Mudra Hakkında Bilgisi Olan Var mı?

Mudra, mudra nedir, mudra ne demek, mudra hakkında bilgi

Moderatör: Sai

Uchiha Sasuke

Mudra Hakkında Bilgisi Olan Var mı?

Okunmamış mesaj gönderen Uchiha Sasuke »

Bunca yıldır okuyup araştırıyorum ama mudra diye bir şeyin varlığını bir arkadaş vasıtasıyla ilk deda duydum. Belki geçmişte duymuşumdur ama önemsiz olduğunu düşünmüş olacağım ki unutmuşum. Mudra belirli parmak hareketleri ile belirli faydalar sağlıyor. Arkadaş sadece dilek için olanından bahsetmişti videoda anlatayım diye. Ben biraz araştırdım tabii ama deneyim sahibi olan var mı diye merak ettim. Hinduizm ve budizm de kullanılıyormuş sanırım. Dilek için olanına kubera deniyor ve kuberada zenginlik tanrıçasıymış. Bu tür tanrı tanrıça faktöründen dolayı temkinliyim. Mesela mesitasyon esnasında baş parmak ve işaret parmağının birleştirilmesi de mudraymış. Doğu kültürüne çok çok temkinli yaklaştığım için fikirlerinizi almak istedim. İşe yaramayan bir şey ise video da anlatarak insanları yanlış bilgilendirmek istemem.

Kullanıcı avatarı
Budray
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
Cinsiyetiniz: Erkek

Re: Mudra Hakkında Bilgisi Olan Var mı?

Okunmamış mesaj gönderen Budray »

Bana iyi bir şey gibi gelmedi dinimiz için sorun yaratabilir. Yani daha çok onların ibadeti bana göre.
Uchiha Sasuke

Okunmamış mesaj gönderen Uchiha Sasuke »

Budray yazdı: 07 Ağu, 21:51 Bana iyi bir şey gibi gelmedi dinimiz için sorun yaratabilir. Yani daha çok onların ibadeti bana göre.
İbadet gibi gözüksede sadece el hareketleriyle ibadet olacağını zannetmiyorum. Nasıl meditasyonu “ohm” demeden yapınca ibadet olmuyorsa, namazı sure ve duaları okumadan sadece hareket olarak yapan bir insan ibadet etmeyip sadece spor yapıyorsa bundada öyle düşündüm. Mantra söylemeden sadece parmak hareketlerinin bir şey ihtiva edeceğini zannetmem. Yinede temkinli yaklaşmak gerekiyor.

Yönetici Bey görse de bizi bilgilendirse..
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi
Yaşadığınız İl: 7 Antalya
Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım
Cinsiyetiniz: Erkek

Okunmamış mesaj gönderen Admin »

İnternette de bulunabilecek bilgiler dışında bir bilgim yok ne yazık ki.
Aramak, güzel bir çabadır.