Ölüm Korkusu Nasıl Yenilir ? - Ölüm Rabıtası
Sürekli ölümü düşünüp hasret çeken birisi olarak sizin tam olarak neden ölümden korktuğunuzu açıkçası anlayamıyorum. Ölümü yok oluş olarak mı algılıyorsunuz, ölümün acı vermesinden mi korkuyorsunuz ya da sevdiklerinizden ayrılacaksınız diye mi düşünüyorsunuz bilmiyorum.
Tasavvuf da ölüm rabıtası denilen bir rabıta türü uygulanır. Bu ölüm rabıtasında kalbin katılığının giderilmesi, kalpteki dünya sevgisini çıkarmak gibi amaçlar vardır.. Aklımda kaldığı şekliyle anlatayım..
Kimsenin olmadığı karanlık bir yere gidip oturun ve gözlerinizi kapatarak şöyle bir hayale dalın.
Şu an da ölümün kokusu yavaşça gelmeye başladı. Ölmeye başlıyorsunuz. Şeytan geliyor bir yandan imanınızı çalmaya çalışıyor, bir yanda Azrail as ruhunuzu alıyor. Şeytanla baş edemiyorsunuz ama bana yardım edecek olan yalnız Allahtır diye düşünüp, ondan ümidinizi kesmiyorsunuz. Allahın rahmetiyle ruhunuz imanlı olarak alınıyor.
Etrafınızdakiler geliyor sizi kaldırıp gasilhaneye götürüyorlar. Yıkanıp kefenleniyorsunuz, namazınız kılınıyor ve mezarlığa doğru gömülmeye götürülüyorsunuz. Sizi gömüyorlar, kuran okuyorlar, yakınlarınız ağlıyor. En sonunda herkes gidiyor. Mezarın içinde yapayalnızsınız. Malınız-mülkünüz, ananız-babanız, evlatlarınız hiç biri fayda vermiyor. Her şeyi geride bıraktınız. O çok sevdiğiniz arabanız, eviniz, paranız hiç biri fayda vermiyor. Bir anda şiddetli bir şekilde Münker ve Nekir melekleri geliyor. Sizi sorguya çekiyorlar. O anda yaptığınız salih ameller geliyor ve sizi rahatlatıyor. Sorgunuz bitiyor ve yatmaya devam ediyorsunuz.. (:
Aslında tarikatta anlatılan ölüm rabıtası birazcık daha farklı ama insanlar yanlış anlayıp kötü düşüncelere kapılmasınlar diye mürşidi kamil ile alakalı olan kısımları anlatmamaya çalıştım. Ölüm korkusunu yenmek istiyorsunuz. Ölüm korkusunu yenmenin bence en güzel yolu kalpteki dünya sevgisini çıkarmaktır. Eminim ki bir çoğunuz dünyaya olan bağı yüzünden, geri de bırakacağı şeyleri düşündüğünden dolayı ölümden korkuyor. Bu yüzden ölüm rabıtasını anlattım zaten. Ölüm rabıtasını her gün en azından 5-10 dk yapsanız zamanla kalbinizde ki masiva yani Allah haricinde ki her şey çıkmaya başlar. Dünya sevgisi kalbinizden çıkarsa sizi dünyaya bağlayacak pek bir şey de kalmaz. Ben sürekli hatırlıyorum, fazla geliyor herhalde baya bi soğudum dünyadan.. Ama sizin için gerçekten yararlı olur.
Ölümden, vereceği acıdan dolayı korkuyorsanız ondan da korkmanıza pek gerek yok. Çünkü korksanız da korkmasanız da, isteseniz de istemeseniz de zaten öleceksiniz, kaçışınız yok. Ama yok ben güzel ve rahat öleyim diyorsanız o zaman ibadet edip Allaha kul olacaksınız. Ölüm saniyenin bin de biri oranında gelir. Tak diye gidersiniz ama nasıl hissedersiniz orasını bilmiyorum daha önce hiç ölmedim.
Anlatmak istediğim herkes binlerce yıldır ölüyor zaten. Elimizde olan bir şey değil. Herhangi bir şeyden korksaydınız daha kolay bir şekilde korkunuzu yenerdik ama ölüm olayı biraz farklı. Kaçışınızın olmadığını, eninde sonunda öleceğinizi bilirseniz, bunu düşünürseniz zaten korkmanıza gerek kalmaz çünkü korkunun eceli faydası yoktur.. (:
Yakınlarınızdan dolayı ölümden korkuyorsanız da o zaman şöyle düşünün. "Ben ölünce yok olmayacağım, sadece başka bir aleme gideceğim. Yakınlarım da ölecek zaten onlarda benim gideceğim yere gelecekler. Onlar benden önce ölürse çok da üzülmeme gerek yok yabancı bir yere gitmiyorlar eninde sonunda bende onların yanına gideceğim." şeklinde düşünürseniz iyi olur. Tam olarak nokta atışı yapamıyorum ama biraz genel olarak değineyim dedim..
Ölüm Korkusu Nasıl Yenilir ? - Ölüm Rabıtası
ölüm korkusu nasıl yenilir, ölüm rabıtası, ölümden korkmak
-