Düşünce Kalıplarının Değiştirilmesi

düşünce kalıplarının değiştirilmesi, düşünce kalıpları nasıl değiştirilir

Yeni Başlayanlar İçin Acemiler Ocağı
Kullanıcı avatarı
Budray
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
Cinsiyetiniz: Erkek

Düşünce Kalıplarının Değiştirilmesi

Okunmamış mesaj gönderen Budray »

İnsan alışkanlıklarından zor vazgeçer. Özellikle konu düşünce ise daha bir zordur. Şimdi denebilir ki eylemden önce düşünce gelir, her türlü düşünce değişir. Bir takıma belki haklı olabilirsiniz bende ilk öyle düşünüyordum ama direk elin alışkan olduğumuz bir şeye gitmesi de oluyor. Sonradan da fark edebiliyoruz, yani düşünmeden de (bilinçsizce) elimiz direk bir şeylere gidebiliyor. Daha fazla uzatmadan asıl konuya geçeyim çünkü bu konu tartışılır. :D

Yeni bir şey yaparken çok zorlanırız. Bunun nedeni yaptığımız şey ile düşünce kalıbımızın uyuşmamasıdır. İlk başta her ne kadar inanıyorum, yapacağım desek bile bilinçaltımız zorlanır. Burada bizim işimiz bilinçaltımızın da inanmasını sağlamak. Sihirli formül aramayın devamlı çalışmak gerekiyor. Çok çalışmanıza gerek yok her gün düzenli olarak 2 dakika bile yapsanız artık yapacak duruma gelirsiniz.

Site de yazılan teknikler herkeste aynı sonucu göstermez. Veya hemen yapamayabilirsiniz. Yapamadıysanız bunun mantıklı bir nedeni vardır. O yüzden canınızı sıkmayın. Bu cümleyi yazmak çok istiyordum çünkü sitenin çoğu Yapamıyorum, Yardımmmm, Yardım edinn, Yeni başladım, Bakar mısınız?, Yeteneksiz miyim? Diye konularla dolu olması.

İnsan bir değişiklik istiyorsa en içten başlamalı buda insanda düşünce oluyor. Hayatımız her alanında böyle. İnsan bu konuda canı çok sıkılıyor hatta inandığı şeylerin yanlış olduğunu görünce fizyolojik bile etkilenebilir. İrade ve düzen gerektiren bir konu. İlk önce daha çok psikolojik, hayattan bir yazı olsun istedim fakat telekinezi ile ilgili örneklerle yazıp yeni başlayan bölümüne yazmam daha uygun olur. Sağlıcakla kalın.

Uchiha Sasuke

Re: Düşünce Kalıplarının Değiştirilmesi

Okunmamış mesaj gönderen Uchiha Sasuke »

Hiç bir şey anlamadım.. :roll:
Kullanıcı avatarı
Budray

Uchiha Sasuke yazdı: 19 Ağu, 22:04 Hiç bir şey anlamadım.. :roll:
Yeni bir şeye başlarken bazı düşünce kalıplarımızın değişmesi gerekliliğinden bahsediyorum. Mesela senin anksiyete rahatsızlığın vardı değil mi? (Geçti mi bu arada?) Negatif düşünceleri tekrarlayarak, inandığın için bilinçaltında inanmışdır ve bu rahatsızlığına sebep olmuş olabilir. Sende zaten telkin çalışması yaptın. O çalışmada mesela “Nefes almak her zaman ve her yerde beni sakinleştiriyor. Nefes alış verişlerim tümüyle benim kontrolümde” yazmıştı Yönetici abi. Burada düşüncelerin değişiyor kötü düşüncelerin yerine daha pozitif bir düşünceye yer veriyorsun.
Bu kez de kendimden örnek vereyim. Planlarımı hiç uygulayamıyordum. 9. Sınıfta Rihanna’nın sözüne bakmıştım bununla ilgili aklıma o geldi. Cümlesi “Planlar asla işe yaramaz” idi. Bende yöneticimize mesaj attım hocam sizce de doğru mu? Sizin fikriniz nedir? Tarzından mesaj attım. Oda
“Rihanna gibiler birilerinin belirlediği ve insanları etkilemek için sürdüğü insanlardır. Cümleler bilinçlidir o yüzden o tür cümlelere takılma. Dünyada hiçbir isim birilerinin desteği olmadan zirve olamaz.
Yaşadığın durum doğuştan etki alanlar hariç hemen herkeste olanlar şeyler. Günümüzün kronik rahatsızlığıdır. Aldığın tüm olumsuzlukları tersine çevir..
"Yapacak bir şey yok" ---> "Yapacak çok şey var"
"Planlar asla işe yaramaz" --> "Planlar her zaman işe yarar"
"Yapamıyorum --> "Yapabilmeyi Öğreniyorum"
"Olmuyor" --> "Zamanla olacak" “ böyle mesaj attı sağolsun. Fark ettiysen burada da düşünce kalıpları değişiyor. Ve yanlış planlar yaptığımı anladım.
Düşünce kalıpları dememde ki sebep gündelik hayatta yerleşmiş olan düşünceler.
Kullanıcı avatarı
Budray

Yine bir örnek vereyim. Kilolu biri zayıflamak istiyor. Fakat bazı düşüncelerinin değişmesi gerek. Mesela doyana kadar istediğin kadar ekmek ye düşüncesi yerine günde her öğün en fazla 1 dilim ekmek ye düşüncesi içini sıkabilir. Fakat zayıflamak istiyorsa mecburdur. İşte bizde yeni bir şeylere başlarken mecbur değişmesi gereken düşünceler oluyor. Direk etki göremiyoruz bu da canımızı sıkıyor. Bu durumun iradeli, sabırlı ve düzenli bir şekilde yenmemiz gerekir.
Uchiha Sasuke

Tamam şimdi anladım. İlk muhalefetimi gerçekleştireyim o zaman :D
Konunun başında "düşünmeden bilinçsizce elimiz bir şeylere gidiyor" demişsin. Bunu düşünmeden yaptığımızı savunuyorsun. Alfabeyi öğrenip yazı yazmamızı hatırla. İlk başlarda düşünürdük değil mi "a" harfini nasıl yazacağız, "ş" nin altına çizgi koyacak mıydık diye. Ama şu anda böyle düşünmüyoruz. Niye düşünmüyoruz? O düşünceleri özümsedik. Sürekli yaza yaza artık düşünmüyoruz çünkü daha önce düşündük böyle karar verirdik. Senin "düşünmeden elimiz gidiyor" demen aklın daha önceden ona karar vermesinden dolayı. Vücut hareketlerine dikkat edersen hep böyledir. Sen su içsem mi acaba diye düşünürsün. Evet, içeyim dersen elin direk bardağa gider. Ama sen eline, bardağa git, parmaklarınla kavra, masadan kaldır, ağzıma getir diye emir vermiyorsun ağzına da suyu iç demiyorsun. Evet bunlarda düşünmeden oluyor :lol: çünkü nasıl yapılacağını bildiğimizden dolayı. Ben böyle düşünüyorum. Kısaca katılmıyorum ilk dediğine ama evet olumlu sözlerle zamanla düşünceler değişebilir..

Anksiyete duruyor azaldı gibi ama evden çıkmadığım için deneme fırsatım olmadı..

Kullanıcı avatarı
Budray

Bu kez de pek anlayamadım 😂 o kısım biraz karışık dedim ya tartışma konusu olur diye : )
Uchiha Sasuke

Espriyi anlamayana tekrar anlatmak gibi oldu. İlk önce ben sonrada sen.. (:
Tartışalım diyorsan anlatayım. Yok sonra tartışırız diyorsan o da olur.

Bu arada imzan bende farklı anlamlar çağrıştırıyor.. :D
Kullanıcı avatarı
Budray

Uchiha Sasuke yazdı: 20 Ağu, 23:06 Espriyi anlamayana tekrar anlatmak gibi oldu. İlk önce ben sonrada sen.. (:
Tartışalım diyorsan anlatayım. Yok sonra tartışırız diyorsan o da olur.

Bu arada imzan bende farklı anlamlar çağrıştırıyor.. :D
Tartışalım bayadır tartışmadık :D Bu arada imza sadece düzenli, disiplinli, ısrarcı kelimelerini çağrıştırsın lütfen :D Konusu açılmışken hadiste paylaşayım bununla ilgili: “Allah katında amellerin en makbulü az da olsa devam üzere yapılanıdır.”
( Buhârî, İman 32; Müslim, Müsafirîn 215-218, Münafıkın, 78)
Uchiha Sasuke

Vayy tamam başlayalım :D

Diyorsun ki insan her işini düşünerek yapmaz. Düşünmeden de yaptığı işi vardır. Buna örnek olarak da en basitinden el, kol hareketlerini örnek veriyorsun. Ama o hareketlerde düşünülerek yapılıyor. O an düşünülmese dahi önceden düşünülmüştür ve o yönde hareket etme üzerinde karar kılınmıştır. Şöyle düşün. Sen su içeceksin. Acaba yürüsem mi diye düşünür müsün? Düşünmezsin. Çünkü başka seçeneğin yok ve biliyorsun ki gitmek için yürümen gerekir. Yani aslında her şeyi düşünüyoruz.
Kullanıcı avatarı
Budray

Uchiha Sasuke yazdı: 21 Ağu, 11:52 Vayy tamam başlayalım :D

Diyorsun ki insan her işini düşünerek yapmaz. Düşünmeden de yaptığı işi vardır. Buna örnek olarak da en basitinden el, kol hareketlerini örnek veriyorsun. Ama o hareketlerde düşünülerek yapılıyor. O an düşünülmese dahi önceden düşünülmüştür ve o yönde hareket etme üzerinde karar kılınmıştır. Şöyle düşün. Sen su içeceksin. Acaba yürüsem mi diye düşünür müsün? Düşünmezsin. Çünkü başka seçeneğin yok ve biliyorsun ki gitmek için yürümen gerekir. Yani aslında her şeyi düşünüyoruz.
Evet haklısın sonradan aklıma geldi ama konu uzamasın diye orda kestim yoksa o konu hakkında düşüncektim ve ayrı bir konu olacaktı. Dediğin mantıklı her eylemden önce düşünce gerekiyor. Her şeyin bir nedeni var.