DERİN MEDİTASYON

Meditasyon hakkında bilinmesi gerekenler
Kullanıcı avatarı
inflames
Yaşadığınız İl: 45 Manisa
Burcunuz: Oğlak Burcu: 22 Aralık-21 Ocak
Cinsiyetiniz: Erkek

DERİN MEDİTASYON

Okunmamış mesaj gönderen inflames »

NATURA SOUND THERAPY

BETA:
Beta beyin dalgaları odaklanmış ve keskin düşünceleri korur. Beyni kolayca analiz edebilir, bilgileri düzenleyebilir, bağlantıları yapabilir, yeni düşünce ve çözümler üretebilir. Beta dalgaları sorunlarınızın çözümü için size yardım eder, spor yapmanıza, tavsiyeler üretmenize ya da yüksek seviyede konsantrasyon ve uyanıklık(keskin zeka) gerektiren aktivitelerde de yardım eder.

ALFA:
Alfa beyin dalgaları hızlı beta dalgalarına karşı daha naziktir (yavaş, yumuşak). Bu rahatlama durumu sizin yaratıcı bir enerjiye ulaşmanızı teşvik eder ve size kendinizi daha iyi hissettirir. Alfa hali ideal düşüncenizi, problemleri çözmenizi, imajine etmenizi (hayal etmenizi,gözünüzde canlandırmanızı) geçiş yolundaki yaratıcılığınızı temsil eder.

TETHA:
Düzgün yavaşlıktaki tetha beyin dalgası durumu şimdiki hayal ederkenki hafif uyku (dalma) durumudur. Çoğunlukla rüyada uyanma olarak tanımlayabiliriz. Tetha frekansı stresten kurtulmayı ve uzun süre önce unutulmuş bilgileri tekrar anımsamayı sağlar. Bu alacakaranlık durumu derin meditasyon yapmanızı genel sağlığınızın düzelmesini, daha az uykuya ihtiyaç duymanızı, yaratıcılığınızın artmasını ve öğrenme yeteneğinizin artmasını sağlar.

DELTA:
Delta beyin dalgası durumu daha yavaş olup, genellikle derin uyku haliyle aynıdır. Hangisi sağlık için yararlıysa bu aralık içindeki keskin frekanslar İnsanın Büyüme Hormonlarını serbest bırakmasına eşlik eder. Delta frekansları siz uyanıkken habersiz beyin hareketlerinin girişine (çalışmasına) fırsat verip, bilinçli düşüncelerinizin beyine girmesini teşvik eder.

BETA 16 hz
15 hz
14 hz
13 hz
ALFA 12 hz
11 hz
10 hz
9 hz
8 hz
TETHA 7 hz
6 hz
5 hz
4 hz
DELTA 3 hz
2 hz
1 hz

burdan da görüldüğü gibi sitemizde linki verilen natura sound theraphy programında frekanslar bu işe yarıyor ve derin meditasyon yapmak isteyenler tetha dalgasında derin meditasyon yapabiliyorlar

ALINTIDIR
GEN X in gitmesine üzülüyoruz GEN X için süpertransı bulacağız ve onu unutmamak için bu imzayı değiştirmeyeceğim

Kullanıcı avatarı
ChiMaster60
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Yay Burcu: 22 Kasım-21 Aralık

Re: DERİN MEDİTASYON

Okunmamış mesaj gönderen ChiMaster60 »

Astral seyahat için hangi frekanslar uygun olur
Psi-wheel % 10

Psi-ball % 70

Astral seyahat % 0 [korkuyorum]
Kullanıcı avatarı
inflames

sanırım derin meditasyon ama emin değilim
GEN X in gitmesine üzülüyoruz GEN X için süpertransı bulacağız ve onu unutmamak için bu imzayı değiştirmeyeceğim
Kullanıcı avatarı
inflames

yani tetha
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi
Yaşadığınız İl: 7 Antalya
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım

Okunmamış mesaj gönderen Admin »

Alfa ritmi uygundur. Genelde astral seyahat çalışmaları alfa ritmi ile başlar.
Aramak, güzel bir çabadır.

Uchiha Sasuke

Okunmamış mesaj gönderen Uchiha Sasuke »

Ben birşeyi merak ettim.Şimdi meditasyon yapılıyor, anladığım kadarıyla bunun derinide var.Peki meditasyonda gözler kapatılıp iç dünya da ne yapılıyor? Sadece karınlığa mı bakılıyor, birşey mi düşünülüyor, ilham gelmesi mi bekleniyor...Ne yapılıyor ? :)
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi

https://astralseyahat.net/sorunlar-uyari ... t2343.html Linkinde cevabının büyük kısmını bulabilirsin. Bir obje veya imaja odaklanarak ruhi derinliğe ulaşılıyor. Bir noktadan sonra hiçbir şey yapmaya gerek yok. Sadece izlemen yeterli. Tabi insan yüksek egosundan kurtulup ta herşeye burnunu sokma huyundan vazgeçirebilirse kendisini hiçbirşeye müdahale etmeden sadece izleyebiliyor.

Eğer bilinçli bir derinleşme sağlanıyor, neyin ne olduğu bilinerek yapılıyorsa "Tarif edilemez ancak Yaşanabilir" cümlesi ancak o noktada yaşananlar için kullanılabilir.
Ancak benim zihnimde hep şu manzara canlanır Sasuke, Uzayda, sessiz sakin, hem herşeyin bulunduğu hem de hiçbirşeyin olmadığı noktada evrenin ritmini algılamak O yüce Yaratıcının varlığını en derinden hissetmek. Gerçek huzur, derin sessizlik, sıfır noktasında tam bir sükunet... Bu gerçekten ancak yaşanarak alıgılanabilecek bir durum çünkü herkes kendisine göre bir yorum getirecektir.
Uchiha Sasuke

Akşam bakarım abi.Doğru anladıysam rabıta,murakabe ve en çok da tefekküre benziyor.Bunlarda hissedilen duyguyu yaşamamış birine tarif ve hissetmesini beklemek nasıl zor ise meditasyonda da durum aynı sanırsam..Ve anladığıma göre de amaç yoğunlaşılan şeyde kimsenin görmediği şeyi yani bilinmeyeni bilmek sanırım..
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi

Tefekkürle hemen hemen aynı diyebiliriz. Burada kişinin meditasyon adı verilen (Ki aslında meditasyon kelimesini kullanmakta ne kadar doğru bilmiyorum çünkü kişinin yaptığı uygulamaya göre değişir adı) uygulama ile nasıl bir yöntem izlediği çok önemli. Budizm'de ibadet olarak yapılır ve kendi inançlarına göre kelimeler telaffuz ederler. Tasavvufta da tefekkür aslında madde alemden uzaklaşıp tam bir kalple Allah'a yönelip O'nun yüceliğini ve yaratma sanatını terennüm etmektir. Trans halinde veya diğer tabirle kişinin derinleşmesini sağlayacak en azından Alfa dalga boyuna ulaşarak çok daha derin bir düşünme sağlanabiliyor. Dış etkenler ne kadar azsa kişi o kadar derin düşüncelere dalabiliyor.

Tıpkı tefekkür ve rabıta gibi meditasyonda da oturuş şekilleri var. Hatta her Hazret kendi döneminde belli bir oturuş düzeni belirleyerek "Tefekkürü veya rabıtayı bu şekilde yapın" şeklinde önerilerde bulunmuşlar. Kişi kendi hassasiyetine göre bir oturuş şekli belirleyerek adına ister nefes alış veriş egzersizi desin ister meditasyon ister tefekkür en azından o güzel derinlikteki farklı alemleri keşfe çıkmalı. O keşfin aslında kendini keşif olduğunu da görecektir.

Meditasyonla ilgili https://telekinezi.com.tr/meditasyon-f170/ linkinde sırayla nasıl yapılacağını anlatmıştım bakabilirsin.
Uchiha Sasuke

Meditasyona yeni bir isim bulmaya çalışıyordum, tefekkür diye devam edelim o zaman :) Genel olarak çoğunu anladım.Oturuş şekli olarak da budistlere benzememek için onun yerine adap oturuşu yapılabilir.Aslında uzansak en iyisi ama her şeyin de bir şeyi var.(Burada anlatmak istediğim her şeyin bir adabı var manasında :) )