Ses Kayıt Programı
Tanıtmayı düşündüğüm programları birer birer indirip kurarak görsel olarak ta yansıtmak istiyorum. Son yaptığım çalışmalardan sonra programlarda ne gibi değişiklikler olduğu konusunda pek bir fikrim yok. Siz tüm yazıyı bir anda okuyacaksınız ama aslında yazı her bir programı indirip kurarak aşama aşama yazılmış olacak.
Bu konuda çok sayıda alternatif var istediğini bir programı seçebilirsiniz. Ben telkin kayıtları yaptığım dönemde çok güzel sonuçlar aldığım için Sony'nin "Sound Forge Audio Studio" adlı programını kullandım. Sony'nin yazılım sitesinde programı göremedim ansak programın 12. Sürümü indirilebilir durumda. Aşağıdaki linkten indirip kurabilirsiniz.
Sony Forge Audio Studio 12 Resmi İndirme Linki: http://dl03.magix.net/trial_soundforge_ ... 12_dlm.exe

İndirme aracını indirdiğinizde ek olarak yüklemek istediğiniz seçime hazır yardımcı programlarda bulunuyor. Sadece kayıt programını seçerseniz 177 Mb. Tümünü seçerseniz toplam boyutu 1 Gb'ın üzerine çıkıyor.
Sony Forge Audio Studio 12 kurulumu tamamlandığında programı nasıl kullanacağımızı soran ekran geliyor. Eğer uzun süreli bir çalışma yapmayı düşünmüyorsanız deneme sürümü yeterlidir. Trial versiyon 30 gün boyunca kullanıma izin veriyor.

Yeni bir ses kaydı başlatmak için File/New veya CTRL+N

Kayıt kalitesi ile ilgili ayarları belirledikten sonra "Ok" ve "Record" veya CTRL+R

Şu an PC'de mikrofon takılı olmadığı için sizde sizde görüntü farklı olabilir. Eğer kayıt işlemine hazırsanız "Record" tuşuna basarak kayda geçebilirsiniz.
Kayıt işlemini tamamlayıp onayladığınızda aşağıdaki gibi ses dalgası tüm ayrıntıları ile görüntülenecektir. Ben örnek olması için bir video dosyası açtım.

Bu tarz programların en güzel yanı, istenmeyen kısımların kolayca çıkarılabilmesi. Kesmek istediğiniz bölümü tarayıp temizlemeniz yeterli. Böylece kayıt öncesini ve sonrasını kolayca istediğiniz yerde başlatıp bitirebilirsiniz.

Eğer isterseniz ses üzerinde farklı efektler uygulayabilirsiniz. Telkine ve müziğe göre sesinize farklı tonlar ekleyebilirsiniz.

Ses üzerindeki tüm işlemleriniz tamamlandığında kayıt formatını belirlemek amacıyla File/Save As (Yani farklı kaydet) bölümüne geliyoruz. Bu bölümde dosyamızı hangi ses formatında kaydedeceğimizi ve özelliklerini belirliyoruz. Wav formatı ses kaybının olmadığı (veya en az) formattır ancak çok fazla yer kaplar. Oluşturacağınız telkinlerin uzunluğuna göre ortalama 5 dakikalık bir ses kaydı 50 mb civarında tutacaktır.

3.20 sn süreli örnek ses dosyası wav formatında 33 mb iken aynı dosya 320 kb değerli ile 7 mb alan kapladı. 320 kb bizim için yeterli olacaktır. Yapay beyin dalgaları ile aynı anda kayıt yapmıyorsanız 256 kb hatta daha altı da yeterli olur.

Özellikleri onaylayıp "Save" ile ses dosyamızı kaydediyoruz.

Bu ses dosyasını diğer programlarda ileri boyutlarda ses işlemlerine tabi tutacaksanız wav formatında kaydetmeniz daha mantıklı olur. Ses dosyasına son halini verdiğinizde mp3 ile sıkıştırarak kaydedin. Bu ses dosyasını diğer programlar üzerinde dilerseniz Binaural etkilerde ekleyerek müzik dosyaları ile birleştirmek için saklıyoruz.
Ses ve müzik dosyalarınızı ileride karıştırmamak için
Telkinler (klasör)
hebe hübe telkini (klasör)
müzikler (klasör)
ses kayıtları (klasör)
Ses kayıt - hebe hübe 1 Orijinal
Ses kayıt - hebe hübe 1
Ses kayıt - hebe hübe 1 ekolu
Ses kayıt - hebe hübe 1 binarual etki
Ses kayıt - hebe hübe 1 eko+binarual+teta 7 hz
hebe hübe 1 - müzik+sonda delta 3 hz
Ses kayıt - hebe hübe 1 eko+binarual+teta 7 hz ++ hebe hübe 1 - müzik+sonda delta 3 hz
son kayıt hüptirik 1
Şeklinde de kaydedebilirsiniz.
Orijinal ilk kayıtlarınız üzerinde değişiklik yapmayın ne zaman tekrar kullanmanız gerekeceğini bilemezsiniz. Tüm değişiklikleri kopyalar üzerinde yapın. Orijinal kayıt dosyanıza dokunmayın. Etkileri azaltmak veya artırmak istediğinizde gene aynı orijinal dosyanın kopyası ile devam edersiniz. Her defasında tekrar tekrar kayıt yapmak zorunda kalmazsınız.
Eğer daha önce kendi sesinizi kaydedip dinlememiş ve benzer çalışmalar yapmamışsanız, büyük bir ihtimalle okuduğunuz her kelimeyi kendi sesinizi dinlediğinizde beğenmeyip tekrar tekrar tekrar kayıt yapmak isteyebilirsiniz. Onca emek verip orijinal dosyanız üzerinde deneme yanılma çalışmaları yapıp tekrar baştan başlamak şevkinizi kırabilir.
Konuyu aşama aşama yayınlayacağım için konu tamamlanıncaya kadar mesaj yoruma kapalıdır.
Düzenlenmiş konu: https://www.parapsikoloji.net/subliminal ... rogramlar/