Uyku da Algılama ve Bir Hastaya Uygulanan Yöntem
- Cavasta
- Yaşadığınız İl: 27 Gaziantep
- Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran
- Cinsiyetiniz: Erkek
Uyku da Algılama ve Bir Hastaya Uygulanan Yöntem
Anlatacağım bu konuyla uykuda da öğrenmeye açık olduğumuzu irdelemiş olacağım. Şu an Ankara Atatürk Araştırma Hastanesinde yatmakta kalan bir hastaya doktorların uyguladığı tedavi yöntemini ve bunu neye dayanarak yapıldığı açıklayacağım. Aynı zamanda hastaya Allahtan şifa diliyorum. Anlatacağım konuya geçelim
Araba çarpması sonucu bahsettiğim hastaneye kaldırılan çocuk hasta bilinç kaybı yaşadığından tedavi altına alınıyor. Fakat yapılan bütün incelemeler, tahliller ve filmler de falan hastanın bir sorunu gözükmüyor. Beyin grafiği temiz ,iç kanama yok ve vücudunun herhangi bir bölgesinde kırıkta olmamış. Fakat hasta bir türlü uyanmıyor. Görevli doktorlarda tıp tarihine geçecek bir uygulama yapmaya başladılar. Hastanın anne baba ,arkadaş ve yakınlarının çocuğa olan mesajlarını ses kaydı yapıp çocuğa dinlettirmeye ve çocuğu o şekilde uyandırmaya çalışıyorlar. Bu da beynin algılamaya açık olduğunu ve buna birçok doktorunda inandığını gösteriyor. Uyku halinde algılamayı birkaç cümleyle açıklamak istiyorum.
Uyanık iken aldığımız bilgiler tekrarlanmadığı için depolanmadığı için kaybolabiliyor. Uyanık olduğumuz zamanlardaki nöron uyarıları uykuda da tetiklenebiliyor. Nöronlar, özellikle uykunun REM evresinde uyarılarak bilginin taze kalması sağlanabiliyor. Uyku esas olarak iki evreden oluşuyor. REM ve REM olmayan evreler. REM evresinde beyin neredeyse uyanık olduğumuzdan da fazla aktif. Bu sırada kan basıncı yükseliyor, kalp atışlarımız artıyor. Yani REM uykusunda beyin oldukça fazla çalışıyor. Bu aşamada alınan telkinler farkında olmadan sizlere etki ediyor
Aynı zamanda şunu söylemek isterim ki beklemek yerine telkinlerle çocuğu uyandırmaya çalışıp buna gayret eden doktorları canı gönülden kutluyorum
Araba çarpması sonucu bahsettiğim hastaneye kaldırılan çocuk hasta bilinç kaybı yaşadığından tedavi altına alınıyor. Fakat yapılan bütün incelemeler, tahliller ve filmler de falan hastanın bir sorunu gözükmüyor. Beyin grafiği temiz ,iç kanama yok ve vücudunun herhangi bir bölgesinde kırıkta olmamış. Fakat hasta bir türlü uyanmıyor. Görevli doktorlarda tıp tarihine geçecek bir uygulama yapmaya başladılar. Hastanın anne baba ,arkadaş ve yakınlarının çocuğa olan mesajlarını ses kaydı yapıp çocuğa dinlettirmeye ve çocuğu o şekilde uyandırmaya çalışıyorlar. Bu da beynin algılamaya açık olduğunu ve buna birçok doktorunda inandığını gösteriyor. Uyku halinde algılamayı birkaç cümleyle açıklamak istiyorum.
Uyanık iken aldığımız bilgiler tekrarlanmadığı için depolanmadığı için kaybolabiliyor. Uyanık olduğumuz zamanlardaki nöron uyarıları uykuda da tetiklenebiliyor. Nöronlar, özellikle uykunun REM evresinde uyarılarak bilginin taze kalması sağlanabiliyor. Uyku esas olarak iki evreden oluşuyor. REM ve REM olmayan evreler. REM evresinde beyin neredeyse uyanık olduğumuzdan da fazla aktif. Bu sırada kan basıncı yükseliyor, kalp atışlarımız artıyor. Yani REM uykusunda beyin oldukça fazla çalışıyor. Bu aşamada alınan telkinler farkında olmadan sizlere etki ediyor
Aynı zamanda şunu söylemek isterim ki beklemek yerine telkinlerle çocuğu uyandırmaya çalışıp buna gayret eden doktorları canı gönülden kutluyorum
-
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: Kova Burcu: 22 Ocak-19 Şubat
Re: Uyku da Algılama ve Bir Hastaya Uygulanan Yöntem
yani transta uygulana bilecek telkinler burda da uygulana bilir mi?
Başaranlar önce inandılar,sonra yaptılar,başaramayanlarsa önce yapıp sonra inanmayı denediler...
Doğru seçimi tecrübe
kazandırır,tecrübeyi yanlış
seçim..
AZERBAIJAN
Doğru seçimi tecrübe
seçim..
AZERBAIJAN
- TriGonoMetri
- Medya-Tanıtım Yönetici
- Yaşadığınız İl: 72 Batman
- Burcunuz: Başak Burcu: 23 Ağustos-22 Eylül
Demekk ki uygulanabiliyormuş.geller yazdı:yani transta uygulana bilecek telkinler burda da uygulana bilir mi?
Uyku anında öğrenime açık olduğumuzu tekrar anlamış olduk.Bir de boş durarak sadece hastanın geleceğini beklemek yerine buna cesaret eden ve ellerinden geleni yapan doktorlar ellerinden öpülesi doktorlardır.Bilgilerin için teşekkürler Cavasta araştırman içinde teşekkürler.Aynı zamanda hastaya da Allahtan şifa diliyorum.
Ne zaman şah desem herşey mat olur!
- Telekinezistm
- Yaşadığınız İl: 44 Malatya
- Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran
Uyku anında aynı şekilde ailemizin üyleri tarafından yapılan bi kayıttan der dinlesek işe yarar mı sizce ?
@Kuupa7
- SAH1N
- Burcunuz: Terazi Burcu: 23 Eylül-22 Ekim
Uyku anında algıladıgın bişey en fazla bilinçaltına kaydolacaktır.bilincli olrak bişeyler öğrenebilirmiyz diye soruyosan sanmıyorm ama bilinçaltına gönderme yapabilirsnTelekinezistm yazdı:Uyku anında aynı şekilde ailemizin üyleri tarafından yapılan bi kayıttan der dinlesek işe yarar mı sizce ?
Havada Karada Denizde FARKETMEZ
Çünk Biz Komandoyuz
KOMANDOLAR AFFETMEZ ..
Çünk Biz Komandoyuz
KOMANDOLAR AFFETMEZ ..
- UsTr
- Yaşadığınız İl: 35 İzmir
- Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart
Küçük Dipnot : Yazıda REM ve REM olmayan evreler demişsin.REM olmayan evrelere de NREM evresi dendiğini okumuştum.
-
bilinçaltına kaydolan bilgiler bence böyle gerekli olur:bir zaman yaptıgın telkinle neyi ögrenmek istiyorsan bilincin buna hazır oldugu için çabuk kavrarsın.sadece kendi düşüncem
Başaranlar önce inandılar,sonra yaptılar,başaramayanlarsa önce yapıp sonra inanmayı denediler...
Doğru seçimi tecrübe
seçim..
AZERBAIJAN
Doğru seçimi tecrübe
seçim..
AZERBAIJAN
-
- Yeni Kullanıcı
- Yaşadığınız İl: 72 Batman
Uyku da ingilizce öğrenmeyle ilgili baya bir incelem yapmıştım.Galiba o konuda buna benzer olacak
-