Lucid Dreaming İle İlgilenenler

Moderatör: ozzzyyy

Kullanıcı avatarı
ozzzyyy
telekinezi.com.tr Yöneticisi
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran
Cinsiyetiniz: Erkek

Lucid Dreaming İle İlgilenenler

Okunmamış mesaj gönderen ozzzyyy »

Arkadaşlar lucid dreaming grubumuz açılmıştır. Konuyla ilgilenen ve bilgi sahibi olan arkadaşları bekleriz. Planlarıma göre sizlerinde yardımıyla konuyla alakalı haftada 2-3 adet geniş kapsamlı paylaşım yapmayı düşünüyorum. Tabi ki bu ilgiyle doğru orantılı olucak şimdilik haftada 1 paylaşım yeterli gibi, sayımız arttıkça paylaşımlarda artıcak. Forumda iyi vakit geçirmeniz dileğiyle...
Sadece Çok Önemli Olduğunu Düşündüğünüz Soruları Özel Mesaj ile Sorun.

Kullanıcı avatarı
seyahdoo
Yaşadığınız İl: 41 Kocaeli

Re: Lucid Dreaming İle İlgilenenler

Okunmamış mesaj gönderen seyahdoo »

ben uyanıkkende rüya görebiliyorum sanırım en üst seviyesi bu, isteyen istediğini sorabilir...
isim:seyyid
hobileri:programlama(basit),kinezi,düşünmek...
kinezi seviyesi:psi ball yapabiliyor...
Kullanıcı avatarı
ozzzyyy

seyahdoo yazdı:ben uyanıkkende rüya görebiliyorum sanırım en üst seviyesi bu, isteyen istediğini sorabilir...
Lucid in en üst seviyesi istediğin rüyayı görmek, uyandığında kaldığın yerden devam edebilmek ve süresini kontrol edebilmektir. Uyanıkken rüya görmekten kastın hayal görmekse lucid ile uzaktan yakından alakası yoktur. Ama gözler açık vaziyette uyuyup rüya görmekten bahsediyosan o farklı bi olaydır.
Kullanıcı avatarı
seyahdoo

rüyayı tam olarak kontrol edebiliyorumda. ve rüyada 5 hissin tamamı akıcı olarak var.
Kullanıcı avatarı
seyahdoo

soru: s.a kardeş.... nasl olyor bu uyaıkken rüya görme. bence o senin hayal dünyasnıa dalman la alakalı bişe.

el-cevap: rüya tamamen gerçek dünyadan kopup sadece kendi iç dünyanda kalmanla olur. her nasıl yaparsan yap gerçek dünyanı koparabiliyorsan rüya görüyorsundur. misal otobüsdesin kimse seni rahatsız edecek birşey söylemiyor veya seni uyanık tutabilecek birşey yok. o anda rüyaya dalarsın. bunun başka giriş stili ise olağan uyarıcıları umursamamaktır.

şimdi bu insanların lucidden kasıtları olağan rüyanı 5 duyu organı gibi duyularınla anlayabilmek. bunun içinse farkındalığını artırmalısın, yani gerçek hayatta bi bunların hepsini kullanmasını öğrenmelisinki rüyaydada yapabilesin. şimdi rüya ile hayal arasındaki şu ince çizgiyide bi kaybedelim.rüya ile hayal arasındaki tek fark rüyanın sadece iç dünyada yaşadığın bir şey olmasıdır.hayalde ise gerçek dünyadan da uyaranları aldığın için tam olarak ne gördüğünü anlayamazsın.tabi görmeyi bilmiyorsan...

Kullanıcı avatarı
ozzzyyy

Bu anlattığının uyanıklıkla olan ilgisini hala çözebilmiş değilim. Bu olaya uyanıkken rüya görme yerine her koşulda rüya görebilme demelisin bence. Çünkü rüya görürken ister uyu ister uyuma eğer rüyayı görüyosan dış dünya ile irtibatın yok demektir. Yani dışarıdaki olayları algılayamıyosun demektir. Bu durumda da senin tabirinle "uyanıkken" veya uyurken rüya görmek arasında fark yoktur kaldı ki konumuz rüya görmek değil "lucid rüya" görmek.
Bide senin olaya farklı şekilde yaklaşırsak bunun oto hipnoz olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. ( Rüya görürken dışarıdaki olayları algılayamazsınız dedim ama bu tamamen doğru değil, kendi uyguladığım bazı tekniklerle bu mümkün. İleri ki zamanlarda bunu sizlerle paylaşıcam )
Kullanıcı avatarı
seyahdoo

rüyada asında bir hayaldir tek farkı hayalde dıştaki uyarılarıda alabilirsin...

şimdi şu uyanıklıkla ilgisinide anlatalım. bana göre 2 tip beden var gerçek,ruhsal ve bunları kontrol eden mekanizma ZİHİN.ve bu iki bedenin bulundukları boyutlar, gerçek bedenin boyutu normal bildiğimiz şekliyledir.ruh ise bedenin içine mühürlü kendi iç boyutunda yaşamaktadır. yani insanın içinde başka bir dünya. bana göre zihin de ruhun içindedir. ama bunun pekde konuyla alakalı olduğunu söyliyemiyeceğim. :S herneyse gerçek beden gerçek dünyadan gerçek olan 5 tip uyaranı alır -tabiiki kullanıcısının yeteneğine göre değişiklik gösterir bu. --şimdiki insanlar dışarıda olan şeyleri görmekten bile aciz çok az şeyi algılayabiliyorlar ve bunu böyle şekle çevirenler buna bir ad vermiş "algıda seçicilik".- ve bu içerdeki ruh u etkiler çünkü ruhda gerçek bedenin gördüklerini görebiliyor. ve kendi kendini kontrol edebiliyor tabiiki kendi dünyasınıda,bu sayede biz istediğimiz şeyi istediğimiz zaman görebiliyoruz, hayal olarak.ve uyku;uyuduğumuzda gerçek beden kendini kapatır ve içeriye bilgi göndermeyi keser bu sayede tamamiyla serbest kalan ruh ister rüya görmek istediğini yapmak için bedende kalır istersede dışarı çıkıp gerçek dünyayı gezer.eğer içeride kalırsa yaptıklarından görebildiklerimizi biz rüya olarak algılarız. veya dışarı çıkarsa bedene bilgi gönderilmediği için hiçbirşey hatırlamayız.

soru:peki biz uyanıkkende hayal görebiliyoruz bu nasıl oluyor usta?

el-cevap: uyanıkken ruhun gerçek dünyadakileri görmesi iç dünyasına bakamayacağı anlamına gelmez.uyanıkkende koşup oynarkende hayal görebiliriz...
mehmetaga
Yaşadığınız İl: 6 Ankara

Okunmamış mesaj gönderen mehmetaga »

hala anlamış değilim peki teknik falan kullanıyomusun anlatırmısın?
Kullanıcı avatarı
seyahdoo

Kullanıcı avatarı
TTmF##
Genel Yetkili
Genel Yetkili
Yaşadığınız İl: 33 Mersin
Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart

Okunmamış mesaj gönderen TTmF## »

Çok ilginçtir 5duyu organını bende kullanabiliyorum rüyamda hatta kurşun yedim bir kere rüya'da iki gün sizladi o yer .
Aradağın çok uzakta değil aslında, gözlerini kapat ve dinle ...