Telekinezinin, Parapsikolojinin Yayılmasını İster misiniz?

Moderatör: Sai

Forum kuralları
* Forumlarda T.C. Yasalarına aykırı konu açmak ve konulara yazmaz,
* Genel ahlaka aykırı yazılar yazmak, resim-video ve çeşitli medyalar eklemek,
* Küfür ve aşağılama içeren yazılar yazmak,
* Dil, Din, Irk ve Mezhep ayrımı yapmak, kışkırtmak veya bunlara zemin oluşturmak,
* Ahlaki, Tarihi, Örfi ve Kültürel yapımıza aykırı konu başlatmak, konularda yazmak ve yayınlamak,
* Hangi nedenle olursa olsun Siyasi konularda başlık açmak, açılmışsa başlık altına yazmak; başka bir konu altında Siyasi konulara girmek, Siyasi tartışmalar başlatmak, başka konuları Siyasi tartışma malzemesi haline getirmek;
Forum ortamının sıhhati açısından Yasaktır. Bu kurallara uymayanlar hiçbir uyarı verilmeksizin Forumdan Uzaklaştırılacaklardır
Kullanıcı avatarı
Budray
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
Cinsiyetiniz: Erkek

Telekinezinin, Parapsikolojinin Yayılmasını İster misiniz?

Okunmamış mesaj gönderen Budray »

Şahsen ben istemem. Hatta beğenesi biraz yüksek kişilerin astral seyahat hakkında bilgi vermesini sevmiyorum gıcık oluyorum. Bana göre bu işin varlığını öğrenmek için kişinin ya araştırması gerekiyor. Sınıftayken arkadaşlarımın önüne astral seyahat hakkında yazı çıktı durdu okudular o kadar sinir olmuştum ki. Ama yinede mesela astral seyahatle kötü kişilerin veya merak edilen yerlere gidip oranın hakkında bilgi verip, bana inanmalarını isterdim. Tabii bu ihtimali karşı taraf düşünmemesi veya bilmemesi gerekiyor.

Kullanıcı avatarı
Budray

Re: Telekinezinin, Parapsikolojinin Yayılmasını İster misiniz?

Eksik yazmışım bilgi vereceğim kişiler polisler olur, jandarma, yada müge anlı gibi kötülüğe karşı yapılmış olan kurumlara.
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi
Yaşadığınız İl: 7 Antalya
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım

Okunmamış mesaj gönderen Admin »

Hiçbir zaman yayılamayacak. Çünkü ruhsal özelliklerin açılabilmesi, kabiliyetlerin ortaya çıkabilmesi için insanın nefsinden çok fazla ödün vermesi gerekiyor. Bunu da özellikle bu zamanda yapabilecek insan sayısı çok fazla değildir. Desen ki verdiklerimi yapacaksın sonuçta bazı kabiliyetlerin ortaya çıkacak, astral seyahat yapabileceksin, hayata çok daha olumlu bakabileceksin, gereksiz herşeyi terk edeceksin, ruhsal doygunluk yaşayacaksın.. O an karşı taraf sihirli bir kaç söz bekler, sihirli bir değneğin kafasına vurulup herşeyin olup bitmesini bekler. Yapabileceklerinin hayaline dalar hemen ama yapması gerekenleri söyleyince bir anda herşey değişir. Çünkü yapması gerekenler nefsine ağır gelen şeylerdir. Nefis veya dünyevi keyifler terkedilmesi en zor olanlardır. Ve Allah bazı özellikleri öyle dönemeçlere koymuştur ki o dönemeçleri ancak ya çok çalışanlar (Müslüman, hristiyan, yahudi, ateist ayrımı yok) ya da keyfini bir kenara atanlar elde edebilirler. Mekanizma açık. Maddeden uzak durduğun sürece madde ötesine geçilebilir.

Parapsikoloji ve onunla bağlantılı tüm alt dallar bu nedenden dolayı gelişip yayılamaz. Maddeyi aşamamış, dünya keyfini bir kenara bırakamamış insanların paranormal kabiliyetleri bir anda kullanmaya başlamaları sırf keyifleri için tüm dengeleri alt üst etmeleri anlamına gelir. Artı taraf ta Eksi tarafta kendince çok meşakkatli uğraşlardan sonra bazı etkilere sahip olabiliyorken film sahnelerinin bir kaç haftalık çalışma ile gerçeğe dönüşmesi elbetteki mümkün değil ve mümkün de olmamalı.

İleri de teknoloji geliştiğinde şu an batı dünyasında yapılan denemelerde olduğu bu kabiliyetler gündelik yaşama nasıl yansır orasını bekleyip görürüz.
Aramak, güzel bir çabadır.
Kullanıcı avatarı
Budray

Çok haklısınız hocam biz bile başladığımız günden itibaren maddesel şeylerden ilişkimizi kesseydik, nefsimizi zorlasaydık şuan yapabildiklerimizden daha çoğunu yapardık. Vazgeçen insanlardan farkım parapsikolojiye karşı fazla merak, araştırma isteği.
Şimdi 5 yıldan fazla bir sürü üye olmuş kişi var şimdi herkesin baya bir şey yapması gerekiyor. Yeni gelenler onu görüp yaptıklarına bakınca hayal kırıklığına uğruyor. Bende dahil şu nefsimizi ve artık ne kadar yapabiliyorsak maddeselikten sıyrılıp çok düzenli, keyfimizinden ödün verip çalışmamız gerekiyor. Maddesellikten sıyırma konusunda yapamayacaklarım orda da bir sınav olması ve buna bağlı endişeler.
Uchiha Sasuke

Okunmamış mesaj gönderen Uchiha Sasuke »

Pek fantastik şeyler yapılamadığı için rağbet görmüyor. İnsanlar az yiyip aç kalsalar bile çok büyük ilerleme kaydedecekler ama uğraşan yok. "Şimdi kim yapacak" hesabı.. (: Millet küçük birşeyi hareket ettirmek için başlamaz bu işe. Kağıt hareket ettirmek yerine adamlar uçmak istiyor. E daha önce uçan olmadığı için (varsada bilmiyorum) sıfırdan yapmak, kendi yönteminle uçmak çok zor olacak, yıllarını alacak. Bu kadar uğraşmaktansa parasını verir uçan kaykay alır daha iyi.. Ya da almasın. Uçmak için levitasyonla uğraşmak yerine bu vakti kendisini uçurabilen birşey icat etmek için harcar. Levitasyona göre başarı oranı 10-15 kat daha fazla olur..

Ama yayılmasını isterdim.. Eskiden istemezdim, birtek biz yapalım derdim ama şuan yayılması daha iyi olur. Her insan farklı bir dünya. Ne kadar insan o kadar fazla fikir. Bu da parapsikolojinin gelişmesini acayip hızlandırırdı.

Ayrıca o kadar insanın içinde bize göre "çalışkanları" bulunurdu.. (:

Kullanıcı avatarı
Budray

Uchiha Sasuke yazdı: 06 Ağu, 23:57 Pek fantastik şeyler yapılamadığı için rağbet görmüyor. İnsanlar az yiyip aç kalsalar bile çok büyük ilerleme kaydedecekler ama uğraşan yok. "Şimdi kim yapacak" hesabı.. (: Millet küçük birşeyi hareket ettirmek için başlamaz bu işe. Kağıt hareket ettirmek yerine adamlar uçmak istiyor. E daha önce uçan olmadığı için (varsada bilmiyorum) sıfırdan yapmak, kendi yönteminle uçmak çok zor olacak, yıllarını alacak. Bu kadar uğraşmaktansa parasını verir uçan kaykay alır daha iyi.. Ya da almasın. Uçmak için levitasyonla uğraşmak yerine bu vakti kendisini uçurabilen birşey icat etmek için harcar. Levitasyona göre başarı oranı 10-15 kat daha fazla olur..

Ama yayılmasını isterdim.. Eskiden istemezdim, birtek biz yapalım derdim ama şuan yayılması daha iyi olur. Her insan farklı bir dünya. Ne kadar insan o kadar fazla fikir. Bu da parapsikolojinin gelişmesini acayip hızlandırırdı.

Ayrıca o kadar insanın içinde bize göre "çalışkanları" bulunurdu.. (:
Sevmediğim insanların bu konular hakkında konuşmasını istemem, hatta ilgilendiğim şeyler hakkında kimsenin konuşmasını istemem o sadece bana özel olsun. Hadi ilerledik diyelim, bjr çok kişi gelişti doğanın düzeni iyice bozulmaz mı?
Uchiha Sasuke

Budray yazdı: 07 Ağu, 18:34 Hadi ilerledik diyelim, bjr çok kişi gelişti doğanın düzeni iyice bozulmaz mı?
Şuan çok mu düzgün..
Kullanıcı avatarı
Budray

Uchiha Sasuke yazdı: 08 Ağu, 02:01
Budray yazdı: 07 Ağu, 18:34 Hadi ilerledik diyelim, bjr çok kişi gelişti doğanın düzeni iyice bozulmaz mı?
Şuan çok mu düzgün..
Değil tabii kide ama düşünsene astral seyahatla kaç kişi senin uygunsuz hallerini görüyor, veya telepatiyle yapmayacağın şeyleri yapmak istiyorsun, veya pyrokinezz yaparak ormanı yakıyorlar. Şimdi bunlar olmadan da yapmıyorlar mı? Tâbii kide yapıyorlar ama bunların hem ispatı zor yani yakalanması zor. Kendini süper kahraman sanacak insanlar olucak. Yani bu olaylar daha da artar diye düşünüyorum. Bu işlere ilgisi olan araştırır bulur zaten artık haber sitelerinde bile telekinezi kelimesi rahatlıkla geçiyor.
Uchiha Sasuke

Budray yazdı: 08 Ağu, 09:52
Şuan çok mu düzgün..
Değil tabii kide ama düşünsene astral seyahatla kaç kişi senin uygunsuz hallerini görüyor, veya telepatiyle yapmayacağın şeyleri yapmak istiyorsun, veya pyrokinezz yaparak ormanı yakıyorlar. Şimdi bunlar olmadan da yapmıyorlar mı? Tâbii kide yapıyorlar ama bunların hem ispatı zor yani yakalanması zor. Kendini süper kahraman sanacak insanlar olucak. Yani bu olaylar daha da artar diye düşünüyorum. Bu işlere ilgisi olan araştırır bulur zaten artık haber sitelerinde bile telekinezi kelimesi rahatlıkla geçiyor.
Öyle bir şey olsa; nasıl şuan eli her silah tutan katil olamıyor, polis/asker engel oluyorsa, o zamanda herkes gelişince kötü olmaz, kurallar olur, engellenirler..
Ayrıca parapsikolojinin yayılması herkesin süper kahraman gibi olacağı anlamına gelmez. Bizim aramızda da yaygın değil mi bizde parapsikolojiyi biliyoruz ama yapamıyoruz :) tabii yaygınlaşınca gelişebilir bazı şeyler ama teknoloji gibi icat etmişler hadi gidip alalım tarzı değil. Yine çok uğraşmaları lazım gelişmeleri için ve ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın tüm dünyanın parapsikoloji yapacağı anlamına gelmez..

Bu arada biz olmayan şeyin tartışmasını niye yapıyoruz. Ne değişik adamlarız böyle.. (:
Kullanıcı avatarı
Budray

Uchiha Sasuke yazdı: 08 Ağu, 19:25
Budray yazdı: 08 Ağu, 09:52

Şuan çok mu düzgün..
Öyle bir şey olsa; nasıl şuan eli her silah tutan katil olamıyor, polis/asker engel oluyorsa, o zamanda herkes gelişince kötü olmaz, kurallar olur, engellenirler..
Ayrıca parapsikolojinin yayılması herkesin süper kahraman gibi olacağı anlamına gelmez. Bizim aramızda da yaygın değil mi bizde parapsikolojiyi biliyoruz ama yapamıyoruz :) tabii yaygınlaşınca gelişebilir bazı şeyler ama teknoloji gibi icat etmişler hadi gidip alalım tarzı değil. Yine çok uğraşmaları lazım gelişmeleri için ve ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın tüm dünyanın parapsikoloji yapacağı anlamına gelmez..

Bu arada biz olmayan şeyin tartışmasını niye yapıyoruz. Ne değişik adamlarız böyle.. (:
Aynen öyleyiz :D
Zaten ara ara kendimi filozof sanıyorum her şeye bir cevap, araştırma :D