HİPNOZ EĞİTİMİ 1. BÖLÜM

Kullanıcı avatarı
TriGonoMetri
Medya-Tanıtım Yönetici
Medya-Tanıtım Yönetici
Yaşadığınız İl: 72 Batman
Burcunuz: Başak Burcu: 23 Ağustos-22 Eylül
Cinsiyetiniz: Erkek

HİPNOZ EĞİTİMİ 1. BÖLÜM

Okunmamış mesaj gönderen TriGonoMetri »

Öncelikle daha önce kişisel gelişim kitaplarında okuduğumuz bilgileri bir kenara bırakalım.Nedir bu Hipnoz? Kelime anlamı uyku uygulama da ise uyku ile uyanıklık arasında olan bir evredir diye nitelerler.Biz bunu teoride öyle kabul edelim ama uygulamada ise hipnoz evin giriş kapısının anahtarıdır.İnsanı bir ev olarak bilelim.O eve açılan kapı yani bilinçaltının anahtarı hipnozdur.Kişinin bütün mekanizmasına etki edecek bir uygulamadır.Bir evin içinde nasıl ki odalar var ise o odaları biz kişinin bilinçaltı olarak kabul edelim.Hipnozla kapıyı açıp içeri gireriz ve artık odaları istediğimiz gibi döşeyebilir ve dekorasyonunu istediğimiz gibi yapabiliriz.
Bir de otohipnozu kısaca ele alalım.Kişinin kendi üzerinde transa girmeden de sürekli yapılan telkinlerle bilinçaltına müdahale etmesidir diyebilirz.Fakat ilerleyen zamanlarda kendinizi transa alarak otohipnoz uygulamasını da öğrneceksiniz.Şimdi başlangıç için ilk çalışmamız olan Hazırlık aşaması, ses tonu ve nefes egzersizine geçelim.

Hazırlık Aşaması
Hipnoz uygulamasına geçmeden önce sağlıklı bir seans için şu şartları yerine getirmemiz gerekir:
-Seansa geçmeden önce kişiyle biraz sohbet etmeliyiz ki (espirili bir sohbet tercihimizdir) size karşı kısa süreliğine de olsa güven hissetmesi ve emin ellerde olduğunu bilmesi gerekir.
-Seans için rahat olabileceği konuma alınmalı ve direk gün ışığını alacak yerde olmamalıdır.Genel de yarı uzanma halini andıran bir pozisyon klinik ortamlarında tercih edilir.Fakat kişiye uzanmış olarakta uygulanabilir.
-Seans uygulayacağımız alanın sessiz olmasına dikkat etmeliyiz.Ani bir şekilde çıkacak sesin kişi de olumsuz etki yaratacağını bilmeliyiz.Eğer seans sırasında çevreden hafif sesler gelme ihtimali varsa telkin verirken o seslerin lehimize işlemesi için gerekli telkinleri verip durumu kontrol altında tutmalıyız ki bunu da telkinler kısmında vereceğim.

Ses Tonu
Daha önce bunu duymamış olabilirsiniz ama şunu söylemeliyimki bilinçaltı asla emir tonlarını sevmez.Hani sevgiye muhtaç ve tüylerini okşamak için hazır bekleyen bir kedi gibidir diyebilirim.Bu yüzden telkin verilirken yumuşak ton ve orta yükseklikte bir seviyede konuşmalıyız.Bunun için gerekirse herhangi bir kitabı sesli okuyarak ses düzeyimizi ve sesin yumuşaklılığını önceden ayarlamalıyız.Bunun için keskin bir çizgimiz yoktur.Kitabı sesli okurken yavaş okumaya ve sesimizi fazla yükseltmeden pratik yaparak istenilen tonu elde etmiş oluruz.

Nefes Egzersizi
Hipnoz uygulamasında kişiyi uygulamaya hazırlayın çok önemli bir aşamadır.Çünkü; uygulamadan önce kişiye yaptıracağımız nefes egzersizi kişide rahatlama ve kaslarda gevşeme yaratacaktır.Bu kişiyi Hipnoza yani size hazırlar.Hipnoza başlamadan önce kişiye yaptıracağınız nefes egzersizi rahatlık hissi verdiği gibi kişinin adaptasyonunu ve güveni açısından da önemlidir.Kişi ilk dakikalarda rahatlık hissettiği zaman kendini uzman ve emin ellerde hisseder.Aklında dolaşan onlarca soruya da rahatlama hissiyle ara vermiş olur ki bu uygulamada telkinlerinize kulak vermesi açısından çok önemlidir.Kişiye ne kadar da telkin verirseniz verin aklında onlarca soru dolaşıyorsa transa girmesi o kadar zorlaşır.Hazırlık aşamasında en önemli silahlarımızdan biri nefes egzersizi diyebiliriz.Peki nasıl yaptıracaz şimdi onu anlatalım.Kişi öncelikle Hipnoz uygulaması için uygun pozisyonda olmalı.Burnundan derin nefes almasını ve 3 sn boyunca nefesini tutmasını ardından ağız yoluyla nefesini yavaş yavaş vermesini söyleyiniz.Bu uygulamayı en az 5 defa yaptırın.Göreceksiniz ki gevşeme hali bu uygulamayla başlamış olacaktır.
Ne zaman şah desem herşey mat olur!

Kullanıcı avatarı
TriGonoMetri
Medya-Tanıtım Yönetici
Medya-Tanıtım Yönetici

Re: HİPNOZ EĞİTİMİ 1. BÖLÜM

Öğrenci arkadaşlarımızdan ders çalışmak için otohipnoz konusuyla ilgili sık sık gelen mesajlardan dolayı şunu açıklamak isterim ki otohipnoz eğitimine gelinceye kadar sitemizde Hocamız AkrepKral tarafından hazırlanmış Ders Çalışma Telkininden faydalanabilirsiniz.Yararını fazlasıyla göreceksiniz.Telkine buradan ulaşabilirsiniz : dosyalar-telkin-mp3/ders-calisma-telkin ... t4268.html
geller
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Kova Burcu: 22 Ocak-19 Şubat

Okunmamış mesaj gönderen geller »

sujeyi nerden bula bilirim?
Başaranlar önce inandılar,sonra yaptılar,başaramayanlarsa önce yapıp sonra inanmayı denediler...

Doğru seçimi tecrübe
kazandırır,tecrübeyi yanlış
seçim..
AZERBAIJAN
Kullanıcı avatarı
TriGonoMetri
Medya-Tanıtım Yönetici
Medya-Tanıtım Yönetici

geller yazdı:sujeyi nerden bula bilirim?
Şu an sujeye ihtiyacımız yok ama nefes egzersizini kendiniz deneyip nasıl değişim olacağını fark edebilirsiniz.İlerleyen zamanlarda sujeye ihtiyacınız olacak.Yani rica veya full rica birini bulmalısınız.
Kullanıcı avatarı
NotAfraid
Yaşadığınız İl: 23 Elazığ
Burcunuz: Koç Burcu: 21 Mart-20 Nisan

Okunmamış mesaj gönderen NotAfraid »

TriGonoMetri yazdı:
geller yazdı:sujeyi nerden bula bilirim?
Şu an sujeye ihtiyacımız yok ama nefes egzersizini kendiniz deneyip nasıl değişim olacağını fark edebilirsiniz.İlerleyen zamanlarda sujeye ihtiyacınız olacak.Yani rica veya full rica birini bulmalısınız.
Bir belgeselde izledim discovery channel da adam bi adamın yanına gidiyor hiç tanımadığı 5-10 saniyede hipnoz ediyor ve adamdan bankadan para çekip buna vermesini istiyor adamda veriyor ve başka bir adamı hipnoz edip adama hırsızlık yaptırıyor ben ilkini yapabilmeyi çok istiyorum 5-10 saniyede hipnoz ve adama normalde yapmayacağı şeyleri yaptırma bunu yapabilirmiyim yapabilirsem nasıl
ÇOK FAZLA SAVAŞIRSAN MUTLAKA BİR GÜN KAYBEDERSİN

Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi
Yaşadığınız İl: 7 Antalya
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım

Okunmamış mesaj gönderen Admin »

O aşamaya gelmek o kadar kolay değil. Bu doğrudan araba kullanmayı öğrenmeden test parkurunda araba kullanmaya benzer. Eğer gerçekten öğrenmek istiyorsanız hassas bir konu ve sonuna kadar sabredin adım adım öğrenin. Özellikle Otohipnoz bölümüne kadar ve otohipnozla birlikte parapsikolojide kullanabileceğiniz bir çok tekniğinde göreceli olarak sahibi olacaksınız.

Önce ses tonlarındaki farkı ve ritimlerdeki büyüsel etkiyi keşfedin.
Aramak, güzel bir çabadır.
Uchiha Sasuke

Okunmamış mesaj gönderen Uchiha Sasuke »

Ben kendimi hipnoz etmek için istiyordum.Direk oradan başlasam olur mu ? :)
Kullanıcı avatarı
TriGonoMetri
Medya-Tanıtım Yönetici
Medya-Tanıtım Yönetici

Uchiha Sasuke yazdı:Ben kendimi hipnoz etmek için istiyordum.Direk oradan başlasam olur mu ? :)
Sabredeksin adım adım :)
Uchiha Sasuke

Okunmamış mesaj gönderen Uchiha Sasuke »

TriGonoMetri yazdı:
Uchiha Sasuke yazdı:Ben kendimi hipnoz etmek için istiyordum.Direk oradan başlasam olur mu ? :)
Sabredeksin adım adım :)
Fazla zamanım yok :)
geller
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Kova Burcu: 22 Ocak-19 Şubat

Okunmamış mesaj gönderen geller »

Ses tonu ve nefesi çözdüm.bir de akşamlar uygulamak daha kolay oluyormuş.
Başaranlar önce inandılar,sonra yaptılar,başaramayanlarsa önce yapıp sonra inanmayı denediler...

Doğru seçimi tecrübe
kazandırır,tecrübeyi yanlış
seçim..
AZERBAIJAN