Bunlar;
OTORİTE
Sahnede hipnozu uygulayacak kisi hipnoz olacak kisiler uzerinde otorite sahibi olması gerekir.Bunu da uzmanlığını göstererek yapmaktadır.
GÜVEN
Hipnotist sahnede yapacağı Her Şeyi en ince ayrıntısına seyircilere açıklamıştır.Hipnozun Bir uyku durumu olmadığını kişilerin istemediği Sürece hipnoz edilemiyeceğini anlatır.Hipnozun genel ritüelinden bahseder.
GÜVENLİK
Sahne hipnozcusu sahneye çıkardığı kişilere herhangi bir sağlık problemi olup olmadığını kalp, beyin yada psikolojik bir rahatsızlığı olup olmadığını sorarak ,bazı kişileri yerlerine oturtur.
GERİ BESLEME
Sahne hipnozcusu hipnoz uyguladığı kişilerin tepkilerini izleyerek istenilen tepkiyi vermeyen kişilere teşekkür ederek yerlerine gönderir.
Birçok insan hipnozla Ilgili fikirlerini sahnede televizyonda hipnozları gözlemledikten Sonra oluşturmuştur ettik. Sahnedeki hipnozcunun yaptıkları ile Başka İNSANLARA zihinlerini optimize ettik etmek hedeflere Ulaşmak Konusunda Yardımcı olmak isteyen Birinin Kullandığı Yöntemler Arasında hem benzerlik hem Farklılıklar söz konusudur.
Fark edilmesi gereken ilk şey birçok hipnozcunun Izleyiciler arasindan seçtiği 30-40 Gönüllü ile başlamasıdır. Bu bölümü televizyonda göremeyebilirsiniz Çünkü bazi devlet Kurumları gerçek tetikleyicilerin televizyonda gösterilmesini yasaklayabilmektedir. Bu tabiki Bir saçmalıktır Çünkü neyi aradığını bildiğinide hipnoz onu yerdedir. İNSANLARA cennetteki yerlerini Sağlama almak Için kendinisine para göndermelerini söyleyen evangelist rahip, uykusuzlara Ucuz takılar satmaya çalısan ettik gecenin Ilerleyen saatlerinde yayımlanan reklam programları, seçmenleri harekete geçirmeye çalısan politikacılar, onlarin hepsi HipnOtik Yöntemler kullanmaktadır.
Tıpkı geceyarısı alışveriş yapan zorlantılı kisiler gibi hipnozcunun daveti ile sahneye çıkmaya Gönüllü Olan kisiler çoktan Bir ‘Deneyim’ sahili olmaya Önceden hazırlanmış kişilerdir. Bu grup deneyiminin Bir Parçası olmak isteyen kişilerdir.
Hipnozcu Bir dizi deney uygular; kollardan Birini Kaldırmak, elleri Birleştirmek Sonra birbirinden ayıramamak Benzeri şeylerdir ettik ettik. Ve Onlar hipnoz Değildir. Bu sadece sadece hangi İnsanların komutları uyulayacağını görmeye Yönelik Bir şeydir.Vardır.
İnsanlar birer birer geri gonderilir koltuklarına, böylece geride kalan gönüllüler Bilincalti düzeyde kendilerinden neyin ivme yakalaması bekleniyor oldugunu izliyor Öğreniyor olurlar ettik. Bu Sırada kelimenin tam anlamıyla koşullandırılmaktadırlar. Seçilmiş birkac kisi kaldığında hipnozcu göster gerçekten işbirliği yapmak isteyen ziyaretinde kendisinden beklenen Şeyi az ya da çok bilen İnsanlarla çalışıyor olacağından emin olur. Tetiklemenin geri kalan Kısmı GENELLİKLE şova donuk olur Çünkü işin Büyük Bir Kısmı tamamlanmıştır.
Benim gerçekleştirdiğim Turde hipnozda beklenti de rol Oynar ama bu onu şey demek Değildir. Ofisteki duvarımda ‘Ben dünyanın, en iyi hipnozcusuyum.’ Yazan Bir mektup asılı duruyor. Onu asmamın nedeni egomu beslemek Değil; Bazi Değişiklikler yapmak Için oraya gelen herkesini mektubu okuyacağını biliyorum. Bazıları onu okuduktan Sonra ben daha Bir Şey demeden oturup transa geçiyorlar.
Sahnede Yapılan hipnozla benim yaptığım türdeki Bir iş Arasındaki Temel farklardan biri sahne hipnozunun Bazi İnsanların Hipnotize edilemez Olduğu şekilndeki Görüşü doğru Kabil etmesidir, oysa ben Hipnotize edilemeyecek kimseye rastlamadım; Yeterince zaman ayırmaya, verecekleri yanıtlara dikkat sarfetmeye ziyaretinde Kendi davranışımı ona göre ayarlama yapan hazırılık olduğum
Sürece herkes Hipnotize Edilebilir.
Tabii ki derin, uyurgezer Bir transa girip çıktıktan Sonra ‘Hipnotize olmadım. Her Şeyi duyabiliyor, düşünebiliyor hissedebiliyordum ettik. ‘ diyen insanlar da onu zaman olmaktadır. Benim yanıtım BUNA onu zaman şu şekildedir, bilincin hicbir şey duymadı ve hissetmediği bir durumu gerçekten de vardır. Buna ‘ölüm’ adı verilir.
Bu yazı, Dr. Richard Bandler ‘ in Trance-oluşumuna Richard Bandler Kılavuzu kitabından alınmıştır.
Hipnoz videoları:
https://www.youtube.com/channel/UCh6ldS ... sDAPwkYzNw