En sevdiğiniz film nedir?

Moderatör: Sai

Forum kuralları
* Forumlarda T.C. Yasalarına aykırı konu açmak ve konulara yazmaz,
* Genel ahlaka aykırı yazılar yazmak, resim-video ve çeşitli medyalar eklemek,
* Küfür ve aşağılama içeren yazılar yazmak,
* Dil, Din, Irk ve Mezhep ayrımı yapmak, kışkırtmak veya bunlara zemin oluşturmak,
* Ahlaki, Tarihi, Örfi ve Kültürel yapımıza aykırı konu başlatmak, konularda yazmak ve yayınlamak,
* Hangi nedenle olursa olsun Siyasi konularda başlık açmak, açılmışsa başlık altına yazmak; başka bir konu altında Siyasi konulara girmek, Siyasi tartışmalar başlatmak, başka konuları Siyasi tartışma malzemesi haline getirmek;
Forum ortamının sıhhati açısından Yasaktır. Bu kurallara uymayanlar hiçbir uyarı verilmeksizin Forumdan Uzaklaştırılacaklardır
Kullanıcı avatarı
Budray
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
Cinsiyetiniz: Erkek

En sevdiğiniz film nedir?

Okunmamış mesaj gönderen Budray »

Ben intikam, kaçmalı, aksiyonlu, stratejik, zekice yöntemleri kullanan filmleri çok seviyorum. En sevdiğim film Kolombiyalı İntikam Meleği yukarıda ki özelliklerinin çoğunu karşılıyor. Sizin en sevdiğiniz film nedir?

Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi
Yaşadığınız İl: 7 Antalya
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım

Re: En sevdiğiniz film nedir?

Okunmamış mesaj gönderen Admin »

İnsanı zorlayan, düşündüren, farklı bakış açıları kazandıran, bittikten sonra da düşündürtmeye devam eden, geren, sinirleri hareketlendiren kısacası işe yarayan filmler..

Örnek olarak,

Altıncı His 1999 yapımı eski bir film ama o dönem çok ses getiren filmlerden biri olmuştu. Bitiş bölümü güzeldi. Parapsikoloji ile de ilgili olması, korku ve gerilim ile harmanlanması filmi güzelleştirmişti. 8.6/10

Zından Adası: Burada hala izlemeyen varsa mutlaka izlesin. Çok iyi kurgulanmış bir film. His adına katılabilecek herşey katılmaya çalışılmış. Filmi anlayabilmek için yalnız izlenmesi veya filmin nasıl izleneceğini bilen birileri ile izlenmesi iyi olur. Çünkü kaçıracağınız tek bir cümle bile geri almanıza sebep olabilir. 8.5/10

Medyum: Paranormal güçler ve gösteri dünyasından izler taşıyor. Sonunu çok fazla övüyorlar ama bence filmin en kötü bölümü, acele ile bitirilmiş hissi verdi bana. Parapsikoloji'nin kanıtlanması, laboratuvar ortamında yeteneklerin test edilmesi, sahtekarları tespit eden ekip.... İzlemek isteyenler gerisini kendileri görsünler. Genel olarak güzel ve parapsikoloji ile ilgisi olan herkesin izlemesi gereken bir film 6,2/10

Evrim Transcendence: Mutlaka izlenmesi gerektiğine inandığım filmler arasında. Mümkünse 3 boyutlu olarak izleyin. İnsanın teknoloji ile nasıl evrildiğini çok güzel bir şekilde işliyor. 7,5/10

X-Men Tüm Seri: Bu filmle ilgili okuduğum ilk yazı "Henüz teknoloji yeterli olduğu için çekilemeyen X-Men filmi yakın zamanda çekilebilir" cümlesi idi. Bir film için bu cümleyi okuyan hiç kimse bir daha unutamaz. (Tam bir algı cümlesi)

Matrix Serisi: İzlemeyen var mı bilmiyorum ama Sinema sektörünü tümüyle değiştiren bir seri oldu. Özellikle ilk bölüm onlarca filmden, kitaptan alınacakları aktarmaya yetiyor. İçerisinde felsefe, parapsikoloji, psikoloji.... 8,8/10

Prestij: Benim için filmin daha ilgi çekici olmasının nedenlerinden biri Tesla temasının filme özgünlüğünü katması. Çok güzel hazırlanmış filmlerden biri. İllüzyonla başlayıp gerçeklere uzanan yol. 8,5/10

Yıldızlar Arası - İnterstellar: Böyle bir filmi nasıl hazırlayabilmişler izleyince merak ettim. 2 Saat 49 Dakikalık bir film ama hiç sıkılmıyor insan. Çok derin, yerli yerinde, mükemmel bir senaryo ve kurgulama. Olayların akışı, filmin bitişi gerçekten muhteşem. Film izlemeyi sevenlerin izlemeden geçmemeleri gereken filmlerden 8,6/10

Deha-Gifted, Yağmur Adam, Yeşil Yol, Forrest Gump, Uzay Yolcuları, Vanilla Sky, Sonsuzluk Teorisi (Dahilerin ilhamlarını trans halinde iken almaları), Sokak Kedisi Bob, Hesaplaşma, 13. Kat, Akıl Oyunları, Boyun Eğmez, Diriliş, Doktor Strange, Hiddet - Fury, indiana Jones serisi, Kod Adı Kılıçbalığı (Mutlaka izlenmesi gereken filmlerden), Marslı, Pa'nın Labirenti, Sully, Uçuş 7500, Yaşam Şifresi 1080, Zincirsiz, 3-10 Yuma Treni, Apocalypto, Cennetin Krallığı, Gladyatör, Davinci'nin Şifresi, Dersu Uzala 1975, Döğüş Kulübü, Er-Rayn'ı Kurtarmak, Firedi'nin Kabusu (Tüm seri), Her Çocuk Özeldir, King Kong, Labirent - Ölümcül Kaçış, Maymunlar Cehennemi (Tüm seri), Mesaj, Oblivion, Son Samuray, Süper 8, Terminatör (Tüm seri), Yer Çekimi..... ve diğerleri.. İlk aklıma gelenler değil tabiki. İzlediğim filmlerle ilgili yaptığım liste : )

Ne izlesen diye düşünenler için de kaynak olsun.
En son Admin tarafından 16 Ağu, 23:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sebep: Liste güncellendi
Aramak, güzel bir çabadır.
Kullanıcı avatarı
Budray

Oo elinize sağlık (:
Kullanıcı avatarı
ultra
Burcunuz: Oğlak Burcu: 22 Aralık-21 Ocak

Okunmamış mesaj gönderen ultra »

Jurassic Park Serisi
"Nosce te Ipsum"
"Kendini bil"
Uchiha Sasuke

Okunmamış mesaj gönderen Uchiha Sasuke »

Fight Club ( Dövüş kulübü)

Şu zamana kadar izlediğim herşey değerini kaybetti bu filmden sonra. Anlayamadığım bir şekilde düşünce yapımla benzer yanları olsa da düşüncesel anlamda bana çağ atlattı.. :)

"Henüz teknoloji yeterli olduğu için çekilemeyen X-Men filmi yakın zamanda çekilebilir.."

Ne demek istemişler tefsiri var mı ? :)

Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi

Yani diyorlar ki. "Bu öyle büyük bir proje ki şu anki teknoloji bu projeyi gerçekleştirmek için yeterli değil"
Kullanıcı avatarı
Budray

Meraklandım vallahi animasyon yeterli olmuyor muymuş?
Animasyonla, bilgisayar oyunuyla( kandırmacısıyla) çoğu şey yapılıyor. Örnek program cinema4d.
Bakalım nasıl olacak
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi

Bu gibi söylemler hem aşırı merak uyandırıp hazır izleyici kitlesi elde etmek hem de bilinçaltına oynamak için kullanılıyor. Tabi gerçeklik kısmını da es geçmemek lazım. Benim okuduğum metin yanlış hatırlamıyorsam 90'ların sonu ile 2000'lerin ilk yıllarında olması lazım. Net hatırlamıyorum Terminatör 1 ile Terminatör 2 arasındaki fark gibi. Terminatör 2 ile filmlerde kullanılan efektlerde büyük atılım oldu.

Terminatör 1'i izle bir de X-Men serisine bak. Gerçekten o teknoloji ile pekte mümkün görünmüyordu. Tabi bunu dile getirmenin gereği var mıydı? İşte o kısımda algı kısmı oluyor. Neticede ne öncesi ne olursa olsun güzel filmler çıkardılar.
Kullanıcı avatarı
Budray

Evet elindekilerin en iyisini kullanıyorlar. Halkın zevkine göre hareket edenler en ilginç, merak uyandıran konular olmalı. Bir tane daha yazacaktım aklıma gelmiyor. Kısacası özgüvenli insan olmalılar.
Uchiha Sasuke

Okunmamış mesaj gönderen Uchiha Sasuke »

Öyle dediklerini anladım ama öyle düşünmem için "Henüz teknoloji yeterli olmadığı için çekilemeyen X-Men filmi yakın zamanda çekilebilir.." böyle kurulması gerekiyor cümlenin sanırım yanlış yazılmış.

Ama böyle yazmışsın abi bende dedim daha karmaşık birşey düşündürmeye çalışıyorlar herhalde :)

"Henüz teknoloji yeterli olduğu için çekilemeyen X-Men filmi yakın zamanda çekilebilir.."

Aslında diğer önemli nokta da her ne kadar fantastik filmler olsalarda içinde barındırılan bilimsel şeyler çok gelişmiş. Bu kadar şey gerçekten de hayal ürünü mü acaba ? Zaman yolculuğunun olmayacağına karar verdim ama bir ihtimal yapmış olsalarda adamların gelecekten gelip film yapacak halleri yok ya :)
Bence teknoloji yeterli değil kısmı yalnız film yapımı, efektler için değil, teknoloji ne kadar gelişirse daha ileri teknolojiyi hayal etmeleri daha kolay olur ve bunu filme yansıtabilirler.. diye düşünüyorum.
Tabii bu kapitalist düzen farklı işliyor. Millet bel altına gönderme yapar, bunlar bilinç altına yapıyor.. :)