Video oyunları ve Lucid Dreaming

Moderatör: ozzzyyy

Casstiel
Yaşadığınız İl: 64 Uşak
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım
Cinsiyetiniz: Erkek

Video oyunları ve Lucid Dreaming

Okunmamış mesaj gönderen Casstiel »

Kanadalı psikolog Jayne Gackenbach’ın yaptığı araştırmaya göre uzun süreli video oyun oynanması lucid rüya (rüyada olduğunun farkında olup rüyayı kontrol edebilme hali) görme ihtimalini artırıyor.

Grant MacEwan Üniversitesi’nde araştırmacı olan Gackenbach, vido oyunların rüyalar üzerindeki etkisini ilk olarak 1980′li yıllarda kendi oğlunun üzerinde fark etmeye başlamış ve video oyunların gerçek hayat tecrübelerini de etkilediğine inanıyor.

Gackenbach, oyun oynamak ve rüya görmek arasında bir paralellik olduğunu ve iki durumda da değiştirilmiş bir gerçekliğini içinde yer aldığımızı söylüyor. Bu yüzden oyuncular, değiştirilmiş gerçeklik ortamlarının nasıl kontrol edileceğini oyun oynamayan insanlara göre daha iyi biliyorlar. Gackenbach’ın açıklamalarına göre bir süre sonra oyuncular “bir rüyadayım ve bunu kontrol edebilirim” diye düşünmeye başlıyorlar.

Gackenbach’ın 30 yıldan uzun süredir yaptığı çalışmada oyun bağımlılarının daha fazla tuhaf rüya gördüğünü, normal insanların kabus olarak nitelendirebilecekleri rüyalarda ise soğukkanlılıklarını kaybetmediklerini belirtti.

Gackenbach, bir sonraki araştırmasında ise mobil cihazların yeni nesli nasıl etkilediğine dair bir çalışma yapmak istiyor.

Resim

Kullanıcı avatarı
TriGonoMetri
Medya-Tanıtım Yönetici
Medya-Tanıtım Yönetici
Yaşadığınız İl: 72 Batman
Burcunuz: Başak Burcu: 23 Ağustos-22 Eylül

Re: Video oyunları ve Lucid Dreaming

Okunmamış mesaj gönderen TriGonoMetri »

Enteresan bir bulgu ortaya koymuş.Paylaştığın için teşekkürler
Ne zaman şah desem herşey mat olur!
Casstiel
Yaşadığınız İl: 64 Uşak
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım

Re: Video oyunları ve Lucid Dreaming

Okunmamış mesaj gönderen Casstiel »

Rica ederim bi sayfada görmüştüm dikkatimi çekti burada paylaşmayı düşündüm.