Etkin ve odaklanarak yapılan çalışmanın bizi hedefimize daha kolay götüreceği konusunda hemen hemen hepimiz hemfikiriz.Öğrenci arkadaşlarımız,Üniversiteye hazırlananlar,Üniversite okuyanlar,Kpss'ye hazırlanan hatta memur olupta görevde yükselme sınavlarına hazırlananlar için verimli olacak, ders çalışırken zevk alacağınız bir programlama oluşturdum.Bu programı oluştururken daha önce Hocamız AkrepKral tarafından hazırlanan telkinleride kullandım.2 haftadan fazla bir süredir kendim uygulamaktayım ve faydasınıda gördüm.
Kitabı açıp başına geçtiğimizde nedense bir müddet sonra ya sıkılırız ya da odaklanamadığımız için türlü türlü düşünceler içinde dolaşır dersten verim alamayız.Farklı sebepler bizi buna itebilir.Kimileri Tv de oynayan maçı düşünür,kimileri bağımlısı olduğu Pc oyunlarını kimileri ise fazlasıyla ciddiye aldığı sosyal ağlardan kendini alıkoyamaz.Farklı sebepleri olabilir.Bizi o kitabın başından kaldırmak için zihnimizde bizi itecek daha farklı sebeplerde olabilir.Genel itibariyle hepsinin ortak bir noktası var: Çalışmaya başladığımız anda ''Odaklanma'' ve '' Zevk Alma'' his ve yapılarından uzak olmamızdır.Aslında çalışmaya başladığımızda etkili motivasyon sağlıyor olabilsek ve çalışmaktan zevk alıyor olsaydık farklı düşünceler ve konularla zihnimiz bulanmazdı.Peki bu durumu nasıl düzeltebiliriz? Oluşturduğum programa beraber göz atalım
Kendimizi Programlayalım
Öncelikle boş bir kağıda hedefimizi yazalım.Bu yolda ilerlemek için neler yapmalıyız;düzenli ders programı vs. hepsini maddeler halinde yazalım.Ardından bunların hepsini uyguladığımız kanısıyla en alta da hedefinizi başardığınızı yazın.Örneğin Üniversite sınavında 400 Puan aldım vb gibi...Yazmak her zaman için etkili bir yöntemdir.Şimdi 2.uygulamamıza geçelim.Bizi ders çalışmaya itecek ve ders çalışırken zevk almamızı sağlayacak bir telkine ihtiyacımız olacak.Bunun içinde forumumuzda hazır bulunan Ders Çalışma telkinini kullanacağız. dosyalar-telkin-mp3/ders-calisma-telkin ... B1%C5%9Fma Linkte verdiğim telkini dinlediğinizde derse yönelme ve çalışırken zevk almaya başlayacaksınız.En az 2 hafta dinleminizi öneririm.Mutlaka stereo kulaklık ile dinlemelisiniz.Konu ile ilgili ayrıntılara verdiğim linkten ulaşabilirsiniz.Şimdi 2. sorunumuz olan odaklanma konusuna geçiyoruz.Bunun içinde daha önce forumumuzda yayınlanmış olan Alpha ritmini uygulayacağız.Yaralanacağımız frekans o an odak noktamızı oluşturacağından farklı düşüncelerin bizi itmesine engel olacaktır.Ders çalışmadan önce stereo kulaklık ile dinleyip ardından derse geçerseniz farkı bizzat yaşayacaksınız.Yararlanacağımız Alpha Dalgasını şu linkte bulabilirsiniz: dosyalar-telkin-mp3/telkin-mp3-alpha-da ... ilit=alpha
Hedefimize ulaşmaya hazır mıyız?Size kalan sadece programı en az 2 hafta uygulamak.Hepinize başarılar diliyorum.