Mudra Hakkında Bilgisi Olan Var mı?
Mudra, mudra nedir, mudra ne demek, mudra hakkında bilgi
Moderatör: Sai
Mudra Hakkında Bilgisi Olan Var mı?
Bunca yıldır okuyup araştırıyorum ama mudra diye bir şeyin varlığını bir arkadaş vasıtasıyla ilk deda duydum. Belki geçmişte duymuşumdur ama önemsiz olduğunu düşünmüş olacağım ki unutmuşum. Mudra belirli parmak hareketleri ile belirli faydalar sağlıyor. Arkadaş sadece dilek için olanından bahsetmişti videoda anlatayım diye. Ben biraz araştırdım tabii ama deneyim sahibi olan var mı diye merak ettim. Hinduizm ve budizm de kullanılıyormuş sanırım. Dilek için olanına kubera deniyor ve kuberada zenginlik tanrıçasıymış. Bu tür tanrı tanrıça faktöründen dolayı temkinliyim. Mesela mesitasyon esnasında baş parmak ve işaret parmağının birleştirilmesi de mudraymış. Doğu kültürüne çok çok temkinli yaklaştığım için fikirlerinizi almak istedim. İşe yaramayan bir şey ise video da anlatarak insanları yanlış bilgilendirmek istemem.
- Budray
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
- Cinsiyetiniz: Erkek
Re: Mudra Hakkında Bilgisi Olan Var mı?
Bana iyi bir şey gibi gelmedi dinimiz için sorun yaratabilir. Yani daha çok onların ibadeti bana göre.
İbadet gibi gözüksede sadece el hareketleriyle ibadet olacağını zannetmiyorum. Nasıl meditasyonu “ohm” demeden yapınca ibadet olmuyorsa, namazı sure ve duaları okumadan sadece hareket olarak yapan bir insan ibadet etmeyip sadece spor yapıyorsa bundada öyle düşündüm. Mantra söylemeden sadece parmak hareketlerinin bir şey ihtiva edeceğini zannetmem. Yinede temkinli yaklaşmak gerekiyor.
Yönetici Bey görse de bizi bilgilendirse..
- Admin
- Site Yöneticisi
- Yaşadığınız İl: 7 Antalya
- Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım
- Cinsiyetiniz: Erkek
İnternette de bulunabilecek bilgiler dışında bir bilgim yok ne yazık ki.
Aramak, güzel bir çabadır.
-