Çok kötü bir alışkanlığım var bırakamıyorum yardım edin nolu

Moderatör: Sai

Forum kuralları
* Forumlarda T.C. Yasalarına aykırı konu açmak ve konulara yazmaz,
* Genel ahlaka aykırı yazılar yazmak, resim-video ve çeşitli medyalar eklemek,
* Küfür ve aşağılama içeren yazılar yazmak,
* Dil, Din, Irk ve Mezhep ayrımı yapmak, kışkırtmak veya bunlara zemin oluşturmak,
* Ahlaki, Tarihi, Örfi ve Kültürel yapımıza aykırı konu başlatmak, konularda yazmak ve yayınlamak,
* Hangi nedenle olursa olsun Siyasi konularda başlık açmak, açılmışsa başlık altına yazmak; başka bir konu altında Siyasi konulara girmek, Siyasi tartışmalar başlatmak, başka konuları Siyasi tartışma malzemesi haline getirmek;
Forum ortamının sıhhati açısından Yasaktır. Bu kurallara uymayanlar hiçbir uyarı verilmeksizin Forumdan Uzaklaştırılacaklardır
Kullanıcı avatarı
UsTr
Yaşadığınız İl: 35 İzmir
Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart
Cinsiyetiniz: Erkek

Çok kötü bir alışkanlığım var bırakamıyorum yardım edin nolu

Okunmamış mesaj gönderen UsTr »

Arkadaşlar çok kötü bir alışkanlığım var.Ve ben naptıysam nefis beni ele geçiriyo.Bırakamıyorum bu alışkanlığımı.Kurtulamıyorum bu ALLAH ın belası alışkanlıktan.Nolur yardım edin deliricem.

MisafirYok

Re: Çok kötü bir alışkanlığım var bırakamıyorum yardım edin

Okunmamış mesaj gönderen MisafirYok »

Alışkanlığını söylersen yardımcı olabilirim.
Kullanıcı avatarı
UsTr

Alışkanlığı söyleyemem ama bir alışkanlıktan kurtulmak için çözüm biliyosanız yazın.Yoksa zaten ben kötü yollarla bırakıcam bu alışkanlığı.
Kullanıcı avatarı
onlymerthy
Yaşadığınız İl: 1 Adana
Burcunuz: Yay Burcu: 22 Kasım-21 Aralık

Okunmamış mesaj gönderen onlymerthy »

iyide mantık olarak her alışkanlığı bırakma şekli var ne olduğunu söylemen lazım. .. şahsen hiç birşey anlamadım..
Kullanıcı avatarı
onlymerthy
Yaşadığınız İl: 1 Adana
Burcunuz: Yay Burcu: 22 Kasım-21 Aralık

Okunmamış mesaj gönderen onlymerthy »

neyse ben yine kafamda birşey tasarladım ..

eğer

yenmemesi gereken bir şeyi yiyorsan ellerine acı yağ sür . eczanelerde bulursun.
Veya o yenmemesi gereken şeyi at , ve o yenmemesi gereken şeyi hayatından tamamen çıkarmak için tüm kanıtları yok et.

eğer

İçilmemesi gereken birşey ise ;

Sigara gibi birşey ise içmemek için asetone bandır .. ve paralarını birine saklat ..
içilmemesi gereken sıvının içine zehir koy ..

Eğer vesveselerin var ise (haşa) içinden bir ses Allaha küfür ediyor ise ve kendine eminsen , yani dinine gerçekten inanıyor ve imanlı biriysen kafana takma .. o kulağına fısıldanan bir iblistir .. sakın ola korkma ..

özel mesajdan sana yardımçı olabilirim ..

Kullanıcı avatarı
UsTr

Zaten buraya yazmam bile hataydı da işte her yoldan yardım arıyorum.Bu alışkanlığımı söylememle bu forumdan gitmem bir olur.Bu yüzden söyleyemiyorum.Çok kötü bişey.Uyuşturucu gibi bişey.ALLAH ın cezası şey bırakmıyo beni delircem.Naptım nettim olmuyo.Bırakamıyorum.Yemin ettim bozdum.Düşünün artık bırakıcam diye yemin ettim ama bozdum.Daha napıyım ben ya.Offffffff.
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi
Yaşadığınız İl: 7 Antalya
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım

Okunmamış mesaj gönderen Admin »

Her dert her yerde dillendirilmez.
Ancak konuyu buraya taşıyacak kadar nefsine hükmetme konusunda ciddi olmanda ayrı bir konu.

Konu rencide olman noktasına gelirse haber ve konuyu kilitleyelim.
Ben sadece şunu söylemek isterim. Şeytanı fazla güldürme. Çok zorda kaldığında işini hallet veya sürekli spor yap (Koşu, mekik, şınav) Enerji bedeninde birikmesin. Fazla yalnız kalma. Yataktan kalkar kalkmaz kendine sığınacak bir uğraş veya arkadaş bul. Varsa tanıdıkların onlar aracılığı ile Cemaat sohbetlerine katıl. Dini hayatını gözden geçir.

Ve çok fazla abartma Şeytanın daha çok işine gelir. Dini kaynakları araştır özellikle duygusal değil Fıkhi cevapların verildi http://www.fetvameclisi.com/ linkinden araştırma yapabilirsin.

İçinde bulunduğun durumun edebinden ve ahlaki güzelliğinden kaynaklandığını da asla ama asla unutma..
Aramak, güzel bir çabadır.
Kullanıcı avatarı
UsTr

yaklaşık 3 aydır şeytanla savaş içindeyim.Ama öyle bir an oluyo ki beni ele bir geçiriyo ve kendimi o alışkanlığımdan uzak tutmak için yaptığım dizginlemeler bir anda gidiyo.Aklıma geliyo ama alışkanlık uyuşturucudan beter birşey olduğu için bir kere bulaştımmı bırakması çok zor.Ama her seferinde bu son dememe rağmen nefis denen o şey beni elbet avcunun içine alıyo.Ben artık savaşmaktan yoruldum.Ellerimi biryere bağlıyıp kendimi odama hapsedesim var.Her seferinde kendime kızıp kendimi cezalandırmaktan yoruldum adeta.Her zaman diyorum ki aklına o geldiğinde kendine başka bir şey bul hemen ona yönel.Diyorum da işte nefis aklıma getirdimi o illeti artık çok geç oluyo.Yani ben sürekli pişman olup bırakmak için savaşıyorum zaten.Ama her seferinde kazanan nefis oluyo.Hiçbir zaman pes etmeye niyetim yok.Her seferinde nefis kazansa bile vazgeçmiyorum çünkü kafama kazıdım bikere bırakıcam.Ama her seferinde nefise yenilmekte biraz ağır oluyo.Ama dediğim gibi benim pes etmeye niyetim yok.Sadece yorulmaya başladım artık.Birde aklımda bişey var.Bu uyuşturucu gibi şeyden daha güzel ve kötü olmayan bir alışkanlık bulursam eğer o iyi alışkanlık kötü alışkanlığı bıraktırabilir bana.Ama öyle bişey sanırım daha dünya üzerinde yok.Bir şekilde er yada geç kurtulucam bundan.Dediğim gibi benim pes etmeye niyetim yok ama nefis beni her alt ettiğinde biraz daha güçlendiğimi değilde zayıfladığımı hissediyorum.Nefis beni her alt ettiğindede dahada güçlendiğini hissediyorum.Bu yüzden size danıştım.Yada o andaki sinirle açıverdim konuyu.Akrepkral ben bu alışkanlığı buraya yazmasamda gayet iyi anlamışsın sen.Kendimi spora vermeyi bende istiyorum da çok hantal olduğum için bana işkence gibi geliyo.Kendimi bilgisayar oyununa veriyorum oyunda sinirlenince tek tesellim yine bu alışkanlığım oluyo.Yani her türlü bir şekilde biyerden nefis beni tutuyo ve ele geçiriyo.Yardımlarınız için hepinize teşekkürler.Dediğim gibi pes etmeye niyetim yok kafama kazıdım bikere.Sadece savaştıkça kaybetmek beni zyıflatıp nefsimi güçlendiriyo.Tek korkum bu.
Kullanıcı avatarı
Yalniz
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul

Okunmamış mesaj gönderen Yalniz »

Oncelikle nefsini psikolojik olarak yen bi. Nefsinle konus. Nefis muhasebesi yap.. Aliskanliginin sana bir sey getirmedigini bir yarari olmadigini anlasin. Uyusturucu sigara gibi seyler genelde dikkat cekmek icin vs baslanilir ve ya arkadas ortaminda böyle artistlik icin. Kimsenin böyle seylerden hoslanmayacagini, seni iyi anacaklari yerde ne diye kötü konussunlar arkandan.. Nefsini once psikolojik olarak yenmelisin. Neden istedigini sor, nefsini kendi cevaplariyla vur. Bunu yap almadan once, belki faydasi olur. Dedigim gibi once psikolojik olarak yenmelisin ki, hadi son bir kez daha kullanda son olsun artik dediginde böyle demistin diye susturabilirsin nefsini..

Sinirlendiginde baska seylere basvur. Bende cok cabuk öfkeleniyorum. Box torbasi al. Gecir bi iki tane. Sinirin gecene kadar yumrukla vur..
My heart will be blacker than your eyes when I'm through with you. ( Radical face - Black Eyes)

I found freedom. Losing all hope was freedom. (Fight Club)