İnternet bağımlılığı

Moderatör: Sai

Forum kuralları
* Forumlarda T.C. Yasalarına aykırı konu açmak ve konulara yazmaz,
* Genel ahlaka aykırı yazılar yazmak, resim-video ve çeşitli medyalar eklemek,
* Küfür ve aşağılama içeren yazılar yazmak,
* Dil, Din, Irk ve Mezhep ayrımı yapmak, kışkırtmak veya bunlara zemin oluşturmak,
* Ahlaki, Tarihi, Örfi ve Kültürel yapımıza aykırı konu başlatmak, konularda yazmak ve yayınlamak,
* Hangi nedenle olursa olsun Siyasi konularda başlık açmak, açılmışsa başlık altına yazmak; başka bir konu altında Siyasi konulara girmek, Siyasi tartışmalar başlatmak, başka konuları Siyasi tartışma malzemesi haline getirmek;
Forum ortamının sıhhati açısından Yasaktır. Bu kurallara uymayanlar hiçbir uyarı verilmeksizin Forumdan Uzaklaştırılacaklardır
Kullanıcı avatarı
Budray
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
Cinsiyetiniz: Erkek

İnternet bağımlılığı

Okunmamış mesaj gönderen Budray »

Internet yüzünden her şeyi erteliyorum. Derslerim etkileniyor, internette bir değil birden fazla site açtığım için günlük hayatta da tek bir şeye odaklanmayorum, telekinezi veya parapsikoloji dalında icraat a geçmek yerine bol bol araştırma yapıyorum, vakit su gibi geçiyor. Zannediyorum ki çoğumuz öyledir internette araştırdım fakat çözüm yazan bir şey göremedim.

Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi
Yaşadığınız İl: 7 Antalya
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım

Re: İnternet bağımlılığı

Okunmamış mesaj gönderen Admin »

Boş vakti daha kolay yolla doldurmanın adı internet. Bir kez girince çıkmaz zordur. Herşey birbirine bağlı, biri bitse onun yerini dolduracak bir şeyler mutlaka oluyor. Zaman çok hızlı ilerliyor. İyi değerlendirildiğinde mükemmel bir kaynak ancak daldan kopan bir yaprak modunda olunca rüzgarın götürdüğü kadar gidiyoruz ve o rüzgarda hiç dinmiyor.

* Bir liste hazırlayıp boş vakitlerini belirle
* O boş vaktin hangisinde hangi sebeple internete gireceğini yaz
* Listeyi tam bilgisayar masasının karşısına her oturduğun zaman göreceğin şekilde bir yerlere tuttur.

Bu bir otokontrol sistemi oluşturur. Ancak gene iradeyi yürütecek Sen olduğun için kendini çok iyi kontrol etmen gerekiyor. Normalde internette gereksiz geçirdiğin zamanları mutlaka bir uğraşla doldur. İnternete her girdiğinde mutlaka yaptığında zamanını israf etmiş olmayacağın bir şeyler yap. Bu kendini iyi hissettirecektir. Amaç, hedefler ve boş vakitler. Çok iyi harmanlanması gerekiyor.
Aramak, güzel bir çabadır.
Kullanıcı avatarı
Budray

Teşekkür ederim :) dikkat edicem.
Kullanıcı avatarı
ozzzyyy
telekinezi.com.tr Yöneticisi
telekinezi.com.tr Yöneticisi
Burcunuz: İkizler Burcu: 22 Mayıs-22 Haziran

Okunmamış mesaj gönderen ozzzyyy »

Multitasking dedikleri olay. Bunun internet bağımlılığı olduğunu düşünmüyorum. Çağımızın en önemli sorunlarından biri. Ve genel kanının aksine tek bir şeye odaklanmak birden fazla şeye odaklanmaktan daha zordur. Bunu bilerek başla önce ve kendini olumsuz yönde şartlama. Basit çalışmalar yaparak bu konuda kendini geliştirebilirsin. Mesela müzik dinlerken ekranda hiç birşey yapma-okuma-izleme. Müzik dinlerken ekstra bir şeyler okumak sana vaktini daha değerli geçirdiğini hissettiriyordur eminim. :) Bende öyleyim. Ama ben istersem hiç birşey yapmadan sadece müzik dinleyebiliyorum(yada sadece okuyup-izleyebiliyorum.) Yabancı dizi veya film izleme alışkanlığın varsa yanına kağıt kalem al. Bilmediğin terimleri hemen netten araştırmak yerine kağıda not et. Ve izlediğin şey bitince araştır. Böylece izlediğin şeyi bölmemiş ve dikkatini de dağıtmamış olacaksın. Bu söylediğimi bazen ben bile yapamıyorum. Zira bilmediğim şeyi öğrenme isteği o an daha ağır basıyor. Bunlar benim şahsi tecrübelerime dayanan naçizane önerilerim herhangi bir bilimsel dayanakları varsa da ben bilmiyorum. O yüzden iyice araştırıp kendi sistemini oturt.
He unutmadan... şu video işine yarar umarım(daha sonra izlemek üzere not etmiştim tamamını bende izlemedim henüz): https://www.youtube.com/watch?v=INnAYTwubeo
Kullanıcı avatarı
Budray

Çok teşekkür ederim geç gördüm bende bu aralar bunu araştırıyordum tek bir şeye nasıl odaklanırım diye çünkü odaklanığımda enerjim istemeden harekete geçiyor ve ben bile sabit bir yerde duramiyroum bir ileri bi geri kafam sallanıyor :D sadece çok sevdiğim şeyleri mesela anime izlemeyi çok severim hiç bir şey duymam dikkatimi iyicie veririm veya kitap okurken.

Uchiha Sasuke

Okunmamış mesaj gönderen Uchiha Sasuke »

Bende de o sıkıntı var. Haftasonu sabah kalkıyorum 8 de. Bilgisayarı açıp dizi izleyeceğim. Aklıma birşey geliyor bi araştırayım diyorum.Onu araştırırken orada başka birşey dikkatimi çekiyor onu da araştırayım diyorum ve acaip bir kısır döngüye giriyorum. Sonra bi bakıyorum akşam olmuş. Sonuç: Elime hiçbirşey geçmedi.Bu hengame de diziye 40 dk bile ayıramadım :) İşin ilginç yanı şu; Çok fazla genelkültür tarzı bilgi birikimi yapıyor.Bu iyi birşey gibi ama araştırdıklarım, öğrendiklerim hiçbir işe yaramıyor.Öğrendiğimle kalıyorum.Ayrıca ne kadar araştırsam da hiçbir konu üzerinde ustalaşacak düzeyde ilerleyemedim.Hani yarım hoca imandan yarım doktor candan eder derler ya, o hesap.Mesela beynin çalışması, neler yapabileceği ile alakalı bir sohbet açılsa bildiklerimi, en azından 3-5 kelime söylerim.Ama tam kapsamlı vakıf değilim.. Hiçbir şeye..
Kullanıcı avatarı
Budray

Bende öyle ne çalışabiliyorum ne istediğim şeyi yapabiliyorum duzeltmeye çalışıyorum artık.

“Güncel Olaylar” sayfasına dön