KİMSE KİMSEDEN ÜSTÜN DEĞİLDİR

Moderatör: Sai

Forum kuralları
* Forumlarda T.C. Yasalarına aykırı konu açmak ve konulara yazmaz,
* Genel ahlaka aykırı yazılar yazmak, resim-video ve çeşitli medyalar eklemek,
* Küfür ve aşağılama içeren yazılar yazmak,
* Dil, Din, Irk ve Mezhep ayrımı yapmak, kışkırtmak veya bunlara zemin oluşturmak,
* Ahlaki, Tarihi, Örfi ve Kültürel yapımıza aykırı konu başlatmak, konularda yazmak ve yayınlamak,
* Hangi nedenle olursa olsun Siyasi konularda başlık açmak, açılmışsa başlık altına yazmak; başka bir konu altında Siyasi konulara girmek, Siyasi tartışmalar başlatmak, başka konuları Siyasi tartışma malzemesi haline getirmek;
Forum ortamının sıhhati açısından Yasaktır. Bu kurallara uymayanlar hiçbir uyarı verilmeksizin Forumdan Uzaklaştırılacaklardır
Kullanıcı avatarı
Budray
Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
Cinsiyetiniz: Erkek

KİMSE KİMSEDEN ÜSTÜN DEĞİLDİR

Okunmamış mesaj gönderen Budray »

Resim

İnsanlık dışı olaya bugünlerde yeniden tanık olduk. George Floyd (siyahii), ırkçı bir polisin bacağının altında en az 7 dakika durarak nefessiz kaldı ve vefat etti. Bu cümleyi yazdıktan sonra bile içimde burukluk oluyor bir şey diyesim gelmiyor. Bir insanın ırkı, dini, yönelimi, inançları ne olursa olsun nefret duyulmamalı. Bir insanı öldürmek bu kadar kolay olmamalı. Başkalarına duyulan nefretin özellikle doğrudan bir tehdit yoksa tamamen hastalıklı bir şey olduğunu düşünüyorum. Geçmişte yaşanan kötü olaylar olabilir, devletler arası anlaşmazlıklar olabilir. Ama bu her insanı kötü yapmaz. Zaten her insanı kötü yaptığını sananlarda hep masumlara çektirir acısını. İnsanı ilk insan olarak ele almalıyız. Hristiyanmış, Müslümanmış, Ateistmiş, eşcinselmiş, transmış, Arapmış, kürtmüş arkadaşlar bunların cidden bir önemi yok. Bunlar kişinin inancı, büyüdüğü yer ve kişisel özellikleriyle alakalı bir şey. İnsana ilk insan olduğu için değer verirsek bu tarz ayrımcılıkların hedefi olmayız. Kimse kimseden üstün değil. Bir öğretmenin bir öğrenciye tecavüz etmesi bütün öğretmenleri kötü yapmadığı gibi birisinin ten rengi de kötü yapmaz. Yani bu her konuda geçerli genelleme yapmak cidden sıkıntılı işler doğurabiliyor özellikle böyle ciddi ve hassas konularda. Geçen yıl Yeni Zelanda da camiye terör saldırı yapıldı. Müslümanlar namaz kıldıkları anda bir tane cani öldürdü. O gün nasıl sinirlendiysem şimdi de sinirliyim. Çünkü bu tarz ayrımcılıkların hepsine karşıyım. Geçen yıl üzülüp bugün sevinsem veya bir şey yapmasam inanın onlardan farkım kalmaz. Ve insanlar böyle ayrımcı olduğu sürece başka bir yerde yaşamasının garantisi bile yok.

Kimse kimseye zorbalık yapmasın. Birinin giyiminden, konuşmasından, hareketlerinden ne olursa olsun onu küçük görmemelisiniz. Rahatsızlığı olabilir, yaşamında zorluklar çekebilir, aile hayatı bambaşka olabilir bunları bilemeyiz. Klasik bir hayatı da olabilir her türlü sizin onu küçük görmenizi sağlaycak bir neden yok. Okulda bende zorbalığa uğradım. Telekineziye başlamanın amacı kendimi savunmak olmuştu zaten. Düşününce ne kadar acı olduğunu görüyorum. Yüzüne karşı olmasa da geçmişte benimde dalga geçtiğim, küçük gördüğüm kişiler oldu. Fakat bunların hepsi yanlış. Nasıl bir hayatınız, aileniz, çevreniz var bilmiyorum ama herkesi daha insancıl ve anlayışlı olmaya davet ediyorum.