Astroloji Nedir Ne Değildir?

Astroloji Nedir Ne Değildir, astroloji nedir,

Uchiha Sasuke

Astroloji Nedir Ne Değildir?

Okunmamış mesaj gönderen Uchiha Sasuke »

Astroloji Nedir Ne Değildir ?

"Astroloji nedir ne değildir, nereden geldik nereye gidiyoruz, gökteki yıldızların ve gezegenlerin bizim üzerimizdeki etkileri nelerdir ? " tarzında çok uzun düşüncelere daldım. Hatta bu düşüncelerle boğuşmaktan sıkılıp akrep-burcu.com sitesine gidip orada konu açıp bazı sorularımı dile getirdim. Sağ olsun Akrep kardeş sorularımı yanıtladı da bir çok soruya cevap buldum.
Burada çok değerli Ağabeylerimin varken, Astroloji nedir sorusuna benim cevap vermem pek uygun değil ama yine de her zaman ki gibi (: kendimi tutamayıp bir kaç kelam etmek istiyorum.

Astroloji nedir diye yaptığım araştırma ve öğrendiklerime bakarsam, kafamda Astrolojiyi "gökteki yıldız ve gezegenlerin, Allah'ın onlara verdiği bir takım özellikleri ile bizim üzerimizde, karakterimizde etki yapması" olarak tanımlıyorum. Ne kadar doğru ya da yanlıştır buna büyüklerim karar verir.

Ben Müslüman olduğum için ve Astroloji deyince genel olarak insanımızın aklına "fal" geldiği için konuya çok temkinli yaklaştım. İnançla alakalı bilmeden de olsa küçük bir yanlışın bile insanın ayağını kaydırabileceğine inandığımdan dolayı astroloji ile ilgilenmeyi bu zamana kadar hep erteledim. Aynı şekilde çekim yasasına karşı da çok temkinli davrandım. Çünkü çekim yasasında haşa Allah'ı yok sayıp evrenin kendisinden bir şeyler isteme gibi bir durumun olduğunu fark ettim. Aynı şekilde burçlarda da sanki gökteki cisimlerin kendi başlarına insan üzerinde bir takım etki ve güçlerinin olduğuna inanıldığını düşünüyordum. Ki inanlar zaten var. Ama Müslüman dediğim kişiler de bunun ayrımına çok fazla varmadan "Allah'ın izniyle onların bizde etkileri var" demediklerinden dolayı içimde soğukluk vardı. Artık yok çok şükür.

Söyleyeceklerim bu kadardı teşekkür ederim.. :lol:

Kullanıcı avatarı
Budray
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
Cinsiyetiniz: Erkek

Re: Astroloji Nedir Ne Değildir?

Okunmamış mesaj gönderen Budray »

Güzel yazmışsın. Videoya bakmadım (tembelliğime ver)
Ben bir ara çekim yasasına da baya inancınca Allah'a olan inancımda sorun olacağını biliyordum. Yöneticimizin de bu konu ile ilgili yorumunu da dinleyince ilgilenmeyi tamamen kestim. Astroloji de de öyle oldu bir zaman sonra her şeyi astroloji ile açıklamaya çalışıyor buldum kendimi orda da kendimi durdurdum. Genel olarak bakmak lazım ikisine de aşırıya kaçmamak gerek. Zaten fal olan astroloji insanların uydurduğu şey. Çekim yasası da malum çalışmadan olmuyor e isteyip çalışırsan zaten alırsın. Ama birisinin arkadaşını olmasını çok istiyorsan oluyor gerçekten de bu gibi küçük örnekler verilebilir. Yattığın yerden göbeği salarak tomar tomar para, evler, yazlıklar düşündüm bitti olmaz öyle :D
Kullanıcı avatarı
TriGonoMetri
Medya-Tanıtım Yönetici
Medya-Tanıtım Yönetici
Yaşadığınız İl: 72 Batman
Burcunuz: Başak Burcu: 23 Ağustos-22 Eylül
Cinsiyetiniz: Erkek

Re: Astroloji Nedir Ne Değildir?

Okunmamış mesaj gönderen TriGonoMetri »

Emeğine sağlık teşekkürler. Çekim yasası ile ilgili konu için ayrıca bir başlık açıp değineceğim.
Ne zaman şah desem herşey mat olur!