Kendinizi o işe verin felan dersem konsantre olacağım derken olamayacaksınız aklınızda konsantre olmakta olacak. Örnek veriyorum. Ders çalışmak ta iş şu kadar çalıştım, şu yöntemle çalışıyorum, yarım saatte bir 5 dk mola vererek çalışmak değil. Asıl iş öğrenmektir. 10 dakikadır başındasın anlamıyorsun yarım saat olsun diye 20 dakika niye başında durup kendinize eziyet veresin. Sen nasıl öğreniyorsan o durumda ol. İster masada ister yatakta istersen amuda kalkarak çalış. Bir kişi çok güzel topu döndürüyor ama hep kendi ön planda olmak istiyor. O zaman gol var mı? Yok. Gol yoksa verimde yoktur. Yazıyı kısa tutacağım son bir soruyla sonlandırıyorum.
Ders çalışırken konsantre olmanın sırrı öğrenmekse, transa geçerken ki konsantre olmanın anahtar kelimesi, cümlesi nedir?
Konsantrasyon Nasıl Sağlanır?
Forum kuralları
Kaynak belirtilmeden eklenen tüm yazılardan ekleyen sorumludur.
Alıntı Yapılmadan Eklenen Tüm Yazılar Silinecektir.
Kaynak belirtilmeden eklenen tüm yazılardan ekleyen sorumludur.
Alıntı Yapılmadan Eklenen Tüm Yazılar Silinecektir.
- Budray
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
- Cinsiyetiniz: Erkek
-
- Yaşadığınız İl: 1 Adana
- Burcunuz: Akrep Burcu: 23 Ekim-21 Kasım
- Cinsiyetiniz: Belirtmedi
Re: Konsantrasyon Nasıl Sağlanır?
Konsantre olamazsan bilinç altın öğrenir.
-
Öğrenmek için konsantre olmak gerekir konsantre olmak için öğrenmek değil.
Konsantre olmak için zihne hakim olmak gerekir.
ergenlik zamanlarında çoğu kişi düşüncelerine hakim olamaz ve istemedikleri şeyleri düşünür ve hayal ederler.
bunlarda konsantreyi bozar.
-
Bilinç altı öğrenmekten kastım bilinç altı en dikkatsiz zamanda bile her şeyi kaydeder.
istersen bir noktaya konsantre ol veya hiç konsantre olma bilinç altı her yeri zihnine kaydeder.
eğer konsantre olmadan bir şeyler öğrenmeye çalışırsan vücudun öğrenir unutursun ama aslında biliyorsundur.
dövüş sanatlarında konsantre olmadan gelişine öğrenmek işe yarar.Refleks olarak birini yaralayabilirsin.
fakat konsantre olarak öğrenmek bunu istediğin zaman istediğin gibi kontrol demektir.
-
Şimdi soruna gelelim.
transa geçerkenki konsantrasyonun anahtarı odaklanmaktır. kendini dış ortamdan soyutluyacak kadar odaklanırsan transa geçersin.
-
ergenlik zamanlarında çoğu kişi düşüncelerine hakim olamaz ve istemedikleri şeyleri düşünür ve hayal ederler.
-
Bilinç altı öğrenmekten kastım bilinç altı en dikkatsiz zamanda bile her şeyi kaydeder.
istersen bir noktaya konsantre ol veya hiç konsantre olma bilinç altı her yeri zihnine kaydeder.
eğer konsantre olmadan bir şeyler öğrenmeye çalışırsan vücudun öğrenir unutursun ama aslında biliyorsundur.
dövüş sanatlarında konsantre olmadan gelişine öğrenmek işe yarar.Refleks olarak birini yaralayabilirsin.
fakat konsantre olarak öğrenmek bunu istediğin zaman istediğin gibi kontrol demektir.
-
Şimdi soruna gelelim.
transa geçerkenki konsantrasyonun anahtarı odaklanmaktır. kendini dış ortamdan soyutluyacak kadar odaklanırsan transa geçersin.
- Budray
- Yaşadığınız İl: 34 İstanbul
- Burcunuz: Aslan Burcu: 23 Temmuz-22 Ağustos
- Cinsiyetiniz: Erkek
Re: Konsantrasyon Nasıl Sağlanır?
Yazımı yanlış anlamışsın. Ben hiç konstre olmamaktan bahsetmiyorum. Şunu düşün biri sana ders çalış dese mi daha çok öğrenirsin yoksa bunları öğren dese mi?Jedi yazdı: ↑16 Ara, 20:25 Konsantre olamazsan bilinç altın öğrenir.
-
-
-
Şimdi soruna gelelim.
Soruma yazdığın cevaba gelince de elbete ki odaklanmak ama nasıl? Odaklanmaya odaklanmayacağız herhalde deme.
Benim burdaki amacım insanın daha çabuk ve daha derin odaklanması için gereken şeyler. Mesela sen telekinezi denemelerin demi daha derin ve hızlı odaklanırsın yoksa çok öfkelendigin anıyı hatırlamakta mı..
Seyir defterimde de yazdığım gibi kavramlar tam aklımda yerleşmedi umarım derdimi anlatmışımdır.
-