Bir kuvars cinsi olan Kaplan Gözü, bazı kesimlerde “Bağımsızlık Taşı” diye de anılır. Buna sebep, taşın kendisini üzerinde bulunduran kişileri başka insanlara karşı daha az bağımlı yaptığına inanılmasıdır. Bu özelliği ikili ilişkileri zedelediği gibi, iş hayatında da ortaklıkları sona erdirebilir. Bu sebepten de çelişkili bir taş diye de adlandırılır. Sindirim sistemi bozuklukları bu taş sayesinde giderilebilir. Dalak, pankreas ve kolon için faydalıdır. Duygusal denge unsurudur ve inatçılığı azaltan bir taş olarak bilinir. Maskulen enerji verdiği gibi, kişilerin olayları net algılamasında rol oynar. Kaplan Gözü'nün bir özelliği de nazardan koruduğuna inanılmasıdır. Daha çok eski zamanlarda bu niyetle kullanılırdı. Oğlak ve yengeç burçlarının taşı olarak bilinir.
Bağlı Olduğu Grup: Kristal Kuvars-Kalsedon
Diğer Adları: Tiger Eye, Bağımsuzlık Taşı
Kimyasal Formülü: Sio2 + Fe, O, OH
Rengi: İçinde Demir Oksidin oluşturduğu sarıveya altınımsı kahverengi bantlı çizgiler bulunur.
Radyoaktivite: Radyoaktif değil.
Özdeşleştiği Ay: Mayıs
Özdeşleştiği Burç: İkizler, Aslan, Akrep, Oğlak, Yengeç, Kova
Özdeşleştiği Çakra: Üçüncü Göz (Alın), Güneş Sinirağı
Özdeşleştiği Unsur: Ateş
Çıkarıldığı Ülkeler: Güney Afrika, Avustralya, Burma
Fiziksel Etkileri:
- Kanın temizlenmesini sağlar, kalp için yaralıdır.
- Sinir ve baş ağrılarını hafifletir,ortadan kaldırır.Eklem ağrılarına iyi gelir.
- Mide,dalak ve pankreasın düzgün çalışmasını sağlar ve güçlendirir.
- Uykusuzluk çekenlere iyi gelir.
- Sindirim sistemini düzenler, bozukluklarını giderir.
- Kulak rahatsızlıklarına iyi gelir, işitme gücünü artırır.
Psikolojik ve Metafiziksel Etkileri:
- Enerjiyi dengeler,psikolojik zorlanmaları yenmeye yardım eder,önsezi yeteneğini artırır.İyimserlik verir.
- Gizemli ortamlarda koruyucudur.
- Para kazanmak için gereken el becerilerini artırır.
- Korku,kıskançlık,kin,inatçılık,tiksinme,aşırı heyecan gibi duygusallıkları yenmeye veya bunların etkisinin azalmasına yardım eder.
- İş hayatında başarı kazanmayı sağlar.İş hayatında yükselme arzusu verir.
- Zihinsel sakinlik verir,odaklanmayı artırır,kolay ve doğru algılama gücü verir.
- Korkuları giderir,cesareti artırır.
- Bağımsız davranış kazandırır.
- Sahiplenme duygusunu artırır.
Kendi Tecrübelerim: Bana güven veren ve beni rahatlatan bir taş. Dokusu ve renk çeşitliliği harika. Herkese tavsiye ederim...
Kaynaklar:
enerjiverentaslar.com
dogaltaslar.net
Visita Interiora Terræ Rectificando Invenies Occultum Lapidem
Master Of Lunarkinesis...
furkandulda yazdı:Bu taşı napıyoz panpa sarılıyoz mu :D elliyozmu faydası nasıl oluyo ? :D
Kolye olarak kullanılması en yararlı kullanma biçimidir.Çünkü taşların tene teması yararını azami ölçüde görmeni sağlar.Ayrı olarak kaplangözünü 15 dakika başınızın ağıyan kısmına sürdüğünüzde baş ağrısını tamamen ortadan kaldırdığını ben kendimde tecrübe ettim. :)