Durugörü ve Dİn

Kullanıcı avatarı
Culmination
Yaşadığınız İl: 1 Adana

Durugörü ve Dİn

Okunmamış mesaj gönderen Culmination »

Arkadaşlar durugörünün dindeki yeri nedir? Caiz midir? Sormak istedim çünkü bu konuları biryerde açınca ''olmaz öyle şey,günahtır'' sözler alıyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Kullanıcı avatarı
Culmination
Yaşadığınız İl: 1 Adana

Re: Durugörü ve Dİn

Okunmamış mesaj gönderen Culmination »

up
Kullanıcı avatarı
turab
Yaşadığınız İl: 37 Kastamonu
Burcunuz: Boğa Burcu: 21 Nisan-21 Mayıs
Cinsiyetiniz: Erkek

Okunmamış mesaj gönderen turab »

bilemiyorum. kararsızım ben ama doğuştansa bu yetenek birşey diyemem ama çalışıyorsan caiz olabilir
uubam.com

Kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir...
Kullanıcı avatarı
serons25
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Terazi Burcu: 23 Eylül-22 Ekim

Okunmamış mesaj gönderen serons25 »

harbiden ya şimdi ayetlere bakınca tek geleceği bilenin ALLAH olduğu yazıyor ama biz geleceği gördüğümüzü söylüyoruz biraz garip geliyor o an veya geçmiş bir zamanı görme tamam da gelecek ?
Bilgi edinmeden, okumadan, araştırmadan, aşırı fazla gitmemek suretiyle düşünün ve kesin bir karara varmayın.
İlim sonsuzdur.
Kullanıcı avatarı
ChaTLacK
Yaşadığınız İl: 44 Malatya

Okunmamış mesaj gönderen ChaTLacK »

Arkadaşlar akıllı düşünün biraz öyle bişey uydurmadır geleceği göremeyiz tam anlamıyla ama gelecekle ilgili bazı şeyler görmemiz mümkündür günah gibi bişey olması imkansız ki birçok peygamber ve önemli kişiler(Mevlana vs..) bu tür şeyleri yapıyorlarsa bizm yapmamızda herhangi bir sakınca görmüyorum eğer yanlış bi şekilde düşünüyorsam düşüncelerinizi düzgün bi şekilde yazmanızı rica ederim...
"Aslında Herkes Dahidir.Ama Siz Kalkıp Bir Balığı, Ağaca Tırmanma Yeteneğine Göre Yargılarsanız, Tüm Hayatını Aptal Olduğuna İnanarak Geçirir."
ALBERT EINSTEIN

Kullanıcı avatarı
UsTr
Yaşadığınız İl: 35 İzmir
Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart

Okunmamış mesaj gönderen UsTr »

Aslında geleceği görmeye çalışmak günah.Ama nasıl çalışıyorsun buda önemli.Şimdi benim düşünceme göre.Benim düşünceme göre diyorum.Geleceği cinlerden yada başka varlıklardan öğrenmeye çalışmak günaha girer.Ama bize verilen bir yetenek ile görmeye çalışmak bence hiçbir günah yoktur.Gelgelelim yeteneğimizi geliştirmeye çalışırken bir yandan da Allah'ın iznini istiyoruz zaten.Ama gidipte fal,cin gibi yerlerden öğrenmeye çalışmak bence günahtır.Tabi işin aslı astarı nedir tam olarak bilmiyorum.Sadece mantık yürüttüm.
Kullanıcı avatarı
ChaTLacK

UsTr yazdı:Aslında geleceği görmeye çalışmak günah.Ama nasıl çalışıyorsun buda önemli.Şimdi benim düşünceme göre.Benim düşünceme göre diyorum.Geleceği cinlerden yada başka varlıklardan öğrenmeye çalışmak günaha girer.Ama bize verilen bir yetenek ile görmeye çalışmak bence hiçbir günah yoktur.Gelgelelim yeteneğimizi geliştirmeye çalışırken bir yandan da Allah'ın iznini istiyoruz zaten.Ama gidipte fal,cin gibi yerlerden öğrenmeye çalışmak bence günahtır.Tabi işin aslı astarı nedir tam olarak bilmiyorum.Sadece mantık yürüttüm.
Sana katılıyorm..
"Aslında Herkes Dahidir.Ama Siz Kalkıp Bir Balığı, Ağaca Tırmanma Yeteneğine Göre Yargılarsanız, Tüm Hayatını Aptal Olduğuna İnanarak Geçirir."
ALBERT EINSTEIN
Kullanıcı avatarı
baygoktan
Yaşadığınız İl: 2 Adıyaman
Burcunuz: Boğa Burcu: 21 Nisan-21 Mayıs

Okunmamış mesaj gönderen baygoktan »

bildiğim kadarıyla durugörü ile geleceği göremezsin etrafını sezimlersin. duyu organlarını kullanmadan etrafındaki anlık olayları nesleri görürsün algılarsın.
Kullanıcı avatarı
ChaTLacK

Durugörünün alt dalları da var gelecek hakkında bilgi sahibi olmakta bunlardan birisi
ALBERT EINSTEIN
Kullanıcı avatarı
UsTr
Yaşadığınız İl: 35 İzmir
Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart

Okunmamış mesaj gönderen UsTr »

Aslında durugörü geleceği istediğin an görmekten çok anlık ve istemsiz görüntülerden oluşuyor bildiğim kadarıyla.Yani sen kafana göre şu tarihte şu saatte diye geleceği göreyim diye ayarlayamıyorsun.Zaten çok saçma olurdu.Yani bir nevi anlık görüntü sana geliyor.Tıpkı kötü bir olay olmadan önce sezgilerinin seni uyarması gibi.Bir kaza öncesi 2-3 saniyelik bir kötü his senin etrafına dikkat etmeni sağlar ve belki böylece kazadan kaçabilir hayatın kurutlabilir.Allah korudu,verilmiş sadakamız varmış dersiniz hatta.İşte nasıl ki o his bize aniden geliyorsa ve birşey olacağını seziyorsak bence durugörü de aynı bunun gibi.Sadece biz onu su üstüne çıkarıyoruz.O olayı his değilde görüntü ile görmeye çalışıyoruz.Bence...