Subliminal Mesajlar ve Telkinle neler Yapabiliriz?

subliminal mesajlarla neler yapılabilir, telkinlerle neler yapılabilir, telkinlerin bilinçaltını etkileme mekanizması

Subliminal mesaj veya bilinçaltı mesaj, başka bir objenin içine gömülü bir işaret ya da mesajdır. Mesajlar normal algı limitlerinin altında bırakılarak, bilinçaltını etkilemek üzere hazırlanırlar.
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi
Yaşadığınız İl: 7 Antalya
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım
Cinsiyetiniz: Erkek

Okunmamış mesaj gönderen Admin »

Resim

Bu biraz bizlerin hayal gücüne kalıyor. Hipnozla tanıştığım ilk yıllarda nasıl oluyorda insanlar böyle muhteşem bir güçten yararlanmıyorlar diye çok şaşırırdım. Çevremdeki kandırabildiğim herkesi hipnoz ettikten sonra o kadar etkilenmiştim ki. Yaşattıklarımı kendimde yaşayabilmem için Beni hipnoz edecek birilerini aradım. Bilmiyorum bu konuda kaç tane Psikolok ve Psikiyatr'la konuşmuşumdur. Onlar benim en büyük hayal kırıklıklarımdı. Bir tanesinin söylediklerini hala hatırlıyorum. "Bunlar safsata" : )

Tabiki safsata değildi adam sadece Psikiyatrdı. Yani psikolojik rahatsızlığı olan insanları ilaçla tedavi ediyordu. Zamanla Oto hipnozu yani insanın kendi kendini hipnoz edebileceğini, meditasyonu ve telkinin, sihirli kelimelerin gücünü keşfettikçe insanın istedikten sonra herşeyi tek başına gerçekleştirebileceğini öğrendim.

Çok uzatmadan Telkinle neler yapılabileceğini anlatmak istiyorum. Öncelikle Telkin Hipnozla benzerlikler göstersede biraz daha farklı bir kategori. Özellikle günümüz Telkin yöntemleri Hipnozla olan benzerliklerini biraz daha azaltıyor. Hipnozda Telkinleri Yapay uyku halindeki sujeye verirsiniz. Telkin de ise. Telkinler değişik yöntemlerle gündelik yaşantı sırasında verilir. Gezerken, uyurken, yemek yerken, tv izlerken vs... (MP3 çalar veya Wolkmenle)

Telkinle yapılacaklar ihtiyaca bağlı olarak;
* Dikkat ve Konsantrasyon Toplama (Ders çalışırken, Ezberlerken)
* Sosyal ilişkileri düzenleme (Fobiler, Antisosyalite, Konuşma)
* Metafizik (Astral Seyahat)
* Eğitim (Dil Eğitimi, Ders Başarısı, Hazıfa Geliştirme)
* Psikolojik Rahatsızlıklarda (Kişilik Bozuklukları...)

O kadar geniş ki bunları siz kendinizde çoğaltabilirsiniz. Mesela kız arkadaşınız veya erkek arkadaşınızla konuşmaktan çekiniyorsunuz bunu aşmak için. Kalabalığa konuşma yaparken heyacınınızı yenmek için. Hayatınızı düzene koymak için. Hoşlanmadığınız huylarınızdan kurtulmak için. Başarılı olmak için. vs. vs. vs.

Atalarımızın dediği gibi bir 40 defa deliyim derseniz deli olursunuz. Neden bunu akıllıyım diyerek kullanmayalım ki. Hayatımızda ciddiye almadığımız o kadar çok şey varki şu an memnun olmadığımız durumlar içine girmemizin asıl nedenleridir.

Birisi size bir şey teklif ettiğinizde söylediğiniz "Yapamam", "Cesaret edemem" kelimelerinin doğruluğunu ne kadar biliyorsunuz. Yapamam dediğinizde Gerçekten de bunu yapamazsınız. Sonrada kendinize dönüp şunu dersiniz. "Niye ben yapamıyorum" Nedeni çok basit. Siz beyninize "Yapamam" dediniz. Belki farkında olmazsınız ama Bilinçaltı bunu çok iyi kullanır ve o eylemi yapamayacağınız konusunda artık kesin bir hükme varmanız konusunda Beyninize kesin hükümler verir. Bir de işin üstüne gidemeyen bir yapıya sahipseniz bu iyice net bir hal alır.

Eğer kendinize derslerde başarılı olamayacağınızı söylserseniz öyle olduğunda sakın "niye böyle oluyor" demeyin. Çünkü bunu siz kendiniz istiyorsunuz. Veya Hasta olduğunuzda kendinizi sürekli hiç iyi hissetmediğiniz konusunda telkine boğuyorsanız gerçekten de öyle olursunuz.
Arkadaşlar arasında hep yapılan bir oyun vardır. "Hadi bu gün şunu kafaya alalım, ona bu gün çok kötü göründüğünü söyleyelim" Herkes buna uyar. Belki o an arkadaşınız bunu pek belli etmez ama günün ilerleyen saatlerinde belki de o anda gerçekten de kendini çok kötü hissetmeye başlar. Bunun nedeni ise Beynin duydukları karşısında salgıladığı Gerçeğe büründürmeye ve Gerçek yaşama adapte amaçlı salgıladığı Nörotik salgılardır. Bu aslında bizim gerçek dünya ile hayaller arasında kendimize yer bulmamız için gerekli bir mekanizmadır. Yoksa Ağır şizofrenler veya paranoyaklar gibi olurduk. Beynimizin bu tür faaliyetleri sayesinde gerçek yaşamda sağlıklı bir şekilde hayatımızı sürdürebiliyoruz.

Hipnozda hep bilinen bir test vardır. Denek ileri seviyeye ulaştığında gözleri açtırılmadan önce önünde çok büyük bir havuz göreceği ve ayrıntıları telkin edilir. Ve denek daha önce gördüğü havuzlarla ilişkilendirerek zihninde bir havuz portresi oluşturur. Gözlerini açtığında ise gerçekten de bir havuz görür. Hatta havuza atlamasını söylerseniz hiç çekinmeden veya tereddüt dahi etmeden atlar. Yere çakıldığında ise beyni mutlaka ona mantıklı bir açıklama yaptırır. Az önce suyla dolu olarak gördüğü havuzu bir anda içi boşalmış olarak görür. "Suyu bitmiş" der.

Bu durumun yaşanmasının nedeni hipnoz altında tüm oto kontrol sistemlerinin devre dışı kalması ve tüm telkinlere açık hale gelmesidir. Görmesini istediği herşeyi görür, duymasını istediği herşeyi duyar, hissetmesini istenilen herşeyi hisseder. Bunu yapar çünkü o an bilinçaltı aldığı telkinlerle onu yeni bir dünyada, gerçek yaşamda uyandırmıştır. Ve var gücüyle onu bu gerçekliğe inandırmaya çalışacaktır. Beyin bunun olabilmesi için gerekli tüm kimyasalları kullanır, Zihin elinden geleni yapar.

Tabiki Telkinde bu tür anormallikler yoktur. Neticede herkes kendi belirlediği çerçevelerde telkin alır veya hazırlar. Hipnozla çok kısa sürede elde edilenler Telkinle biraz daha uzun vadede gerçekleşir ama daha sağlam olur.

25 Ağustos 2006
Konu daha önce, 27 Haziran 2006 Tarihinden başlayarak yazı dizisi halinde akreportal üzerinde Telkin Kategorisinde yayınlanmıştır. İçeriğe dokunmadan sadece görülen/görülmüşse imla hataları düzeltilmiştir.

https://www.parapsikoloji.net/telkin-sub ... oz-etkisi/
Aramak, güzel bir çabadır.

Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi

Re: Subliminal Mesajlar ve Telkinle neler Yapabiliriz?

O zamanlar Wolkmenler vardı : )
Uchiha Sasuke

Okunmamış mesaj gönderen Uchiha Sasuke »

Allah Allah o muhteşem soruyu niye kimse sormamış ki. Ben sorayım bari: Telkin ile SÜPERMEN olabilir miyiz ? :lol:

Abi eskiden Wolkmenleri nasıl taşıyordunuz ya ? Büyükmüş herhalde.
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi

Uchiha'lar olabilir : )

O wolkmenlerdeki teknoloji bambaşkaydı : ) En büyük sıkıntıları kaset boyutunda olma zorunluluklarıydı. Küçülüp hafiflediler ama kaset devrinin bitimine denk geldiği için yüksek fiyatlarından dolayı mp3 çalarlara yenildiler. Eminim o süreci eldeki stokları bitirmek için bilinçli uzattılar.