslıyız ki 220 milyon ışık yılı uzağımızda :)
Enerjinin karanlık enerji gibi zıttı tam tersi şeyleri var ise bizim karadeliklerin de akdelikler gibi çekmek yerine iten ittikçe güç kaybeden şeyler olabileceğine inanıyorum teorimin başındaki büyük çekim kuvvetine sahip olan şey belki başta karadelikdi ve o kadar büyüdü ki sonunda akdelik olup kendisine çektiği maddeleri itmeye başladı ve böylece insanlık buna evrenin genişlemesi dedi ? gerçekten çok garip insan aklının hayal ile düşünemeyeceği şeyler vardır bu evren dediğimiz şeyin tasarımında. Bunları düşünürken ve yazıya dökerken bile kafama ağrılar girdi başım dönmeye başladı. Ne yazık ki insanlık böyle şeyleri merak etse de Allah bizim bunları düşünmememiz için aklımızı sınırlandırmış kısıtlamıştır.
Enerjinin karanlık enerji gibi zıttı tam tersi şeyleri var ise bizim karadeliklerin de akdelikler gibi çekmek yerine iten ittikçe güç kaybeden şeyler olabileceğine inanıyorum teorimin başındaki büyük çekim kuvvetine sahip olan şey belki başta karadelikdi ve o kadar büyüdü ki sonunda akdelik olup kendisine çektiği maddeleri itmeye başladı ve böylece insanlık buna evrenin genişlemesi dedi ? gerçekten çok garip insan aklının hayal ile düşünemeyeceği şeyler vardır bu evren dediğimiz şeyin tasarımında. Bunları düşünürken ve yazıya dökerken bile kafama ağrılar girdi başım dönmeye başladı. Ne yazık ki insanlık böyle şeyleri merak etse de Allah bizim bunları düşünmememiz için aklımızı sınırlandırmış kısıtlamıştır.
delenamo yazdı: ↑31 Oca, 14:12 Bildiklerim şöyle: Uzay boşluğu dediğimiz şey boşluktan ibaret değildir, onda mekanın dokusu bulunmaktadır. Evren genişlirken mekan da genişliyor. Evrenin dışı diye bir şey söz konusu değildir. Orada hem her şey vardır hem de hiçbir şey yoktur. Bu açıdan tüm mekan aslında boyutsuzdur ve tekillikten ibarettir. Hepinizin bileceği gibi de Allah mekandan münezzehtir. Mekanın olmaması da beynin algılayabileceği bir şey değildir.
Şu an ikinizin de dediklerinden bir şey anlamadım daha doğrusu delenamoyu azıcık anladım da jedinin anlattıklarına baya yabancıyım. Akdelik ilk defa duydum.. (: Karası var da akı niye yok diye hiç düşünmemiştim.. :DJedi yazdı: ↑31 Oca, 16:58 Benim teorime göre evren diye bir şey yok. Sonsuz bir hiçliğin bilinmeyen bir köşesinde büyük bir çekim kuvvetine sahip bir şey sonsuz hiçliğimizdeki maddeleri çekiyor ve biz bu büyük çekim kuvvetine sahip "şey'in" çekim kuvvetinin geçerli olduğu yerlere evren çekim kuvvetinin son bulduğu yere ise evrenin dışı diyoruzdur. bu evrenimizde büyük çekim kuvvetine sahip karadelikler vardır yedikçe içine ne kadar büyük kütle atarsa o kadar güçleniyor ve çekim kuvveti o derecede artıyor. şu ana kadar keşfedilmiş en büyük kara delik olan NGC 1277 17 milyar güneş kütlesi kadardır. bu devasa kara deliğin çekim kuvveti bizden 1 2 bin ışık yılı uzakta olsaydık bile şiddetli ama hissedemiyecegimiz bir şekilde içine çekerdi. şanslıyız ki 220 milyon ışık yılı uzağımızda :)
- Admin
- Site Yöneticisi
Herşey zıddı ile vardır bir tek Uchiha'lar hariç : ))