DÜŞÜNCE GÜCÜYLE SPOR TEORİM-1
Moderatör: Admin
- TriGonoMetri
- Medya-Tanıtım Yönetici
- Yaşadığınız İl: 72 Batman
- Burcunuz: Başak Burcu: 23 Ağustos-22 Eylül
- Cinsiyetiniz: Erkek
DÜŞÜNCE GÜCÜYLE SPOR TEORİM-1
Teorimi ortaya dökmeden önce neye dayanarak oluşturduğumu ve bu konuda beyninize ve düşünce gücünüze ne kadar güvenmeniz gerektiğini açıklamak istedim. Evet arkadaşlar imajine edildiğinde beynin gerçek ve hayali birbirinden ayırt edemediği artık herkesçe bilinmektedir. Deney amaçlı koşu bandına alınan bir grubun ardından oturtulup koşmalarını hayal etmeleri istenmiş. Ortaya çıkan sonuç hayret verici; Koşu esnasında çalışan vücudun kasları imajine edildiği zamanda tepki göstermiş, ısı vb ölçümler aynı sonuçları vermiştir. Bu böyle olur da ben de boş durur muyum? Hemen nefes ve gevşeme egzersizleri yapıp mekik çektiğimi imajine etmeye başladım. Yaklaşık 15 dk sürdü fakat ben karın kaslarımda hareket olduğunu farkettim.Ardından bu çalışmayı koşu ve dumbell olarakta denedim. Bunu daha çok yapar ve imajinasyonumu daha fazla kuvvetlendirirsem iyi bir sonuç alacağıma inanıyorum Kimileri olur diyecek kimileri olmaz diyecek ama şuna inanıyorum ki birçok bilim adamının cesaret edemediğini gerçekleştirmiş olacağım. Açıklamak istediğim birçok şey var ama ben teorimi anlatmaya başlıyayım. Soruları beraber cevaplamış oluruz .
SPOR İMAJİNASYONU
1-Koşu Bandı Çalışması
Öncelikle bunu yapmak için kesinlikle bir defa da olsa koşu bandını kullanmış olmanız gerekir. Bunu sebebi de bedeninizin bu imajinasyonda gerçek canlandırma yapabilmesini sağlamaktır. Sakin bir yerde uzanın. Nefes egzersizi yapıp bedeninizi gevşetin. Ayak parmaklarınızdan başınıza kadar gevşeyin. Gevşeme egzersizini tüm vücudunuzu gevşettiğinizi fark edene kadar devam ettirin. Ardından koşu bandına çıktığınızı imajine edin.Koşu bandını çalıştırıyorsunuz ve yürüyüşe başlıyorsunuz. Bunu yaparken vücudunuza adapte olun ve koşu bandında bu hale iyice odaklanın. Ardından deviri yavaş yavaş yükseltiyorsunuz ve hızlanmaya başlıyorsunuz. Koşuda olduğunuzu bedeniniz hissedecektir.İmajinasyonu iyi yaptığınız taktir de bacaklarınızda ve koşu esnasında vücuda etki eden noktalarda bir farklılık hissetmeye başlayacaksınız.İlk çalışmanızda az hissedebilirsiniz fakat çalışmayı uzattığınızda ve süresini uzattığınızda etki oranında artış olacaktır.
2-Mekik Çalışması
Tekrar belirtmeliyim ki mutlaka bir defa da olsa mekik çekmiş olmanız gerekiyor. Sebebini koşu bandı çalışmasında belirtmiştim. Mümkünse bu çalışmaya geçmeden önce birkaç defa mekik çektikten sonra başlamanız daha yararlı olacaktır. Fakat 2 defadan fazla yapmanızı önermem. Çünkü yorulabilir ve adapte sorunu yaşayabilirsiniz. Çalışmaya başlamak için sakin bir yere geçip uzanın. Nefes ve gevşeme egzersizleri yapın. Bütün vücudunuzun gevşediğini hissedene kadar devam edin. Mekik pozisyonu aldığınızı imajine edin ve mekik çektiğinizi canlandırdın. Mekik yaparken de karın kaslarına odaklanın ve mekik anında ki etkinin oluştuğunu hissedin. Çalışmanızı ne kadar sık yaparsınız etkiyi daha fazla hissedebilirsiniz.
3-Dumbell Çalışması
Bu çalışmayı yapmadan önce mutlaka daha önce elinize dumbell almış olmanız gerekiyor. Sebebini önceki çalışmalarda belirttim. Sakin bir yere geçip uzanın. Nefes ve gevşeme egzersizleri yapın. Bütün vücudunuzu gevşetene kadar egzersize devam edin. Şimdi ayakta olduğunuzu ve ayaklarınızı omuz genişliğinde açtığınızı imajine edin. İki elinizde de 5kg lık dumbell olduğunu düşünün. Bu ağırlığı ellerinize kolunuza hissettirin. Dirseklerinizi sabit tutun ve dumbellları göğsünüze kadar kaldırdığınızı ve tekrar indirdiğinizi imajine edin.Bunu yaparken de kol kaslarınıza adapte olun ve dumbelları kaldırır ve indirirken kaslarınızın şiştiğini buna tepki verdiğini hissedin.Çalışmanızı bir süre devam ettirin ve süreklilik haline getirin. İlerleyen zamanlarda imajinasyon anında kendi kolunuzun yorulduğunu hissedeceksiniz. Eğer tam adapte olup yaparsanız ilk çalışmanızda da bunu hissedebilirsiniz.
Evet arkadaşlar İlk etapta yaptığım çalışmalar bu şekilde. Bu çalışmanın başarılı olacağına inancım tamdır. Daha da geliştirmek için çalışmalara devam ediyorum. Bir dizi notlar oluşturdum. Konuyla ilgili notları tamamladıktan sonra onları da burada aktaracağım.
SPOR İMAJİNASYONU
1-Koşu Bandı Çalışması
Öncelikle bunu yapmak için kesinlikle bir defa da olsa koşu bandını kullanmış olmanız gerekir. Bunu sebebi de bedeninizin bu imajinasyonda gerçek canlandırma yapabilmesini sağlamaktır. Sakin bir yerde uzanın. Nefes egzersizi yapıp bedeninizi gevşetin. Ayak parmaklarınızdan başınıza kadar gevşeyin. Gevşeme egzersizini tüm vücudunuzu gevşettiğinizi fark edene kadar devam ettirin. Ardından koşu bandına çıktığınızı imajine edin.Koşu bandını çalıştırıyorsunuz ve yürüyüşe başlıyorsunuz. Bunu yaparken vücudunuza adapte olun ve koşu bandında bu hale iyice odaklanın. Ardından deviri yavaş yavaş yükseltiyorsunuz ve hızlanmaya başlıyorsunuz. Koşuda olduğunuzu bedeniniz hissedecektir.İmajinasyonu iyi yaptığınız taktir de bacaklarınızda ve koşu esnasında vücuda etki eden noktalarda bir farklılık hissetmeye başlayacaksınız.İlk çalışmanızda az hissedebilirsiniz fakat çalışmayı uzattığınızda ve süresini uzattığınızda etki oranında artış olacaktır.
2-Mekik Çalışması
Tekrar belirtmeliyim ki mutlaka bir defa da olsa mekik çekmiş olmanız gerekiyor. Sebebini koşu bandı çalışmasında belirtmiştim. Mümkünse bu çalışmaya geçmeden önce birkaç defa mekik çektikten sonra başlamanız daha yararlı olacaktır. Fakat 2 defadan fazla yapmanızı önermem. Çünkü yorulabilir ve adapte sorunu yaşayabilirsiniz. Çalışmaya başlamak için sakin bir yere geçip uzanın. Nefes ve gevşeme egzersizleri yapın. Bütün vücudunuzun gevşediğini hissedene kadar devam edin. Mekik pozisyonu aldığınızı imajine edin ve mekik çektiğinizi canlandırdın. Mekik yaparken de karın kaslarına odaklanın ve mekik anında ki etkinin oluştuğunu hissedin. Çalışmanızı ne kadar sık yaparsınız etkiyi daha fazla hissedebilirsiniz.
3-Dumbell Çalışması
Bu çalışmayı yapmadan önce mutlaka daha önce elinize dumbell almış olmanız gerekiyor. Sebebini önceki çalışmalarda belirttim. Sakin bir yere geçip uzanın. Nefes ve gevşeme egzersizleri yapın. Bütün vücudunuzu gevşetene kadar egzersize devam edin. Şimdi ayakta olduğunuzu ve ayaklarınızı omuz genişliğinde açtığınızı imajine edin. İki elinizde de 5kg lık dumbell olduğunu düşünün. Bu ağırlığı ellerinize kolunuza hissettirin. Dirseklerinizi sabit tutun ve dumbellları göğsünüze kadar kaldırdığınızı ve tekrar indirdiğinizi imajine edin.Bunu yaparken de kol kaslarınıza adapte olun ve dumbelları kaldırır ve indirirken kaslarınızın şiştiğini buna tepki verdiğini hissedin.Çalışmanızı bir süre devam ettirin ve süreklilik haline getirin. İlerleyen zamanlarda imajinasyon anında kendi kolunuzun yorulduğunu hissedeceksiniz. Eğer tam adapte olup yaparsanız ilk çalışmanızda da bunu hissedebilirsiniz.
Evet arkadaşlar İlk etapta yaptığım çalışmalar bu şekilde. Bu çalışmanın başarılı olacağına inancım tamdır. Daha da geliştirmek için çalışmalara devam ediyorum. Bir dizi notlar oluşturdum. Konuyla ilgili notları tamamladıktan sonra onları da burada aktaracağım.
Ne zaman şah desem herşey mat olur!
- turab
- Yaşadığınız İl: 37 Kastamonu
- Burcunuz: Boğa Burcu: 21 Nisan-21 Mayıs
Re: DÜŞÜNCE GÜCÜYLE SPOR TEORİM-1
Böyle bir şey zaten mevcut. Ayrıca deneyi yapıldı ve kanıtlandı.
Bir adama hergün 20 kg ağırlık kaldırdığını hayal ettiriyorlar belli bir sürenin sonunda adamın kas hacminde %13.5 lik büyüme oluyor
Bir adama hergün 20 kg ağırlık kaldırdığını hayal ettiriyorlar belli bir sürenin sonunda adamın kas hacminde %13.5 lik büyüme oluyor
uubam.com
Kanıtın yokluğu yokluğun kanıtı değildir...
- TriGonoMetri
- Medya-Tanıtım Yönetici
Turab bu beni daha da azimlerdi diyebilirim.Bunu bilmiyordum bilgin için teşekkürler.Bir de ben ortaya koyduğum teori üzerinde çalışma yaptım.O yüzden rahatça paylaştığımı söyleyebilirim.turab yazdı:Böyle bir şey zaten mevcut. Ayrıca deneyi yapıldı ve kanıtlandı.
-
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: Kova Burcu: 22 Ocak-19 Şubat
bir şey sorucam.bedenimin ısısını yükselte biliyorsam,bu termokinezi mi?yoksa biokinezi mi?
Başaranlar önce inandılar,sonra yaptılar,başaramayanlarsa önce yapıp sonra inanmayı denediler...
Doğru seçimi tecrübe
kazandırır,tecrübeyi yanlış
seçim..
AZERBAIJAN
Doğru seçimi tecrübe
seçim..
AZERBAIJAN
- turab
- Yaşadığınız İl: 37 Kastamonu
- Burcunuz: Boğa Burcu: 21 Nisan-21 Mayıs
Zihnini aldatıyorsun. İster telekinezi de ister enerji yönlendirmesi ister biokinezi hepsi aynı zaten.geller yazdı:bir şey sorucam.bedenimin ısısını yükselte biliyorsam,bu termokinezi mi?yoksa biokinezi mi?
uubam.com
- TriGonoMetri
- Medya-Tanıtım Yönetici
Bu anlattığım çalışma da vücütta biyokinezi ile çalıştırma yaptığın için biyokinezi oluyor.Hareket eden vücutta bir müddet sonra ısınmanın meydana gelmesi çalışmadan dolayı kaynaklanırgeller yazdı:bir şey sorucam.bedenimin ısısını yükselte biliyorsam,bu termokinezi mi?yoksa biokinezi mi?
-
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: Kova Burcu: 22 Ocak-19 Şubat
çok güzel bi yazı artık 2 haftaya turneye bile gideriz:-Dteşekkürler.
Başaranlar önce inandılar,sonra yaptılar,başaramayanlarsa önce yapıp sonra inanmayı denediler...
Doğru seçimi tecrübe
seçim..
AZERBAIJAN
Doğru seçimi tecrübe
seçim..
AZERBAIJAN
- TriGonoMetri
- Medya-Tanıtım Yönetici
:) :) Rica ederim. Bi baktın turneyi de astral yaparız belli mi olur :)geller yazdı:çok güzel bi yazı artık 2 haftaya turneye bile gideriz:-Dteşekkürler.
- Cavasta
- Yaşadığınız İl: 27 Gaziantep
- Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran
İmajason için toplamda bir kere o şeyi yaşamamız yetmezmi bu şeylerin verdiği hissi her uygulamadan sonra unutacakmıyız
Bu arada paylaşımın güzelliğinde üstünüze yok
- TriGonoMetri
- Medya-Tanıtım Yönetici
Teşekkürler Cavasta.Bir sefer yapmış olmanız yeterlidir.Amaç bedenin bunun nasıl birşey olduğunu önceden bilmesi ve imajine edildiğinde o yönde sonuç almak içindirCavasta yazdı:İmajason için toplamda bir kere o şeyi yaşamamız yetmezmi bu şeylerin verdiği hissi her uygulamadan sonra unutacakmıyız
-