Garip bir duygu
Moderatör: Sai
Forum kuralları
* Forumlarda T.C. Yasalarına aykırı konu açmak ve konulara yazmaz,
* Genel ahlaka aykırı yazılar yazmak, resim-video ve çeşitli medyalar eklemek,
* Küfür ve aşağılama içeren yazılar yazmak,
* Dil, Din, Irk ve Mezhep ayrımı yapmak, kışkırtmak veya bunlara zemin oluşturmak,
* Ahlaki, Tarihi, Örfi ve Kültürel yapımıza aykırı konu başlatmak, konularda yazmak ve yayınlamak,
* Hangi nedenle olursa olsun Siyasi konularda başlık açmak, açılmışsa başlık altına yazmak; başka bir konu altında Siyasi konulara girmek, Siyasi tartışmalar başlatmak, başka konuları Siyasi tartışma malzemesi haline getirmek;
Forum ortamının sıhhati açısından Yasaktır. Bu kurallara uymayanlar hiçbir uyarı verilmeksizin Forumdan Uzaklaştırılacaklardır
* Forumlarda T.C. Yasalarına aykırı konu açmak ve konulara yazmaz,
* Genel ahlaka aykırı yazılar yazmak, resim-video ve çeşitli medyalar eklemek,
* Küfür ve aşağılama içeren yazılar yazmak,
* Dil, Din, Irk ve Mezhep ayrımı yapmak, kışkırtmak veya bunlara zemin oluşturmak,
* Ahlaki, Tarihi, Örfi ve Kültürel yapımıza aykırı konu başlatmak, konularda yazmak ve yayınlamak,
* Hangi nedenle olursa olsun Siyasi konularda başlık açmak, açılmışsa başlık altına yazmak; başka bir konu altında Siyasi konulara girmek, Siyasi tartışmalar başlatmak, başka konuları Siyasi tartışma malzemesi haline getirmek;
Forum ortamının sıhhati açısından Yasaktır. Bu kurallara uymayanlar hiçbir uyarı verilmeksizin Forumdan Uzaklaştırılacaklardır
-
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: Yay Burcu: 22 Kasım-21 Aralık
- Cinsiyetiniz: Erkek
Garip bir duygu
Arkadaşlar sizdede oluyomu bilmiyorum, ben sanki bu dünyada oyalanmak için yaşıyomuşum gibi hissediyorum hani çok önemli bişey olucakmış da ben o olana kadar oyalanıyomuşum gibi, ben bu duyguyu anı yaşamama bağlıyorum yani hayatım boyunca hiç şu bölümü okuycam şu mesleği yapıcam kafasıyla yaşamadım, şuan muhasebe bölümünü okuyorum ama pek de sevdiğim bi bölüm değil parası iyi diye seçtim, üniversitede değiştiricem galiba. Neyse yani sizde bu duyguya kapılıyomusunuz arada çünkü ben sürekli yaşıyorum tam bişeye hevesleniyorum sonra diyorum ki napıcan lan onu zaten uzun süre kalmıycan, sonra diyorum ki hay bu duygunun içine ... bu duygu yüzünden hiçbi işe odaklanamıyorum lütfen bundan kurtulmam için yardım edermisiniz. Yani çocukluktan beri böyle ve cidden aşırı sinir bozucu. Teşekkür ederim şimdiden.
-
- Yaşadığınız İl: 52 Ordu
- Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
Re: Garip bir duygu
Bende pek bu duygu olmuyo ama buna benzer yani bende şöyle oluyo: Bir işi çok fazla yapasım geldi mesela çok çikolata yiyesim geldi ama ben sonra şunu düşünüyorum "çikolata yiyip ne yapacaksın". Ben şuna şöyle bir şey diyorum "Kısa süreli duygular". Her işin sonunu düşünme sonuçunda bu oluyo. Ben genelde korkunç ya da vücuda zarar veren alışkanlıkları bırakmak için bunu kullanıyorum ve gayet başarılı oluyo :).
Senin için şunu diyebilirim kısaca. Şimdiki zamanı YAŞA. Sonunu düşünme :)
Senin için şunu diyebilirim kısaca. Şimdiki zamanı YAŞA. Sonunu düşünme :)
Umudun karşısında tüm imkansızlıklar diz çöker. Unutma! İnsan daha imkansızlığı keşfetmedi!
Ölümü hatırlıyor işte bu duyguyu yaşamak herkese nasip olmaz..
-
Yani iyi bişey mi diyosun uchiha :)
Evet.. Dünyaya bağlanmanı engelliyor.Yani hissettiğin gibi boşa yaşıyoruz, önemli olan ahirete çalışmak.Aynısı bende de var.Hiçbirşeyden zevk alamıyorum çoğu zaman.İyi birşey yani.
Bu duygu sayesinde ölümü pek unutamıyorum.Sende de öyle oluyor mu bilemem ama bende öyle :)
Rasûlullah (s.a.v) Efendimiz buyurdu ki:
“Lezzetleri kesen (dünya lezzetlerine karşı hırsı yok eden) ölümü çok hatırlayınız.” (İbni Mâce, Tirmizî, Nesâi)
“Ölümü çok hatırlayın. Herhangi bir kul ölümü çokça hatırlarsa Allah onun kalbini ihya eder, ona ölümü kolaylaştırır”. (Deylemi, Firdevs)
“Ölümü çok hatırlayın. Zira (ölümü hatırda tutmak) günahları temizler ve (kişiyi) dünyada zahid kılar. Ölüm kıyamettir. Ölüm kıyamettir.” (Kenzu’l-Ummâl)
Yine buyurdular ki:
“Ölümü çokça hatırlamak sadakadır.” (Kenzü’l-Ummâl)
Peygamberimiz (s.a.v) mescitte konuşup gülüşen bir topluluğa hitaben buyurdular ki:
“Ölümü unutmayın, ölümü hatırlayın. Varlığım kudret elinde bulunan Allah’a yeminle söylüyorum ki, eğer benim bildiğimi bilseydiniz az güler, çok ağlardınız.” (Tirmizî, İbni Mâce
"Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak hayır ile de şer ile de deniyoruz. Ancak bize döndürüleceksiniz."
Enbiya, 21/35
Bu duygu sayesinde ölümü pek unutamıyorum.Sende de öyle oluyor mu bilemem ama bende öyle :)
Rasûlullah (s.a.v) Efendimiz buyurdu ki:
“Lezzetleri kesen (dünya lezzetlerine karşı hırsı yok eden) ölümü çok hatırlayınız.” (İbni Mâce, Tirmizî, Nesâi)
“Ölümü çok hatırlayın. Herhangi bir kul ölümü çokça hatırlarsa Allah onun kalbini ihya eder, ona ölümü kolaylaştırır”. (Deylemi, Firdevs)
“Ölümü çok hatırlayın. Zira (ölümü hatırda tutmak) günahları temizler ve (kişiyi) dünyada zahid kılar. Ölüm kıyamettir. Ölüm kıyamettir.” (Kenzu’l-Ummâl)
Yine buyurdular ki:
“Ölümü çokça hatırlamak sadakadır.” (Kenzü’l-Ummâl)
Peygamberimiz (s.a.v) mescitte konuşup gülüşen bir topluluğa hitaben buyurdular ki:
“Ölümü unutmayın, ölümü hatırlayın. Varlığım kudret elinde bulunan Allah’a yeminle söylüyorum ki, eğer benim bildiğimi bilseydiniz az güler, çok ağlardınız.” (Tirmizî, İbni Mâce
"Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak hayır ile de şer ile de deniyoruz. Ancak bize döndürüleceksiniz."
Enbiya, 21/35
-
Allah hepimize imanlı bi şekilde ölmeyi nasip etsin, ölümden öte köy yok.
Ne demiş caner taslaman : Son yıldızın ışığı söndürüldüğünde önemli olacak neyse, şuan önemli olan ancak o dur.
Ne demiş caner taslaman : Son yıldızın ışığı söndürüldüğünde önemli olacak neyse, şuan önemli olan ancak o dur.
-