Meditasyon Yapmak Dinen Uygun mudur?

Meditasyon hakkında bilinmesi gerekenler
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi
Yaşadığınız İl: 7 Antalya
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım
Cinsiyetiniz: Erkek

Meditasyon Yapmak Dinen Uygun mudur?

Okunmamış mesaj gönderen Admin »

Çok fazla akla gelen bir soru olduğu için özellikle başlık açtım.

- Bir budist gibi ibadet edasıyla yapılırsa
- ohm, om gibi doğu kültürünün dini ifadeleri bilinerek veya bilinmeyerek söylenirse
- kısacası başka bir dine ait motifler çıkarılmadan aynen yapılırsa

Elbetteki dinen sakıncalı olacaktır. Konunun dini hükmü de var ben buraya taşımıyorum ayrıntılı öğrenmek isteyenler araştırıp öğrensinler. Fetva veya hüküm verme noktasında değilim.

Hatta nefes alıp verirken "Allah" denilirse veya Sufilerin kullandığı zikirler kullanılırsa dinen sakınca değil fayda da olacaktır. Dinimizdeki Tefekkür ile Meditasyon yöntem olarak birbirlerine çok yakındır. Önemli olan kişinin uygulamanın içerisindeki dini motiflerin kişi tarafından nasıl kullanıldığıdır.

Tabi bu söylediklerim dinle ilgisi olanlar ve bu konuda hassasiyeti olanlar içindir.
Aramak, güzel bir çabadır.

Kullanıcı avatarı
kimsetutamaz
Yaşadığınız İl: 35 İzmir
Burcunuz: Yay Burcu: 22 Kasım-21 Aralık

Re: Meditasyon Yapmak Dinen Uygun mudur?

Okunmamış mesaj gönderen kimsetutamaz »

Yani özeti böylemi:Eğer meditasyonu başka dinlerden insanları yaptığı gibi om filan dierek yaparsak o günah ama düzgün sadece odaklanarak yaparsak nefes alıp verirkende arada Allah dersek o günah olmaz. Doğru mu sayın AkrepKral ?
Telekineziyle ilgilenmemin nedeni:Yüce Rabb'imizin bizlere vermiş olduğu yetenekleri keşfedebilmek.Ve onun yüceliğini her telekinetik çalışmamda bir kez daha hatırlamak. :)
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi
Yaşadığınız İl: 7 Antalya
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım

Okunmamış mesaj gönderen Admin »

Meditasyon budizm gibi dinlerde ibadet olarak veya ibadette kendi dinlerince derinleşmek için yapılır. Özünde kendini bulmak, derinleşmek ve asıl varlığı terennüm etmek vardır. Fetva veya hüküm verecek boyutta değilim Ancak bunu başka dinlerde olduğu gibi yaparsan onlar gibi olursun dinen ayrıntısına inmek istemem hassas ve riskli bir noktadır.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bir hadisinde (Yahudi ve Hristiyanlara benzemeyin. Bizden başkasına benzeyen bizden değildir.) [Tirmizi] buyuruyor.

Tasavvufta uygulamalı olarak dinimizde de Allah'ı bulmak ve bilmek için Tefekkür vardır. Yani yaratılanlara bakarak Allah'ı görmek derinleşmek ayrıntılarda Allah'ı aramak. Nefes alış veriş egzersizleri ile belli bir dalga boyuna ulaştıktan sonra tefekküre dalınabilir veya konsantre olmak amacıyla nefes alıp verme egzersizleri yapılabilir ancak başkaları gibi yapmak onlar gibi olmaktır. İmanı konuların "Bilmiyordum" mazereti olmaz araştırıp bakmak gerekir.

Kişi hangi dinin mensubu ise önce dinini bilmeli ve ona göre hareket etmelidir. Dinimizde başlı başına namaz dahi derinleşmek için ayrı bir vesiledir ancak herkes özgürdür kimseye zorlama yapılamaz. Kişi en azından parapsikolojik çalışmalarda meditasyon tarzı uygulamaları yapacaksa bizleştirerek yapması veya kritik noktalara dikkat etmesi gerekir. Dediğim gibi yarar dahi sağlanabilir. Nefes alıp verirken "Allah" denilebilir. Veya kişi dine uzaksa en azından hiçbir şey demesin tüm dikkatini alıp verdiği nefese versin.
Aramak, güzel bir çabadır.
Kullanıcı avatarı
lantel
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı
Yaşadığınız İl: 10 Balıkesir
Burcunuz: Başak Burcu: 23 Ağustos-22 Eylül

Okunmamış mesaj gönderen lantel »

merhaba arkadaşlar gerçekten bu konuda insanlar belki bilimsel olarak bilgisi olmadığı halde istişahare yani astral seyehat gibi birde bi yerde okumuştum FATİH SULTAN MEHMET'de namaza niyetlenirken karşısında KABE'i gördügünü yani dini konulara yönelmek içinde bu sitede çok faydalı şeyler bulunduğunu düşünüyorum yani kendini bulması gerekir insanın imanın güçlenebilmesi için bence
ışığa giden yol