Günümüzde Telkinin bilinen kullanım alanlarını subliminal-bilincalti-mesaj-telkin-nasi ... t8897.html linkinde kısaca belirtmiştim. Bu bölümde de bilinmeyen veya çok az kişi tarafından bilinen kullanım alanlarından bahsetmek istiyorum.
Aslında Telkinin gücü farkedildiğinde insanların yararı için kullanımı hedeflenmişti ancak günümüzde o kadar geniş bir alanda kullanılıyorki bir çoğumuz farkında dahi olmadan bilinçaltı telkin bombardımanına maruz kalıyoruz. Duyduğumuz bir şarkı aslında hiçde normal bir şarkı olmayabilir. Veya izlediğimiz bir film çok ta masum olmayabilir. Veya hiç duymadığımız firekansların amacı sadece alıcılar için olmayabilir.
Bilgisayar programları ile sesler istenildiği şekilde düzenlenip değerlendirilebiliyor. Bu sesler kulağımızın duymadığı ancak sadece bilinçaltımızın algılayabildiği bir firekansta şarkıların ve filmlerin içerisine yerleştirilebilir. Bir mağazaya girdiğinizde dinlediğiniz bir klasik müziğin arkasında birisi size sürekli olarak "Burası senin için en iyi yer, burada aradığın herşeyi bulabilirsin, burada kendini çok mutlu ve huzurlu hissediyorsun, canının istediği herşeyi alıyorsun ve bundan büyük bir mutluluk duyorsun. İstediğini al, daha çok mutlu ol, Burdan başka yere gittiğinde huzursuz oluyorsun. Alışveriş mutluluğunu ve huzurunu yalnızca burada tadabiliyorsun" diye sesleniyor olabilir. Bunu anlamak çok güçtür. Tıpkı Cola bağımlılığı gibi Anlamını bilmediğiniz bir şey istek sürekli size Cola içmek istediğinizi söyleyebilir.
Benim hatırladığım benzer bir kullanımı da ATV yapmıştı (Kendi düşüncem Böyle bir şeyi bilinçli olarak yapmamış ta olabilirler Onları zan altında bırakmak istemem)
ATV ilk kurulduğu yıllarda bir Müzik fragmanları vardı ve o müzik "ATV'de Kalacaksınız" cümlesi ile takrarlanırdı. Sonradan farkettim Müzik aynen kaldı ama "ATV'de Kalacaksınız" sözünü kaldırmışlar. Ama belki bu tür şeyler ilgilendiğim için olabilir Zihnim o müziği duyunca "ATV'de Kalacaksınız" Cümlesini aynı tonda müzikle birlikte tekrarladı. Ve bunu o müziği her duyduğumda tekrar tekrar yaşadım. Belki bilinçli olarak, Emrivaki ile istenileni yapmamaya meyilli olduğum için o müziği her duyduğumda başka kanala geçtim. Eminim içinizde bu durumu ve benzerlerini farkedenler olmuştur.
Veya bir film izlersiniz siz filmi izlerken arka fonda tanınmış bir ürünün reklamı bilinçaltına sürekli tekrarlanır. Veya "Yaşasın Amerika, Dünyanın en büyük gücü Amerika, Amerikayı sev, Onu koru" şeklinde yayınlandığı ülkenin dilinde sürekli tekrarlanır. Geçmişte bu tür telkin teknikleri Naziler tarafından düşmanı yıldırmak amacıyla Yüksek sesle Megafonlardan verilirdi. Ancak Modern Psikoloklar günün birinde bir şey farkettiler. Bilinç üstü Bilinç Altı kadar güçlü ve etkili değil. Doğrudan duyduklarına tepki verip önlem alabiliyor. "Yap" 'a "Yapmama" ile. "Kork"'a "Korkmama" ile veya psikolojik savunma tekniklerini kullanarak değişik tepkiler vererek. Bir şekilde öyle veya böyle Normalde duyduklarımıza Kendimizi savunacak Savunma mekanizmaları geliştirebiliyoruz.
Ya Duyamadıklarımıza Yalnızca Bilinçaltımızın duyduklarına!... İşte bu nokta çok önemli. Bilinçaltı adı üzerinde alt ve farkedilmeden yönlendiren güçlü bir mekanizmadır. Ve bir şekilde yapılmasını istediği şeyi bize Manipulatif yanılsamalarla yaptırabilir. Bazıları bunu daha da ileri götürerek Uydulardan insanların frekanslar aracılığı ile yönlendirildiğini ve Iraktaki Kaos ortamının oluşturulmasında da bu gibi tekniklerin kullanıldığını söylüyor. İşler bu kadar ileri boyuttamıdır bilemiyorum. Ama "Madem herşey bu kadar kolay neden bu teknikleri kullananlar tüm dünyayı tam anlamıyla kontrol edemiyor" derseniz sevindirici cevabı da basit... Eğer zihniniz ve bilinçaltınız bu gibi konularla ilgileniyorsa veya en azından bu tür olaylardan haberdarsa, eğitimli ise bir şekilde sizi uyarıyor. Benim ATV örneğinde yaşadığım gibi. Veya ters giden bir şeylerin olduğunu sezmeniz gibi. Amerikayı sevdirecek bir filmden sonra "Genemi Amerika Reklamı" demeniz gibi.
Bu örnekler konunun kitlesel boyutu Biz Telkinden bireysel yönde nasıl yararlanabiliriz onlar üzerinde duracağız.
* Bir öğrencinin derslerinde daha başarılı olabilmesi için, derslerine daha iyi konsantre olabilmesi için Onun farkında olmadan hazırlanmış klasik müzik arkasında gizlenmiş bir Telkin MP3'ü kullanabilirsiniz. O eve geldiğinde onun bulunduğu bir yerde Klasik müzik çalar. Gerçekte o sadece dinlendirici bir müzik dinlediğini zanneder ama Oysa arka planda sürekli olarak onun derslerinde daha da başarılı olabilmesi için gerekli telkinler verilir. Doğrudan onun duyacağı sözler olmayacağı içinde Ders çalışmaya karşı bir savunma mekanizmasıda geliştirmemiş olur.
* Kendinizi tam olarak ifade edemiyorsanız bu konuda yığınla kitap okumanıza veya saçma şeyler yapmanıza gerek yok. Neyi nasıl ve neden yapmanız gerektiğini Müzik dinleyerek te Bilinçaltına zaten sizde varolanı ortaya çıkarmak için kullanabilirsiniz.
* Hep hayalini kurduğunuz birisi mi olmak istiyorsunuz. Hayaliniz zaten sizsiniz. Bunu gerçekleştirmek için aradan yıllar geçmesini beklemenize gerek yok. Önemli olan beynin gerekli kimyasalları salgılamasını sağlamak (Normalde bu nerotik psikiyatr ilaçlarla yapılır) veya Bilinçaltınıza bunu inandırmak.
Not: Burada Telkinin yan etkisine de değinmeden geçmek istemiyorum. Eğer bilinçsiz olarak, ileri durumlarda psikoloklardan profesyonel yardım almadan ve aşırı şekilde telkin kullanımına girmişseniz Kişilik bozuklukları ve Sürekli telkine bağımlılık gibi durumlar yaşayabilirsiniz. Eğer gerçekten psikolojik anlamda zor durumda iseniz öncelikle Psikolojik yardım almalısınız. Telkinler yalnızca gerektiğinde kullanılmalı ve bir şeyleri yapabildiğinizi gördüğünüzde kendi iradenizle yola devam etmelisiniz. Zaten bir kez bir şeyleri yapabildiğinizi görürseniz veya yapamayacağınıza inandığınız şeyleri yapmaya başladığınızı görmüşseniz Hayatın en büyük engellerinden birisini aşmışsınız demektir. Önemli olan önümüzde duran duvarları yıkabilmektir. Duvarlar yıkıldıktan sonra Yürümek bize kalıyor.
25 Ağustos 2006
Konu daha önce, 27 Haziran 2006 Tarihinden başlayarak yazı dizisi halinde akreportal üzerinde Telkin Kategorisinde yayınlanmıştır. İçeriğe dokunmadan sadece görülen/görülmüşse imla hataları düzeltilmiştir.