Uyku da Algılama ve Bir Hastaya Uygulanan Yöntem

Kullanıcı avatarı
Cavasta
Yaşadığınız İl: 27 Gaziantep
Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran
Cinsiyetiniz: Erkek

Uyku da Algılama ve Bir Hastaya Uygulanan Yöntem

Okunmamış mesaj gönderen Cavasta »

Anlatacağım bu konuyla uykuda da öğrenmeye açık olduğumuzu irdelemiş olacağım. Şu an Ankara Atatürk Araştırma Hastanesinde yatmakta kalan bir hastaya doktorların uyguladığı tedavi yöntemini ve bunu neye dayanarak yapıldığı açıklayacağım. Aynı zamanda hastaya Allahtan şifa diliyorum. Anlatacağım konuya geçelim
Araba çarpması sonucu bahsettiğim hastaneye kaldırılan çocuk hasta bilinç kaybı yaşadığından tedavi altına alınıyor. Fakat yapılan bütün incelemeler, tahliller ve filmler de falan hastanın bir sorunu gözükmüyor. Beyin grafiği temiz ,iç kanama yok ve vücudunun herhangi bir bölgesinde kırıkta olmamış. Fakat hasta bir türlü uyanmıyor. Görevli doktorlarda tıp tarihine geçecek bir uygulama yapmaya başladılar. Hastanın anne baba ,arkadaş ve yakınlarının çocuğa olan mesajlarını ses kaydı yapıp çocuğa dinlettirmeye ve çocuğu o şekilde uyandırmaya çalışıyorlar. Bu da beynin algılamaya açık olduğunu ve buna birçok doktorunda inandığını gösteriyor. Uyku halinde algılamayı birkaç cümleyle açıklamak istiyorum.
Uyanık iken aldığımız bilgiler tekrarlanmadığı için depolanmadığı için kaybolabiliyor. Uyanık olduğumuz zamanlardaki nöron uyarıları uykuda da tetiklenebiliyor. Nöronlar, özellikle uykunun REM evresinde uyarılarak bilginin taze kalması sağlanabiliyor. Uyku esas olarak iki evreden oluşuyor. REM ve REM olmayan evreler. REM evresinde beyin neredeyse uyanık olduğumuzdan da fazla aktif. Bu sırada kan basıncı yükseliyor, kalp atışlarımız artıyor. Yani REM uykusunda beyin oldukça fazla çalışıyor. Bu aşamada alınan telkinler farkında olmadan sizlere etki ediyor
Aynı zamanda şunu söylemek isterim ki beklemek yerine telkinlerle çocuğu uyandırmaya çalışıp buna gayret eden doktorları canı gönülden kutluyorum

geller
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Kova Burcu: 22 Ocak-19 Şubat

Re: Uyku da Algılama ve Bir Hastaya Uygulanan Yöntem

Okunmamış mesaj gönderen geller »

yani transta uygulana bilecek telkinler burda da uygulana bilir mi?
Başaranlar önce inandılar,sonra yaptılar,başaramayanlarsa önce yapıp sonra inanmayı denediler...

Doğru seçimi tecrübe
kazandırır,tecrübeyi yanlış
seçim..
AZERBAIJAN
Kullanıcı avatarı
TriGonoMetri
Medya-Tanıtım Yönetici
Medya-Tanıtım Yönetici
Yaşadığınız İl: 72 Batman
Burcunuz: Başak Burcu: 23 Ağustos-22 Eylül

Okunmamış mesaj gönderen TriGonoMetri »

geller yazdı:yani transta uygulana bilecek telkinler burda da uygulana bilir mi?
Demekk ki uygulanabiliyormuş.

Uyku anında öğrenime açık olduğumuzu tekrar anlamış olduk.Bir de boş durarak sadece hastanın geleceğini beklemek yerine buna cesaret eden ve ellerinden geleni yapan doktorlar ellerinden öpülesi doktorlardır.Bilgilerin için teşekkürler Cavasta araştırman içinde teşekkürler.Aynı zamanda hastaya da Allahtan şifa diliyorum.
Ne zaman şah desem herşey mat olur!
Kullanıcı avatarı
Telekinezistm
Yaşadığınız İl: 44 Malatya
Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran

Okunmamış mesaj gönderen Telekinezistm »

Uyku anında aynı şekilde ailemizin üyleri tarafından yapılan bi kayıttan der dinlesek işe yarar mı sizce ?
@Kuupa7
Kullanıcı avatarı
SAH1N
Burcunuz: Terazi Burcu: 23 Eylül-22 Ekim

Okunmamış mesaj gönderen SAH1N »

Telekinezistm yazdı:Uyku anında aynı şekilde ailemizin üyleri tarafından yapılan bi kayıttan der dinlesek işe yarar mı sizce ?
Uyku anında algıladıgın bişey en fazla bilinçaltına kaydolacaktır.bilincli olrak bişeyler öğrenebilirmiyz diye soruyosan sanmıyorm ama bilinçaltına gönderme yapabilirsn
Havada Karada Denizde FARKETMEZ
Çünk Biz Komandoyuz

KOMANDOLAR AFFETMEZ ..

Kullanıcı avatarı
UsTr
Yaşadığınız İl: 35 İzmir
Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart

Okunmamış mesaj gönderen UsTr »

Küçük Dipnot : Yazıda REM ve REM olmayan evreler demişsin.REM olmayan evrelere de NREM evresi dendiğini okumuştum.
geller

Okunmamış mesaj gönderen geller »

bilinçaltına kaydolan bilgiler bence böyle gerekli olur:bir zaman yaptıgın telkinle neyi ögrenmek istiyorsan bilincin buna hazır oldugu için çabuk kavrarsın.sadece kendi düşüncem
Başaranlar önce inandılar,sonra yaptılar,başaramayanlarsa önce yapıp sonra inanmayı denediler...

Doğru seçimi tecrübe
kazandırır,tecrübeyi yanlış
seçim..
AZERBAIJAN
EmreSoygazi
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı
Yaşadığınız İl: 72 Batman

Okunmamış mesaj gönderen EmreSoygazi »

Uyku da ingilizce öğrenmeyle ilgili baya bir incelem yapmıştım.Galiba o konuda buna benzer olacak