ARKADAŞLAR LÜTFEN HERKES OKUSUN
- Mhysa
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: Oğlak Burcu: 22 Aralık-21 Ocak
- Cinsiyetiniz: Kadın
ARKADAŞLAR LÜTFEN HERKES OKUSUN
Herkese iyi akşamlar. Büyük bir hevesle başladığım ve yeni olmama rağmen başarılı bir şekilde ilerlettiğim telekineziye bir hafta ara vermiştim. Sebebi dinimize uygun olup olmadığına kesin bir cevap alamamış olmam. Evet biliyorum burda birçok yere çoğunuz yazmışsınız 'Allah'ın verdiği beyni kullanmak günah değil' diye. Lakin insanoğlu Allah'ın verdiği elle, gözle, dille de isterse günaha girebilir isterse sevaba girebilir. Dolayısıyla cevabı sizden almayı kabul etmedim ve sorabileceğim en doğru adres Diyanet İşleri Başkanlığı oldu. Bir hafta önce sordum ve az önce verdikleri yanıtı okudum. Aynen soruyu ve cevabı yazıyorum.
Sorum: Telekinezi günah mıdır? İslamda yeri var mıdır? Bir kişi hem Müslüman olup, hem de telekinezi ile ilgilenebilir mi? Dinimizde psişik güçlerin yeri ve açıklaması nedir?
Cevap: Telekinezi terimi Yunanca "uzak" anlamındaki "tele" sözcüğü ile "hareket" anlamındaki "kinesis" sözcüklerinden türetilmiş olup, metapsişikçilerce "fiziksel medyumluk yeteneğine sahip bir insan tarafından eşyaların el veya bilinen diğer araçların yardımı olmaksızın uzaktan hareket ettirilebilmesi paranormal olayı"nı adlandırmak üzere kullanılmaktadır. Parapsikologlar bu olayı psikokinezi kapsamında ele alırlar. Bir başka deyişle, telekinezi terimi daha çok metapsişikçiler tarafından kullanılmaktadır; parapsikologlar ise psikokinezi terimini tercih ederler.
Yukarıdaki tariflerden bahsedilen alanların medyumluk ve kahinlikle alakası olduğu görülmektedir.
Dinimiz; kehanet, medyumluk ve falcılık gibi her türlü gaipten ve gelecekten haber verme iddialarını reddeder ve böyle iddialarda bulunan kimselerin sözlerine itibar edilmemesini ister. İslam dininin bu konuyla ilgili temel yaklaşımı budur.
Dinimizde gaybten haber verdiğini söyleyen kahinlere, müneccimlere, gizli işleri ortaya çıkaracağını iddia edenlere, kahve fincanı, yüzük, kum, çakıl, arpa ve benzeri şeylerle falcılık yapanlara gitmek ve söylediklerine inanmak yasaklanmıştır.
Sorunuzun daha geniş cevabı için; sitemizde yüklü bulunan İlmihal'in> İLMİHAL II İSLAM VE TOPLUM > Ondördüncü Bölüm Haramlar ve Helaller> VIII. GÜNLÜK HAYAT> B) Gayb Bilgisi bölümüne bakabilirsiniz.
Arkadaşlar ben cevabı yeterli buldum ve kendimi bu işlerden çekmeye karar verdim. Sizi iyi ya da kötü etkilemek istemiyorum fakat bunu paylaşmadan da gidemezdim. Bu işlere devam edecek arkadaşlar dinimizce uygun görülmediğinin bilincinde olarak devam etsinler.
Herkese iyi çalışmalar iyi geceler Allah'a emanet olun arkadaşlar..
Sorum: Telekinezi günah mıdır? İslamda yeri var mıdır? Bir kişi hem Müslüman olup, hem de telekinezi ile ilgilenebilir mi? Dinimizde psişik güçlerin yeri ve açıklaması nedir?
Cevap: Telekinezi terimi Yunanca "uzak" anlamındaki "tele" sözcüğü ile "hareket" anlamındaki "kinesis" sözcüklerinden türetilmiş olup, metapsişikçilerce "fiziksel medyumluk yeteneğine sahip bir insan tarafından eşyaların el veya bilinen diğer araçların yardımı olmaksızın uzaktan hareket ettirilebilmesi paranormal olayı"nı adlandırmak üzere kullanılmaktadır. Parapsikologlar bu olayı psikokinezi kapsamında ele alırlar. Bir başka deyişle, telekinezi terimi daha çok metapsişikçiler tarafından kullanılmaktadır; parapsikologlar ise psikokinezi terimini tercih ederler.
Yukarıdaki tariflerden bahsedilen alanların medyumluk ve kahinlikle alakası olduğu görülmektedir.
Dinimiz; kehanet, medyumluk ve falcılık gibi her türlü gaipten ve gelecekten haber verme iddialarını reddeder ve böyle iddialarda bulunan kimselerin sözlerine itibar edilmemesini ister. İslam dininin bu konuyla ilgili temel yaklaşımı budur.
Dinimizde gaybten haber verdiğini söyleyen kahinlere, müneccimlere, gizli işleri ortaya çıkaracağını iddia edenlere, kahve fincanı, yüzük, kum, çakıl, arpa ve benzeri şeylerle falcılık yapanlara gitmek ve söylediklerine inanmak yasaklanmıştır.
Sorunuzun daha geniş cevabı için; sitemizde yüklü bulunan İlmihal'in> İLMİHAL II İSLAM VE TOPLUM > Ondördüncü Bölüm Haramlar ve Helaller> VIII. GÜNLÜK HAYAT> B) Gayb Bilgisi bölümüne bakabilirsiniz.
Arkadaşlar ben cevabı yeterli buldum ve kendimi bu işlerden çekmeye karar verdim. Sizi iyi ya da kötü etkilemek istemiyorum fakat bunu paylaşmadan da gidemezdim. Bu işlere devam edecek arkadaşlar dinimizce uygun görülmediğinin bilincinde olarak devam etsinler.
Herkese iyi çalışmalar iyi geceler Allah'a emanet olun arkadaşlar..
Öfkeyle hareket ediyorum, öfkeyle hareket ettiriyorum..
- TTmF##
- Genel Yetkili
- Yaşadığınız İl: 33 Mersin
- Burcunuz: Balık Burcu: 20 Şubat-20 Mart
- Cinsiyetiniz: Erkek
Re: ARKADAŞLAR LÜTFEN HERKES OKUSUN
telekinezi ile yazdığının bi bağlantısı yoktur. telekinezi maddeye hükmetmektir ki senin dediğin olaylar çok ayrı şeyler. eğer istersen ilgilenmezsin o ayır. evren enerjiden ibarettir ve bu enerjiyi kullanabildiğin sürece dini kalıplara uymana gerek yoktur. bu evrenin temenni şifresidir.kendini istediğin alanda geliştirebilmen senin elinde. olaya falcılık kehanetten gireceksen çok ayrı şeyler onlar. araştırmalarını daha ince eleyip sık dokuyarak yapmanı öneriyorum. yanlış bilgiler edinme.
Aradağın çok uzakta değil aslında, gözlerini kapat ve dinle ...
- Admin
- Site Yöneticisi
- Yaşadığınız İl: 7 Antalya
- Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım
Telekinezi Günah mı? site içeriği : http://www.google.com.tr/cse?cx=partner ... %20m%C4%B1
Kişinin hangi niyetle yaptığı ile de ilgili. Elde ettiklerini insanlara zarar vermek için kullanırsa bu sadece telekinezi için değil zarar verici herşey için geçerli bir günah oluşturur.
Kişinin hangi niyetle yaptığı ile de ilgili. Elde ettiklerini insanlara zarar vermek için kullanırsa bu sadece telekinezi için değil zarar verici herşey için geçerli bir günah oluşturur.
Aramak, güzel bir çabadır.
- Clairvoyant
- Yaşadığınız İl: 38 Kayseri
- Burcunuz: Yay Burcu: 22 Kasım-21 Aralık
Telekineziyi kahinlikle nasıl bağdaşlaştırabilmişler hayret ettim işin açığı. Ve seninde buna inanıp böyle bi karar vermene. Dini bilmesek inanacaz şunlara. Milleti kandırmaya alışmışlar 'nasıl olsa her dediğimize inanıyorlar' mantığı ile böyle bi yorumda bulunmuşlar. Arkadaşlar dinimiz kitabımız kainata gelen en harika şey. Aynı zamanda akıl ve mantık dini. Lütfen biraz bize verilen en büyük nimetlerden birini yani aklımızı kullanalım. Ve dostum senin bu yazıyı, gelen yorumun ilk cümlesini okur okumaz silmen gerekirdi.
Allah aşkına medyumluğun 'telekinezi' ile ne alakası var??? Sinir oluyorum şu diyanetin ve fetva hattının ezbere yaptığı yorumlara. Akılları başlara alalım biraz lütfen.
Allah aşkına medyumluğun 'telekinezi' ile ne alakası var??? Sinir oluyorum şu diyanetin ve fetva hattının ezbere yaptığı yorumlara. Akılları başlara alalım biraz lütfen.
- levitasyon
otomatik cevap programı kullanıyorlar herhalde telekineziden girip kahve falından çıkmanın başka mantıklı bir açıklaması yok
Zihninizde canlandırabildiğinizi, ellerinizde de tutabilirsiniz.
- serons25
- Burcunuz: Terazi Burcu: 23 Eylül-22 Ekim
mantık istiyorsan kullanmaya çalışayım doğru yanlış
sen nasıl hareket ediyorsun onu çözebildinmi kısa cevap şu sen istiyosun vücuduna emri veriyosun sonra hareket oluşuyor aslında sen beden değilsin ki beden maddeden ibaret sen ruhsun bedeni bir tür enerjiyle yönetiyorsun iyi kullandığın sürece sevap kötü kullandığın sürece günah alıyorsun e sen telekineziyi de bir tür enerjiyle maddeyi yönetmek olarak tanımlarsan bunun dinen bir sakıncası yok ama sen bunu kötüye kullanırsan sorun var işte diyanet de telekineziyle alakalı değil geleceği gördüğünü söyleyenlerle alakalı konuşmuş peki sen telekinezi yaparak geleceği gördüğünü söyleyen hiç insan gördünmü Allah aşkına
sen nasıl hareket ediyorsun onu çözebildinmi kısa cevap şu sen istiyosun vücuduna emri veriyosun sonra hareket oluşuyor aslında sen beden değilsin ki beden maddeden ibaret sen ruhsun bedeni bir tür enerjiyle yönetiyorsun iyi kullandığın sürece sevap kötü kullandığın sürece günah alıyorsun e sen telekineziyi de bir tür enerjiyle maddeyi yönetmek olarak tanımlarsan bunun dinen bir sakıncası yok ama sen bunu kötüye kullanırsan sorun var işte diyanet de telekineziyle alakalı değil geleceği gördüğünü söyleyenlerle alakalı konuşmuş peki sen telekinezi yaparak geleceği gördüğünü söyleyen hiç insan gördünmü Allah aşkına
Bilgi edinmeden, okumadan, araştırmadan, aşırı fazla gitmemek suretiyle düşünün ve kesin bir karara varmayın.
İlim sonsuzdur.
İlim sonsuzdur.
-
- Yaşadığınız İl: 6 Ankara
- Burcunuz: Kova Burcu: 22 Ocak-19 Şubat
Geleceği bir tek Allah bilebilir. Medyumculuk ve falcılık yapan kişiler ise günah işlerler çünkü bunlar dinimizce yasaklanmıştır.
Telekinezi ise cisimlere etki etmektir. Gelecekle ne alakası var?! Allah aşkına şu açıklamayı iyice oku. Sana orda falcılığın yasak olduğu söyleniyor. Diyanet telekineziyi nerden bilsin :D Vikipediden bakmış tanımına sallıyo bişeyler :D
Bu arada telekineziyi kötü işler için kullanmadığın sürece ya da "Her şeyi yapabilirim. " diye kibirlenmediğin sürece günah değil ;)
(İnsanları yanlış bilgilendirmek yapabileceğin en kötü şeylerden biri çünkü insanlar başkalarına da söyliycek ve yanlış bilgi yayılcak :/ Bu yüzden tam olarak düşünmeden şu şeyleri paylaşmayın.)
Telekinezi ise cisimlere etki etmektir. Gelecekle ne alakası var?! Allah aşkına şu açıklamayı iyice oku. Sana orda falcılığın yasak olduğu söyleniyor. Diyanet telekineziyi nerden bilsin :D Vikipediden bakmış tanımına sallıyo bişeyler :D
Bu arada telekineziyi kötü işler için kullanmadığın sürece ya da "Her şeyi yapabilirim. " diye kibirlenmediğin sürece günah değil ;)
(İnsanları yanlış bilgilendirmek yapabileceğin en kötü şeylerden biri çünkü insanlar başkalarına da söyliycek ve yanlış bilgi yayılcak :/ Bu yüzden tam olarak düşünmeden şu şeyleri paylaşmayın.)
Yazık ki insanlar doğayı yok ederken birşeyi hep unutuyorlar : İnsan da doğanın bir parçası !!!
-
- Burcunuz: Başak Burcu: 23 Ağustos-22 Eylül
diyanete helal olsun vallahi böyle konu değiştirme yeteneği kimsede yok
Harry Potter
- ozzzyyy
- telekinezi.com.tr Yöneticisi
- Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran
Kur'an-ı kerim yerine kaynak olarak ilmihali gösterdiği an bütün sistemleri çöküyor aslında. Bir müslümanın dini rehber olarak kabul etmesi gereken tek kitap Kur'an-ı kerim'dir. Cisimleri zihin gücüyle hareket ettirebilenleri bırakın, adamlar olayı o kadar aşmışki artık... telekinezi yaparken aynı zamanda gaipten haber veriyorlar, kahve falı bakıyorlar falan hani öyle zihinli adamlar. Siz bilmiyorsunuz tabi bunlar hep diyanetin gizli arşivlerinde saklı. Amerikada nasa neyse, bizde diyanet o. İnanmayan varsa diyanetin ilmihalini açıp abuk sabuklar bölümünü okusun.
İşin espri boyutu bir yana din ile alakası olan olmayan her konuyu din ile açıklama çabasını anlayamıyorum. Ha ebonit çubunu yüklendirip kağıtları hareket ettirmişsin, ha elini uzatıp bir kağıda aynı etkiyi yapmışsın. Arada bir fark yokki. İki durumdada enerji söz konusu Bunun gaiple, falla, fulla ne işi var...
Allah cahillerden korusun.
İşin espri boyutu bir yana din ile alakası olan olmayan her konuyu din ile açıklama çabasını anlayamıyorum. Ha ebonit çubunu yüklendirip kağıtları hareket ettirmişsin, ha elini uzatıp bir kağıda aynı etkiyi yapmışsın. Arada bir fark yokki. İki durumdada enerji söz konusu Bunun gaiple, falla, fulla ne işi var...
Allah cahillerden korusun.
Sadece Çok Önemli Olduğunu Düşündüğünüz Soruları Özel Mesaj ile Sorun.
Molla değiliz kimse burda günah veya değil diye hüküm veremez.Gidersiniz bir Mollaya durumu anlatıp sorarsınız.
Telekinezi ile diğerlerini karıştırıyorsunuz telekinezi cisimlere etki etmek.
Parapsikolojinin içinde geleceği görme gibi bir alt dalı varsa o günahtır..
Telekinezi ile diğerlerini karıştırıyorsunuz telekinezi cisimlere etki etmek.
Parapsikolojinin içinde geleceği görme gibi bir alt dalı varsa o günahtır..
-